Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (;)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με αναφορά της Τεχνικής Επιτροπής του Eurocontrol στο Ατλαντικό Συμβούλιο στη Ουάσιγκτον, ο ετήσιος τζίρος του λαθρεμπορίου καυσίμων ανέρχεται στα 133 δις δολάρια, ενώ το διεθνές Κέντρο της λαθρεμπορίας Καυσίμων είναι η Τουρκία.




Μετά την Τουρκία οι κυριότερες χώρες που πρωτοστατούν στη λαθρεμπορία καυσίμων είναι το Μεξικό, η Νιγηρία, η Γκάνα, το Μαρόκο, η Ουγκάντα, η Μοζαμβίκη, η Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν.

Στην περίπτωση της Τουρκίας, οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τις γειτονικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες και μεγάλο μέρος του παραχθέντος πετρελαίου εισέρχεται με παράνομο τρόπο στην Τουρκία από όπου παράνομα εξάγεται σε διάφορες «κατευθύνσεις». Όπως αποκαλύπτεται, κάθε χρόνο εισέρχονται στην Τουρκία 2,7 εκατομμύρια τόνοι καυσίμων μεγάλο μέρος των οποίων διακινείται παράνομα από κυκλώματα λαθρεμπορίας.

Το μεγαλύτερο κέντρο λαθρεμπορίας καύσιμων στην Τουρκία είναι η γειτονική της Συρίας περιοχή του Hatay, με το λιμάνι του İskenderum, δηλαδή της Αλεξανδρέττας, η οποία θεωρείται εξαγωγική έδρα παράνομης διακίνησης καυσίμων στην Μεσόγειο.
Μόνο το 2015 από το λαθρεμπόριο καυσίμων από Συρία και Ιράκ μέσω του Hatay υπολογίζεται ότι κερδήθηκαν 40 εκατομμύρια δολάρια. Οι πήγες των καυσίμων είναι η Συρία και το βόρειο Ιράκ, όπου το καθεστώς του Κούρδου Μπαρζανί συνεργάζεται με την Τουρκία στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Όπως σημειώνεται η μεγάλη έκρηξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων άρχισε μετά το 2011, όταν άρχισε ο συριακός εσωτερικός πόλεμος και η εμφάνιση των Τζιχαντιστών που επί μεγάλο διάστημα συνεργάστηκαν με την Τουρκιά στο λαθρεμπορία καυσίμων.

Το θέμα είναι τεράστιο και έχει και μια άλλη διάσταση που αφορά και την ελληνική πλευρά. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στην Τουρκία αποκαλύψεις για συμμέτοχη τάνκερς που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές στην διακίνηση των παράνομων καυσίμων. Βλέπε σχετικά στο άρθρο με τον τίτλο : «ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ Β ΙΡΑΚ»

http://nikosxeiladakis.gr/

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters