Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η μυστηριώδης σύνδεση του Ωρίωνα με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ως Πύλη για τον Οίκο των Προγόνων του Φαραώ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η θεωρία του συσχετισμού των τριών Πυραμίδων της Αιγύπτου και του Ωρίωνα έχει ήδη γίνει μία κλασική υπόθεση από τότε που εμφανίστηκε το βιβλίο “Το μυστήριο του Ωρίωνα”, που γράφτηκε από τους Robert Bauval και Graham Hancock στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το κύριο επιχείρημα της θεωρίας τους είναι ότι οι τρεις μεγαλύτερες πυραμίδες του οροπεδίου της Γκίζας (Χέωπα, Χεφρήνου και Μικερίνου) είναι ευθυγραμμισμένες ακολουθώντας ένα πρότυπο του ουρανού, όπως τα τρία αστέρια που σχηματίζουν τη ζώνη του Ωρίωνα.

Σε αντίθεση με άλλες πυραμίδες όπως αυτές της Σακκάρα, δεν υπάρχουν επιγραφές εντός των πυραμίδων της Γκίζας. Κατά την άποψη του Buaval, πρόκειται για ανωμαλία και αποτελεί πρόκληση για την κατανόηση του σκοπού του πυραμιδικού συγκροτήματος της Γκίζας.

Ως εκ τούτου, ένα από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον σκοπό του Συγκροτήματος Πυραμίδων της Γκίζας είναι οι επιγραφές που βρίσκονται σε άλλες Πυραμίδες που εξηγούν το σκοπό της δομής της Πυραμίδας.

Τα κείμενα της Πυραμίδας ζωγραφίζουν ένα πορτρέτο αυτού που ονομάζεται Αιγυπτιακή «Θρησκεία των Αστέρων».
Με απλά λόγια, στον πυρήνα των θρησκευτικών πεποιθήσεων της αρχαίας Αιγύπτου υπήρξε η έννοια του πνευματικού ταξιδιού του αναστημένου Φαραώ στον Αστερισμό του Ωρίωνα για να συναντηθεί με τους προγόνους, μετά την ολοκλήρωση της παραμονής του στον κάτω κόσμο ή αλλιώς στο Duat.

Από την άποψη του Buaval, είναι ο τελικός προορισμός του Φαραώ στον Αστερισμό του Ωρίωνα σύμφωνα με τα Πυραμιδικά Κείμενα οπότε, ενδεχομένως, να μπορούμε να κατανοήσουμε τον σκοπό του Συγκροτήματος Πυραμίδων της Γκίζας.

Υπάρχουν 3 κύριοι λόγοι για να συνδέσουμε το σύμπλεγμα πυραμίδων της Γκίζας με την ιδέα υποστήριξης του αστερισμού του Ωρίωνα ότι οι πυραμίδες της Γκίζας είναι ένα αντίγραφο των 3 αστεριών.
Πρώτον, όλες οι Πυραμίδες κατευθύνονται προς τον Γαλαξία, τον Γαλαξία στον οποίο βρίσκεται η Ζώνη Ωρίων.

Επιπλέον, η μικρότερη Πυραμίδα εκ των 3 που αποτελούν το συγκρότημα της Γκίζας είναι λίγο εκτός της ευθυγράμμισης με τρόπο που ταιριάζει με τη διάταξη των 3 Αστέρων που αποτελούν τον Αστερισμό του Ωρίωνα, όπου το τρίτο αστέρι είναι και λιγότερο φωτεινό κάτι που υποδεικνύεται από το μικρότερο μέγεθός της.

Ο Buaval αμφισβητεί επίσης κατά πόσο είναι απλή σύμπτωση ότι το Συγκρότημα Πυραμίδων της Γκίζας και η Σφίγγα είχαν ευθυγραμμιστεί με την Ζώνη Orion το 10.450 π.Χ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει το ζήτημα των ανεξήγητων πυραμίδων, που όλα συμπίπτουν προς την κατεύθυνση του Ωρίωνα.
Γενικά, αυτό το σύνολο συμπτώσεων υποδηλώνει ότι το Πυραμιδικό Συγκρότημα χτίστηκε ως Πύλη Προβολής για τη Ψυχή του Φαραώ στον Οίκο των Προγόνων στον Αστερισμό του Ωρίωνα, όπως αναφέρεται στα παλαιότερα Αιγυπτιακά Θρησκευτικά Κείμενα που βρέθηκαν στη Σακκάρα.

Σε αυτή τη βάση, φαίνεται πιο πιθανό να θεωρηθούν οι Πυραμίδες ως λειτουργικό αντίγραφο του Προγόνου του Φαραώ στα Προάστια των 3 αστέρων της ζώνης Orion και όχι ως σύμβολο που προορίζεται μόνο για να γιορτάσει την Αυτοκρατορική Μεγαλειότητα του Φαραώ.

Η συμβατική αρχαιολογία δεν δέχεται τη σύνδεση αυτή και τα επιχειρήματα εναντίον της περιλαμβάνουν την πρόταση ότι οι Πυραμίδες είναι πραγματικά ευθυγραμμισμένες και δεν έχουν ευθυγραμμιστεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τα 3 αστέρια της Ζώνης Orion, όπως προτείνει ο Buaval.
Ωστόσο, στο “Το Μυστήριο του Ωρίωνα” παρουσιάζεται μια εναλλακτική ερμηνεία που φαίνεται να ενώνει τα χαλαρά άκρα με τρόπους που η κυρίαρχη άποψη δεν το κάνει.

Από την άλλη, αν δεχτούμε την θεωρία ως μία πιθανότητα, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι είναι ο “Οίκος των Προγόνων στον Αστερισμό του Ωρίωνα” και αν το συγκρότημα χτίστηκε ως “Πύλη Προβολής για τη Ψυχή του Φαραώ” εκεί, ή αν εκεί βρίσκεται κάποιος πολιτισμός για τον οποίο το συγκρότημα αποτελεί έναν “ανελκυστήρα” ψυχών, ή τόπο τηλεμεταφοράς από και προς τον Ωρίωνα, κατασκευασμένος με οδηγίες αυτού του πολιτισμού!

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
La Misteriosa Conexión de ORIÓN con las Pirámides de GIZA






diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters