Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Β.Σόιμπλε: «Η Γερμανία είναι στο χείλος του γκρεμού»



Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Mε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, αλλά και την αποχώρηση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) από την κυβέρνηση να θεωρούνται σχεδόν σίγουρες ο Β. Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως «η Γερμανία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» με αφορμή όχι μόνο την πολιτική κρίση αλλά και την οικονομική η οποία ετοιμάζεται να ξεσπάσει εξαιτίας του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του προεδρείου της
Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι τα δύο χριστιανικά κόμματα βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού».
Η αντιπαράθεση των δύο αδελφών κομμάτων που ξέσπασε εδώ και καιρό θεωρητικά επικεντρώνεται σε ένα ζήτημα: μονομερή μέτρα στο προσφυγικό ή ευρωπαϊκές λύσεις.
Ο Χόρστ Ζεεχόφερ θέλει να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα και να απαγορευθεί η είσοδος των προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προτείνει η επαναπροώθηση των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ στα οποία έχουν καταγραφεί, να γίνεται σε συνεννόηση με αυτές τις χώρες.
Τη στάση της κ. Μέρκελ στηρίζει πλήρως το προεδρείο του CDU που συνήλθε τόσο χθες το βράδυ, όσο και σήμερα το πρωί.
Στήριξη παρείχε χθες το βράδυ στον κ.Ζεεχόφερ και το προεδρείο του CSU.
Ενδεχομένως για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κ. Μέρκελ, ο Βαυαρός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην πορεία της συνεδρίασης ότι προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του κόμματος.
Η απόφαση του θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συνάντησης των ηγεσιών του CDU του CSU σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο. Μέχρι στιγμής πάντως η κάθε πλευρά εμμένει στη θέση της.
Η ανακοίνωση του κ. Ζεεχόφερ να παραιτηθεί «ξάφνιασε» το κόμμα του, δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ισχυρός άνδρας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Μάρκους Σέντερ.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμούς, ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, αλλά ούτε από την κοινή ΚΟ με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Το κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις σημαίνουν διαφοροποίηση του Μάρκους Σέντερ από τον Χορστ Ζεεχόφερ θα φανεί στην πορεία της ημέρας.
Στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος συνήλθε στο Βερολίνο,η ΚΟ των δύο κομμάτων και στις 6 μ.μ. θα συναντηθούν οι ηγεσίες του CDU και του CSU ,ενώ στη συνέχεια, μετά από αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών, θα συναντηθούν οι ηγεσίες των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Το ζητούμενο σε αυτή τη συνάντηση είναι, σύμφωνα με την πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες, το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, η διένεξη που ξέσπασε για το προσφυγικό στα χριστιανικά κόμματα δεν αφορά μόνο αυτά.
Ακόμη και αν καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα τον αποδεχθεί το SPD.
Είναι όμως μόνο το προσφυγικό το πρόβλημα; Μήπως η γερμανική οικονομία λόγω του οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται;
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει κηρύξει ένα υπόγειο γεωπολιτικό πόλεμο εναντίον της Γερμανίας επιβεβαιώνοντας την γνωστή ρήση «δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες μεταξύ κρατών αλλά διαχρονικά συμφέροντα».
Έτσι λοιπόν επιχείρησε να ακυρωθεί ο αγωγός που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία τον Nord Stream -2 χρησιμοποιώντας την Δανία. Για να το πετύχει αυτό μοιράστηκαν μεγάλες δουλειές από το Ν.Τραμπ σε δανέζικες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τελείως «τυχαία» στην Δανία ψηφίζεται νόμος που δεν θα επιτρέπει την διέλευση του αγωγού από τα χωρικά της ύδατα.
Βέβαια μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και αν η Δανία δεν δώσει την έγκρισή της για να περάσει από το έδαφος της, καθώς μόνο το 10% του εν λόγω αγωγού πρόκειται να περάσει από τη χώρα αυτή.
Την δήλωση αυτή την έκανε προς τους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Πολ Κορκοράν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το φυσικό αέριο που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.
«Προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι ( την κατασκευή του αγωγού-σ.σ). Ήδη αρχίσαμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο παραλιακό τμήμα και στον πυθμένα, έχουν επιστρατευθεί τα ειδικά πλοία που τοποθετούν υποθαλάσσια τον αγωγό, και ως εκ τούτου μπορεί να ξεκινήσουν να τον τοποθετούν στις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε ο Κόρκοραν.
Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι «εάν η κυβέρνηση της Δανίας δεν εγκρίνει την τοποθέτηση του αγωγού στα δικά της χωρικά ύδατα, θα πρέπει να αλλάξουμε την όδευση του και η πιθανότερη εκδοχή είναι η τοποθέτηση του στα διεθνή ύδατα, βόρεια τη Δανίας».
Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Αντρέι Κρουγκλόφ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ότι η Gapzrom δεν αναμένει αύξηση του κόστους κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 για κανέναν λόγο.
Έτσι λοιπόν οι Ρώσοι φαίνεται πως εύκολα ξεπέρασαν τον «σκόπελο» της Δανίας.
Αλλά, είπαμε ο στόχος δεν είναι η Ρωσία, οι Αμερικανοί ξέρουν μετά από χρόνια κυρώσεων κατά της Μόσχας ότι δεν μπορούν να τους «λυγίσουν» διότι στο ρωσικό έδαφος υπάρχει ενεργειακή, υλική και διατροφική αυτάρκεια.
Στόχος των Αμερικανών είναι η οικονομική ευημερία της Γερμανίας. Ξέρουν στην Ουάσιγκτον ότι το ρωσικό φυσικό αέριο έκανε την Γερμανία οικονομικά ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ και ανταγωνιστική.
Έτσι η γερμανική Volkswagen συμφώνησε να πληρώσει 20 δισ. δολάρια πρόστιμο για το σκάνδαλο με το περιβόητο «πειραγμένο» λογισμικό των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων.
Συντονισμένα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ «στοχοποίησαν» την Deutsche Bank ως την τράπεζα του Χίτλερ με αποτέλεσμα να πέσουν οι μετοχές της. 
Ακόμα και η εξαγορά της Μonsanto από την Bayer έχει πολλά προβλήματα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο έχουν σκοπό να πλήξουν περαιτέρω την γερμανική οικονομία καθώς τα εμπορικά πλεονάσματα των Γερμανών είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αμερικανικά.
Για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα αρκεί να σημειώσουμε τα εξής:
Ενώ η ευρωπαϊκή και η γερμανική οικονομία δείχνουν να «επεκτείνονται» με τους υψηλότερους ρυθμούς από τότε που δημιουργήθηκε το κοινό νόμισμα, οι μετοχές των γερμανικών τραπεζών εξακολουθούν να διακυμαίνονται κάτω του book value.
Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι 68 γερμανικές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests και για πρώτη φορά το σημαντικό αμερικανικό Private Equity Fund, με την ονομασία Cerberus, απέκτησε μερίδιο μετοχών στις δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank Bank, τροφοδοτώντας σενάρια ακόμα και για συγχώνευση.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters