Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ανακαλύφθηκε Τάφος Υψηλόβαθμου Ιερέα του Ερμή Τρισμέγιστου. Τα Μυστικά που Θα Έρθουν στο ΦΩΣ θα Ανατρέψουν Πολλά


 

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ανακαλύφθηκε Τάφος Υψηλόβαθμου Ιερέα του Ερμή Τρισμέγιστου

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έχουν κάνει μία συναρπαστική ανακάλυψη μιας άγνωστης -μέχρι πρότινος- νεκρόπολης, η οποία έμεινε ανέγγιχτη για χιλιετίες.

Σε ηλικία πάνω από 2.000 ετών, χρονολογείται το νεκροταφείο από την Ύστερη Φαραωνική Περίοδο και τη δυναστεία των Πτολεμαίων, και περιέχει τουλάχιστον 8 τάφους, ο καθένας με πολλαπλές σαρκοφάγους.


Το μόλις ανακαλυφθέν υπόγειο συγκρότημα είναι μόλις έξι χιλιόμετρα μακριά από τη νεκρόπολη Khmun Tuna el-Gebel, νότια του Καΐρου στο Κυβερνείο Minya και διαθέτει μεγάλο αριθμό ταφικών αξόνων, ενώ μέσα του υπάρχουν διάφοροι οικογειακοί τάφοι – αρκετοί για τους επιστήμονες που θα έχουν να ερευνήσουν για τα επόμενα χρόνια.

«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον πέντε χρόνια για να εργαστούμε για τη νεκρόπολη», δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Kaled el-Enany. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας ανακάλυψης».

Η ανασκαφή ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους (2017), με επικεφαλή τον  Mostafa Waziri, Γενικό Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων. Η ομάδα έψαχνε για το ακάλυπτο τμήμα του νεκροταφείου του 15ου νομού (τμήμα) της αρχαίας Άνω Αιγύπτου.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ένας τάφος που ανήκε σε αρχιερέα του Θωθ, τον αρχαίο αιγυπτιακό θεό της σοφίας, της διαιτησίας, της γραφής, της επιστήμης, της μαγείας και της κρίσης των νεκρών. Ο Θωθ είναι γνωστός σε εμάς ως Ερμής Τρσιμέγιστος καθώς κατά μία γενική εκτίμηση αυτά τα δύο πρόσωπα ταυτίζονται.

Διαβάστε επίσης: Ερμής Τρισμέγιστος και Θωθ. Τα Απαγορευμένα Μυστικά

Ο Θωθ, εμφανίζεται επίσης σε κάποιους μύθους σαν βασιλιάς και αρχιερέας της μυθικής Ατλαντίδος και ιδρυτής της πρώτης αποικίας της χαμένης ηπείρου στην Αίγυπτο την οποία κυβέρνησε επί αιώνες, υπερβαίνοντας σε χρόνο τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων

Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος τάφος του αρχιερέα αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί ελπίζουν ότι είναι δυνατόν να βρεθούν αντικείμενα που θα μπορούσαν να συνδέουν τον μύθο με την πραγματικότητα.

Ο ιερέας αναγνωρίστηκε από ιερογλυφικά σε κανοπικά βάζα ως Djehuty-Irdy-Es, ενώ είχε επίσης τον τίτλο «One of the Great Five», δηλαδή «Ένας από τους Μεγάλους Πέντε» ο οποίος προοριζόταν για τον ανώτερο από τους ιερείς του Θωθ.

Τέσσερα από αυτά τα βάζα, σκαλισμένα από αλάβαστρο και επικαλυμμένα με τα κεφάλια των τεσσάρων γιων του θεού Χρού, βρέθηκαν επίσης στον τάφο, σε καλή κατάσταση και με τα διατηρημένα όργανα του μουμιοποιημένου ιερέα.

Επιπλέον, η ομάδα βρήκε τουλάχιστον 1.000 ειδώλια ushabti – γυαλισμένα πήλινα στοιχεία υπαλλήλων ή οπαδών που τοποθετήθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους για να συνοδεύσουν τον αποθανόντα στη μετά θάνατον ζωή.

Η μούμια του ιερέα κοσμείται με ένα χάλκινο κολάρο που απεικονίζει τη θεά Νουτ που απλώνει τα φτερά της για προστασία στην ύστερη ζωή. Μπλε και κόκκινες χάντρες από πολύτιμη πέτρα, χάλκινα επιχρυσωμένα φύλλα, δύο χάλκινα μάτια διακοσμημένα με ελεφαντόδοντο και κρύσταλλο ενώ, επίσης, βρέθηκαν τέσσερα φυλακτά ημιπολύτιμων λίθων.

Σε αναμονή, λοιπόν, για περισσότερες επιμέρους ανακαλύψεις που αν είναι αυτά που σιγοψιθυρίζονται από πολλούς ερευνητές, θα ανατρέψουν πολλά από την Ιστορία όπως την ξέρουμε.



Researchers Find Tomb of High Priest of the God of Knowledge – Thoth

Για υπότιτλους:

Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά




sciencealert.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

https://www.diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters