Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Εισβολή στην Ευρώπη. Γιατί οι ΗΠΑ θα στείλουν ολόκληρο στρατό στην Ευρώπη

© AP Φωτογραφία / Μιντανχάγκας Κουλμπής
Στρατιώτες του  Στρατού των ΗΠΑ στη Λιθουανία
Μόσχα, 24 Ιανουαρίου – RIA Novosti, Andrei Kots. Η συγκράτηση της Ρωσίας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αναζήτηση απαντήσεων στις προκλήσεις από την Κίνα – όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αυτή την εβδομάδα είναι οι λόγοι που οι Αμερικανοί αυξάνουν την στρατιωτική παρουσία στην στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περισσότερα Αμερικανικά στρατεύματα στην ΕΕ τώρα από ό, τι σε οποιαδήποτε στιγμή από το τέλος του ψυχρού πολέμου

Και οι αριθμοί τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται: σε λίγες εβδομάδες, η μεγαλύτερη άσκηση σε 25 χρόνια, η “Defender 2020” θα ξεκινήσει και πέρα από τον ωκεανό θα μετακινηθούν περισσότεροι από 20 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί. Τι είναι γνωστό για αυτούς τους ελιγμούς – στο άρθρο του RIA Novosti.

Σαράντα χιλιάδες κράνη 
Το κέντρο ενεργειών της άσκησης Defender 2020, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, θα είναι η Γερμανία. Ήδη στα τέλη Ιανουαρίου θα φτάσουν εδώ χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες, καθώς και στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στις Κάτω Χώρες. Οι ελιγμοί θα πραγματοποιηθούν στην επικράτεια δέκα κρατών με τη συμμετοχή 18 χωρών του ΝΑΤΟ. Συνολικά, οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 37 χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς για τις ασκήσεις, και ο συνολικός αριθμός στρατευμάτων θα υπερβεί τους 40 χιλιάδες ανθρώπους.

Στη Βορειοατλαντική Συμμαχία μιλάνε για την αναβίωση των ετήσιων ασκήσεων REFORGER που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη από το 1969 έως το 1993. Κύριος στόχος τους ήταν να επιβεβαιώσουν την ικανότητα του ΝΑΤΟ να αναπτύξει γρήγορα δυνάμεις στη Δυτική Γερμανία, κάτι που θα χρειαζόταν σε περίπτωση πολέμου με το Μπλοκ της Βαροσβίας . Το REFORGER επανειλημμένα επεξεργάστηκε την επιχειρησιακή αναδιάταξη των Αμερικανικών στρατευμάτων από τον ωκεανό. Στους πιο μαζικούς ελιγμούς, η REFORGER-88 στη Γερμανία ανέπτυξε 125.000 στρατιωτικούς

«Σε κάποιο βαθμό, αυτές οι ασκήσεις θα είναι πιο δύσκολες από το REFORGER», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής στρατού των Η.Π.Α. στην Ευρώπη ο Αντιστράτηγος Chris Cavoli. – Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα στρατεύματα θα πήγαιναν σε γνωστό έδαφος για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τον εχθρό που γνωρίζαμε τόσο καλά. Το μόνο πράγμα που δεν ξέραμε τότε ήταν πότε θα αρχίσει ο πόλεμος. Αυτή την στιγμή στέλνουμε μια τεράστια δύναμη στην ήπειρο, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί σε πολλές χώρες. Και δεν γνωρίζουμε ποιους πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ή να υπερασπιστούμε.
© AP Φωτογραφία / Krzysztof Mystkowski
Αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός μετά την εκφόρτωση στο λιμάνι του Γκντανσκ της Πολωνίας
Ο Cavoli εξαπατούσε. Ο αντιρωσικός προσανατολισμός της άσκησης Defender 2020 είναι προφανής. Το μερίδιο του λέοντος των Αμερικανικών στρατευμάτων θα τοποθετηθεί στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία – ακριβώς κοντά στα σύνορά μας. Σύμφωνα με το μύθο των ασκήσεων σχεδιάζεται να αδράξει το γεφύρι από κάποια «επιτιθέμενη χώρα » και να το κρατήσει μέχρι να πλησιάσουν οι κύριες δυνάμεις των εκστρατευτικών στρατευμάτων.

Στη Δύση, οι φόβοι της «ρωσικής στρατιωτικής απειλής» βρίσκονται ακόμα σε κίνηση. «Έχουμε δώσει προσοχή σε μια σειρά δημοσιεύσεων στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι συγγραφείς των οποίων επιβάλλουν στο κοινό» σοβαρούς «φόβους για την απειλή για την ασφάλεια των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, η οποία φέρεται να έρχεται από το ρωσικό Καλίνινγκραντ» λόγω της τοποθέτησης των τελευταίου τύπου όπλων «, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο – τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα του» Ρωσικού επιτιθέμενου «στην κοινωνία με τον συνηθισμένο τρόπο .. 

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν τις δηλώσεις του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη , του Στρατηγού Jeff Harrigan, ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να διασπάσει την «πολυεπίπεδη αεροπορική άμυνα» της περιοχής του Καλίνινγκραντ σε περίπτωση «εισβολής της Ρωσίας στα κράτη της Βαλτικής. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων στην αποκλεισμένη περιοχή υπαγορεύεται αποκλειστικά από την ισορροπία των δυνάμεων “αποσιωπάται”

Στρατηγικός θύλακας
Πέρυσι, τα αεροσκάφη ανίχνευσης των χωρών του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ πάνω από 800 φορές. Οι στρατηγικοί του Πενταγώνου θεωρούν αυτή την περιοχή ως περιοχή «περιορισμένης και απαγορευμένης πρόσβασης και ελιγμών» (A2AD). Σύμφωνα με τους Δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα λειτουργικά και τακτικά συγκροτήματα Isakander που αναπτύχθηκαν εδώ, σε συνδυασμό με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και τα παράκτια συστήματα anti-ship Bastion, θα προστατεύσουν αξιόπιστα τον θύλακα από οποιαδήποτε επίθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τα γεγονότα αρχίσουν να αναπτύσσονται σύμφωνα με το πιο αρνητικό σενάριο και το ΝΑΤΟ έλθει στο Καλίνινγκραντ με όλη του τη δύναμη, αργά ή γρήγορα η πόλη πιθανόν να πέσει. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα ούτε προχωρήσει σε αποθέματα. Όμως, οι επιτιθέμενοι θα υποστούν απαράδεκτες απώλειες.

Τα τελευταία νέα από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας μαρτυρούν επίσης αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας στις 22 Ιανουαρίου, οι στρατιωτικοί της μονάδας πυραύλων που αναπτύχθηκε στο Buriatia πρόβαλαν την παράδοση ειδικών πυρομαχικών στην υπό όρους περιοχή. Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι η συντονισμένη δράση των μονάδων μεταφοράς με τα πληρώματα των μηχανημάτων μεταφοράς και φόρτωσης των συγκροτημάτων Iskander-M.
© RIA Novosti / Ramil Sitdikov
Συγκρότημα πυραύλων Iskander-M
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ιστολογίου του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών, αυτό το μήνυμα από το Υπουργείο Άμυνας μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της παρουσίας πυρηνικών κεφαλών του Iskander-M FTL.Η ανάπτυξη τέτοιων συγκροτημάτων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ δίνει στρατηγική σημασία στην περιοχή για την αμυντική ικανότητα ολόκληρης της χώρας. Και η Δύση το καταλαβαίνει.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνουν διαρκώς τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα σύνορά μας, προσπαθώντας να βελτιώσουν την ταχύτητα της κίνησης των δυνάμεων στην ανατολική πλευρά», δήλωσε την προηγούμενη ημέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. – Η ένταση των ασκήσεων αυξάνεται, τα σενάρια των οποίων θυμίζουν όλο και περισσότερο στοχευμένη προετοιμασία για μια μαζική στρατιωτική σύγκρουση. Ο ευρωπαϊκός τομέας του συστήματος πυραυλικής άμυνας ΗΠΑ / ΝΑΤΟ συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει τους φόβους της για την ενίσχυση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάπτυξη των συγκροτημάτων των ΗΠΑ Aegis Ashore, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση τόσο πυραύλων Cruise αεροπορικής άμυνας όσο και μεσαίας εμβέλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters