Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Εμπαιγμός των ελ. επαγγελματιών με το βοήθημα: Πρωθυπουργός είναι ο Μητσοτάκης ή ο Σταϊκούρας;

Στις 18 Μαρτίου σημειώναμε την αστοχία των κυβερνητικών μέτρων καθώς εκτός του φορτώματος επιπλέον βάρος σε μια μερίδα ανθρώπων [ιδιοκτήτες ακινήτων] για τους οποίους δεν υπάρχει καμία μέριμνα, άφηναν εκτός μεγάλη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών λαμβάνοντας μέριμνα για...όσους πλήττονται.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε εκείνη μας την παρέμβαση δίναμε χαρακτηριστικά παραδείγματα για να δείξουμε πως σε αυτήν την συγκυρία πλήττονται άπαντες εκτός αν μιλάμε για προμηθευτές αντισηπτικών, μασκών και γαντιών. Αυτοί όχι μόνο δεν πλήττονται, αλλά μπορούν να πουλάνε μια μάσκα FFP2 στο κράτος [υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης] προς 15 ευρώ το τεμάχιο όταν κοστίζουν 2,5 ευρώ.

Επίσης τέσσερα [!] στελέχη της κυβέρνησης έκαναν μπερδεμένες ανακοινώσεις για τις ίδιες ομάδες. Ωστόσο χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας:
Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Κατά συνέπεια, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Πάρα ταύτα σήμερα πάλι ο υπουργός των οικονομικών, κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την ίδια ρητορική που επέδειξε στις 18/3:

2ον. Έχοντας διασφαλίσει τον απαραίτητο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό χώρο, με σύνεση και ασφάλεια ερχόμαστε να στηρίξουμε, άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.
Ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται.
Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας, που θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων.

Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, ξεπερνά πλέον, για τον Απρίλιο, τα 2 δισ. ευρώ.
Σήμερα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται.


Και δόθηκαν όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Είναι προφανές ότι όσα είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα δεν ισχύουν.

Είναι επίσης προφανές ότι η αναφορά του κ. Μητσοτάκης "Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια." δεν αφορά άπαντες.

Το μόνο που ΔΕΝ είναι προφανές είναι ποιον έχουμε πρωθυπουργό, ποιος αποφασίζει. Ο κ. Μητσοτάκης ή κ. Σταϊκούρας; 

Δυστυχώς ούτε αυτήν ακόμη την ώρα το ελληνικό κράτος δεν μπορεί μια φορά να αποδειχθεί αξιόπιστο.

Αν εγώ είμαι ανόητος και δεν καταλαβαίνω ελληνικά, ζητώ συγγνώμη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι κι άλλοι παρατηρούν τις παραπάνω μεταστροφές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters