Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Αρχαίοι Κόσμοι: Η Επιστροφή του Βασιλιά (video)


Σειρά-ντοκυμανταίρ παραγωγής 2010 του BBC για τους αρχαίους κόσμους και την εξέλιξη του Πολιτισμού.

Σε αυτό το επεισόδιο: Οι ελληνικές πόλεις-κράτη απέτυχαν να ενωθούνε και να δημιουργήσουνε μια Παν-ελληνική κοινότητα, τον πολιτισμό της οποίας θα διέδιδαν στον τότε γνωστό κόσμο. Ήταν προσκολλημένες στον εαυτό τους με παρωπίδες και πολεμούσαν συνεχώς μεταξύ τους.
Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουνε ακόμη και χρήματα των Περσών (οι οποίοι τα έδιναν ομολογουμένως με μεγάλη χαρά), για να επιτύχουνε τις φιλοδοξίες τους.

Οι Μακεδόνες ήταν περισσότερο εξοικειωμένοι με την Ελληνικότητα και το «Ελληνικό Πνεύμα». Με τον Φίλιππο τον Β΄, η ιδέα του Παν-Ελληνισμού έλαβε σάρκα και οστά. Με τον Αλέξανδρο τον Γ΄ τον Μέγα, η επικράτηση & εξάπλωση του Ελληνισμού, επιτέλους θα πραγματοποιούνταν…

(Σημείωση Krasoblog: Η Μακεδονία αποτελούσε μέρος της Ελλάδας, όχι με τη μορφή μιας πόλης-κράτους που ήταν η επικρατούσα μορφή της κοινωνικο-πολιτικής οργάνωσης μιας κρατικής οντότητας, αλλά ως μια ευρύτερη περιοχή που διοικούνταν από έναν βασιλιά, ο οποίος ανέθετε σε άτομα της αρεσκείας του τη διαχείριση μιας συγκεκριμένης περιοχής του βασιλείου.

Φυσικά στη Μακεδονία υπήρχανε και πόλεις που δημιουργήθηκαν με την ανακατάταξη των πληθυσμών μετά την επικράτηση του Φιλίππου Β΄επί των αντιπάλων της Ιλλυρίας, Θράκης και Παιονίας. Στις πόλεις της Μακεδονίας όλοι οι πολίτες, ακόμη και από τις κατακτημένες περιοχές είχαν ίσα δικαιώματα και είχαν τις ίδιες δυνατότητες, ειδικότερα τη δυνατότητα να στρατολογούνται στις βασιλικές δυνάμεις.

Μια πόλη-κράτος θα κατέρρεε και θα βυθιζότανε στην αναρχία εάν δεν βρίσκονταν περιοχές ώστε να εποικίσουνε σε αυτές οι αυξανόμενοι πληθυσμοί της. Γι’ αυτό στην Πολιτεία του, ο Πλάτων, έδινε ακριβείς αριθμούς των οικογενειών (5.040) που θα έπρεπε να υπάρχουνε σε μια πόλη-κράτος, με συγκεκριμένη αναλογία σε φτωχούς-πλουσίους, έτσι ώστε να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο το σύστημα εκπαίδευσης και να επικρατεί ευνομία κι ευταξία. Κάτι τέτοιο φυσικά φαντάζει ουτοπικό.

*Ευχαριστούμε τον ΟμάδαΕ για τους υπότιτλους


Αρχαίοι Κόσμοι ~ Η επιστροφή του Βασιλιά από KRASODAD


https://www.dailymotion.com/video/xsbnwo#tab_embed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters