Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Πρώτο τουρκικό «κύμα» κατά των ελληνικών ΕΔ με ΑΝΚΑ, «σαλάχια» και «ταραντούλες» – Που βρήκε τέτοια τεχνογνωσία η Αγκυρα;

 
Οταν ακόμη και το έγκυρα defensenews.com ασχολείται με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Τουρκίας, τότε υπάρχει θέμα και θα πρέπει να μας απασχολήσει. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πλέον οποιαδήποτε μαντική ικανότητα για να κατανοήσει ότι έτσι ακριβώς θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα μιας τουρκικής πιθανής μελλοντικής πολεμικής επίθεσης:

Eτοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV και με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρήσoυν να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα ( ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους ( αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά).

Την ίδια στιγμή τουρκικά επίγεια μη επανδρωμένα τροχοφόρα (Tarantula) και ερπυστριοφόρα (νέο μικρό άρμα μάχης ASELSAN) οχήματα θα δρουν υποστηρικτικά με τις χερσαίες δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο κινούμενα ακόμη και μέσα στο ποτάμι μιας και για αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων.

Ο Τούρκος υφυπουργός Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου μη επανδρωμένου τροχοφόρου οχήματος με την επωνυμία Tarantula, εφοδιασμένο με πολυβόλο και άλλα «όπλα» μεταβάλλοντας τελείως το τοπίο μιας μελλοντικής πολεμικής σύγκρουσης των Τούρκων με την χώρα μας .

Η τουρκική «Ταραντούλα» είναι τροχοφόρο όχημα  8×4, και διαθέτει ενσωματωμένη πύργο Aselsan Sarp, ο οποίος μπορεί να φέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων.

Το όχημα, διαθέτει εμβέλεια ελέγχου 3 χιλιόμετρα το πολύ, και αυτονομία 70 χιλιομέτρων με  8 ώρες λειτουργίας. Είναι όχημα  2 τόνων και διαθέτει χωρητικότητα 800 κιλών, πράγμα που του δίνει την δυαντότητα για να μεταφέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων , συστημάτων παρακολούθησης κά .

Η ASELSAN επίσης έχει κατασκευάσει ερυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο ενώ το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να «φορτωθεί» με μεγάλο όγκο οπλικών συστημάτων (μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος) και συστημάτων παρατήρησης.

Ο ειδικός μηχανικός της τουρκικής εταιρείας δήλωσε ότι :

«Το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι μη επανδρωμένη μας επιτρέπει να την ελέγξουμε εξ αποστάσεως. Ο χειροκίνητος έλεγχος μας επιτρέπει να ελέγχουμε το κοντινό εύρος.


Έχουμε επίσης μια μεγάλη συσκευή ελέγχου τύπου «τσάντας» και  με αυτήν αποστέλλουμε το όχημα σε ειδικές αποστολές .

Η χρήση του δεν επιτρέπει απώλειες προσωπικού ενώ χρησιμοποιείται σε ειδικές καταστάσεις και αποστολές  .

Εκτός από αυτό  επιτύχαμε επίσης τον έλεγχο μέσω δορυφόρου. Κάναμε επίσης μια σοβαρή συμφωνία με μια χώρα της Μέσης Ανατολής και πραγματοποιούμε την πρώτη μας πώληση» .

Επιπλέον θανάσιμο κίνδυνο για τα υποβρύχια μας και τα πολεμικά μας πλοία αποτελεί το τουρκικό υποβρύχιο drone.

Μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών που κατασκευάζουν DRONE ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός «υποβρύχιου drone» με μορφή σαλαχιού το οποίο μπορεί να  μεταφέρει πολλά είδη πυρομαχικών με σκοπό να ανατινάξει ερχόμενο αθέατο από τον βυθό της θάλασσας «πολεμικά πλοία όλων των τύπων και χωρών» φυσικά συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού ΠΝ.

Το τουρκικό πρόγραμμα Wattozz έχει αναλάβει από κοινού η εταιρεία «Albayrak Savunma», ένας κατασκευαστής αεροσκαφών-drone  και το Τεχνικό κρατικό Πανεπιστήμιο Karadeniz στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Το Wattozz ονομάζεται ως «vatoz» στα τουρκικά και σημαίνει «Σαλάχι».

Το Wattozz διαθέτει το σχήμα του σαλαχιού και είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο.

Έχει δύο κάμερες τοποθετημένες στις υποδοχές των ματιών του «σαλαχιού» και μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 5,5 κόμβων έως και 12 ώρες. Το drone διαθέτει τρεις ενσωματωμένες μηχανές.

Το υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές επιτήρησης ή επίθεσης κατά πολεμικών πλοίων ακόμη και υποβρυχίων. Μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά, νάρκες και καθοδηγείται και ελέγχεται από κρυπτογραφημένα ηχητικά κύματα.

Το μη επανδρωμένο όχημα μπορεί να «κολλήσει» κάτω από το κύτος ενός εχθρικού πολεμικού σκάφους έχοντας πάνω του μαγνητικές νάρκες .

Η έκρηξη πυροδοτείται  από έναν απομακρυσμένο σταθμό.

Μπορεί επίσης να παραμείνει ανενεργό στον πυθμένα της θάλασσας ενώ βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Διαθέτει επίσης σύστημα αυτοπροστασίας ενάντια σε αρπακτικά ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα με  ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα.

Ο Mustafa Adnan Albayrak, πρόεδρος της Albayrak Savunma, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για το πρόγραμμα Wattozz τα τελευταία δύο χρόνια.

Είπε επίσης  ότι η εταιρεία θα παραδώσει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις την πρώτη παρτίδα « σαλαχιών» μέσα σε τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή , η τουρκική αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε ότι περατώθηκαν οι εργασίες του ραντάρ πολλαπλών χρήσεων CAFRAD της νέας τουρκικής φρεγάτας TF-2000 , περνώντας με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής .



Οι τέσσερις τον αριθμό φρεγάτες TF-2000, θα αποτελέσουν τα πλοία αεράμυνας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού τα οποία θα είναι εφοδιασμένα εκτός όλων των άλλων και με πυραύλους Cruise ATMACA . Το κόστος ανά μονάδα εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων..

TF-2000 :

Μήκος: 147 μέτρα

Πλάτος: 18 μέτρα

Πλήρης εκφόρτωση φορτίου: 7 χιλιάδες τόνους

Πλήρωμα: 220 άτομα

Η φρεγάτα TF-2000 έχει  κύριο στόχο, την προστασία ομάδων μάχης με την  ανάληψη της αεράμυνας περιοχής από εχθρικούς εναέριους στόχους.

Ο κίνδυνος από τέτοια συστήματα είναι μεγάλος και δεν υπάρχει χώρος αδιαφορίας διότι το μέλλον σαφώς προκρίνει την παρουσία τέτοιων συστημάτων που με ελάχιστο κόστος  μπορούν να επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα, κατά του ελληνικού πολεμικού στόλου.   

Αναμφισβήτητα είναι μονόδρομος πλέον για την χώρα μας μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Οπλικά συστήματα που μπορούν να έρθουν και να λάβουν θέσεις μάχης εδώ και τώρα. Το Ισραήλ πρόσφατα κατέρριψε ιρανικά UAV, η Ρωσία το ίδιο, η Συρία το ίδιο, οι Κούρδοι το ίδιο…

Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους , υλοποιώντας γενικότερο σχέδιο του γενικού επιτελείου του τουρκικού στρατού.

Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού. Σε  σχετικό διαγωνισμό που έγινε πέρυσι νικητής αναδείχθηκε το Roboik της Efe Modular το οποίο ετοιμάζεται για λογαριασμό των ΤΕΔ.

Υπενθυμίζεται δε ότι το ινστιτούτο TUBITAK εργάζεται για την δημιουργία τουρκικού μη επανδρωμένου μικρού υποβρυχίου σε εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι  που θα στοχοποιεί πραγματικά τις ελληνικές βραχονησίδεςς και μικρονήσους.

Η αντιμετώπιση όμως όλων αυτών συστημάτων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά είτε με αντίστοιχα ελληνικά συστήματα, είτε με άμεσες αγορές από το εξωτερικό, «χθες» , διότι σε 2 χρόνια οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν τα συστήματα αυτά σε μεγάλους αριθμούς και τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα .



 












https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters