Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Είναι οι θάνατοι αυτοί απαντήσεις στις υποθέσεις Σνόουντεν και WIKILEAKS του Ασάνζ;

  ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΜΟΣ
Το ασθενικό φως που εξέπεμπε μια λάμπα η οποία ήταν κολλημένη στον τοίχο, δίπλα από την εξώπορτα του κτιρίου που φιλοξενούσε τα μεγάλα διαμερίσματα στο κέντρο, ίσα-ίσα που φώτιζε, δίνοντας μια απόκοσμη όψη στο ζευγαράκι που μόλις μπήκε.
Η βαριά καγγελόφρακτη πόρτα του παλιού ασανσέρ με τα ανάγλυφα μικρά και θολά τζαμάκια έκλεισε με θόρυβο, εγκλωβίζοντας το ζευγάρι μέσα στο στενό χώρο.Ο ψηλός άντρας αγκάλιασε την όμορφη ξανθιά γυναίκα δίνοντάς της ένα καυτό φιλί. Δεν μπορούσε να κρατηθεί. Έσκυψε και άρχισε να φιλά παθιασμένα το στήθος της.
-Είναι πολύ γλυκό…
-Από τη νέα κρέμα σώματος που πήρα.
Ο άντρας συνέχιζε να φιλά με πάθος τη κοπέλα με το πρόσωπο χωμένο μες το στήθος της. Με ένα τράνταγμα το ασανσέρ σταμάτησε στον όροφο που είχαν επιλέξει. Βγήκαν έξω και προχώρησαν προς την πόρτα. Ο γεροδεμένος άντρας έβγαλε τα κλειδιά του και προσπάθησε να ανοίξει, αλλά δεν τα κατάφερνε…

-Τι έγινε; Ρώτησε η κοπέλα.

-Τίποτα, απλώς…

Δεν πρόλαβε να πει κάτι άλλο. Κατέρρευσε και το κορμί του γέμισε ολόκληρο τον διάδρομο.
Η κοπέλα αφού τσέκαρε με τα δάχτυλά της τον λαιμό του ψάχνοντας να βρει ίσως κάποιο σφυγμό, κατόπιν μπήκε μέσα στο σπίτι, σήκωσε το ακουστικό σχημάτισε έναν αριθμό και περίμενε. Μόλις το σηκώσανε από την άλλη πλευρά το μόνο που είπε ήταν: «Τελείωσε». Πήγε στο μπάνιο σκούπισε με μια υγρή πετσέτα τα στήθη της και βγήκε από το διαμέρισμα. Γύρισε στο ασανσέρ άνοιξε την πόρτα με τα γαντοφορεμένα χέρια της και πάτησε το κουμπί του ισογείου…
Κάπως έτσι γίνονταν τα φονικά στις ταινίες με κατασκόπους που όλοι όσοι είναι φαν του είδους έχουν δει και ξαναδεί.

Παλιά υπήρχαν οι «αιχμηρές» ομπρέλες, τα «μυτερά» παπούτσια, ο αναπτήρας φλογοβόλο και πολλά τέτοια τεχνουργήματα που η φαντασία μας δεν μπορεί να συλλάβει.
Τώρα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί.
Τρανό παράδειγμα το φονικό που έγινε στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου δυο γυναίκες κατάφεραν να δηλητηριάσουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι κάμερες έπιασαν τις «γυναίκες αράχνη» και έτσι και οι πιο δύσπιστοι καταλάβανε ότι αν γίνεις στόχος κάποιου, δεν υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσεις, όποιος και να είσαι.
«Κύμα» θανάτων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ρώσων και μη, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες χώρες, που κάνει και τον πιο αφελή να γίνεται αν όχι καχύποπτος, τουλάχιστον πιο προσεκτικός σε ότι διαβάζει ή αναλύει σε παρέες.
Εν ψυχρώ δολοφονίες, ατυχήματα αλλά και... καρδιακές προσβολές πρώην και νυν αξιωματούχων μυστικών υπηρεσιών, διπλωματών, στρατιωτικών, φτιάχνουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, που μας παραπέμπουν σε ταινίες όπου κεντρικό ρόλο παίζουν οι σκιές και οι σκιές των σκιών… Δηλαδή γυναικείες φιγούρες. Αυτές οι φιγούρες καταγράφηκαν σχεδόν δημόσια στην υπόθεση δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας Μπορίς Νεμτσόφ,όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Η δολοφονία του Alexander Litvinenko.
Πριν από δέκα περίπου χρόνια ο Litvinenko, που τότε δούλευε για τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών M16, ήπιε τσάι με ραδιενεργό πολώνιο καθώς βρισκόταν στο σαλόνι του ξενοδοχείο Mayfair με τον πρώην σωματοφύλακα του Κρεμλίνου Andrei Lugovoi. Ο Litvinenko είχε εγκαταλείψει το 1999 την πατρίδα του κατηγορώντας την πρώην K.G.B. τωρινή F.S.B. για οργάνωση σχεδίου δολοφονίας του Boris Berezovsky, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Αγγλία το 2013. Η γυναίκα του Litvinenko ισχυρίζεται ότι δολοφόνησαν τον σύζυγό της επειδή ερευνούσε την πιο πάνω υπόθεση.
Κάποιος που συνδέεται με την υπόθεση είπε στους Times του Λονδίνου πως ο Alexander Litvinenko ήταν ο μόνος που κατέθεσε, για τις διασυνδέσεις της διοίκησης του Πούτιν με τον επικεφαλής του εθνικού συνδικάτου εγκλήματος, επί τέσσερις ώρες τον Ιούνιο του 2006 στις αρχές της Μαδρίτης, πέντε μόλις μήνες πριν πεθάνει χαρακτηρίζοντας το κράτος του Πούτιν ως κράτος μαφίας.
Μετά τη δηλητηρίασή του τον Νοέμβριο του 2006 είχε πει στους ντετέκτιβ από το κρεβάτι του νοσοκομείου πως σε δημόσια ομιλία του είχε κατηγορήσει τον Πούτιν ότι σκότωσε τη δημοσιογράφο φίλη του Anna Politkovskaya. Ήταν η μοναδική από τους επικριτές του Ρώσου ηγέτη που είχε αποτρόπαιο τέλος. Επίσης η έρευνα όμως που ξεκίνησε, εστιάζει στο τρίτο πρόσωπο που παρευρισκόταν την ημέρα που δηλητηριάστηκε ο Litvinenko. Στον πρώην στρατιώτη του Κόκκινου Στρατού και επιχειρηματία Dmitry Kovtun. Ο οποίος είχε πει σε φίλο του στη Γερμανία πως είχε δηλητήριο και χρειαζόταν επαφή με μάγειρα στο Λονδίνο για να τον σκοτώσει.
Ο Alexander Litvinenko. είχε πει στην τελευταία του δήλωση από το νεκροκρέβατό του: "Μπορεί να πετύχεις τη φίμωση ενός ανθρώπου, αλλά η κραυγή διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο θα αντηχεί στα αυτά σας για το υπόλοιπο της ζωή σας κύριε Πούτιν". Ο δικηγόρος Robin Tam δήλωσε πως ο Ρώσος κατάσκοπος είχε δηλητηριαστεί δύο φορές. Αρχικά με μικρότερη δόση δύο εβδομάδες πριν δολοφονηθεί. Ο Πούτιν, o Lugovoi και ο Kovtun αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή τους στη δολοφονία.
Σεργκέι Ουντάλτσοφ
Ακροαριστερός ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο του 2013, κατηγορούμενος ότι συντόνιζε τις διαδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε βίαια επεισόδια τον Μάιο του 2012, την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Πούτιν. Ο 38χρονος έχει εκτίσει διάφορες ποινές φυλάκισης και έχει νοσηλευθεί πολλές φορές ύστερα από απεργίες πείνας.
Ο Βιτάλι Τσούρκιν
Ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη απεβίωσε αιφνιδίως στη Νέα Υόρκη, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ εργαζόταν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Μόσχα δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου διπλωμάτη αλλά εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στους οικείους του.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Τσούρκιν πιθανότατα υπέστη καρδιακή προσβολή. Μια δεύτερη πηγή, ένα στέλεχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου που επίσης μίλησε ανώνυμα, είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο στον θάνατο του διπλωμάτη.
Ο Τσούρκιν υπερασπιζόταν επί χρόνια τη ρωσική πολιτική και πιο πρόσφατα τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας. Όταν η Σαμάνθα Πάουερ, που εκπροσωπούσε τότε τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κατηγόρησε τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν για τις ωμότητες που είχαν διαπραχθεί στο Χαλέπι, ο Τσούρκιν της υπενθύμισε ότι ξεχνάει τα όσα έχει κάνει η δική της χώρα στη Μέση Ανατολή. "Η πιο παράξενη ομιλία για μένα ήταν αυτή της εκπροσώπου των ΗΠΑ που έκανε τη δήλωσή της σαν να ήταν η Μητέρα Τερέζα. Σας παρακαλώ, θυμηθείτε ποια χώρα εκπροσωπείτε. Θυμηθείτε τα δικά σας πεπραγμένα" της είπε.
Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία, Alexander Kadakin, πεθαίνει αιφνιδιαστικά λόγω «καρδιακής αρρυθμίας» σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί, όπως επιβεβαίωσε διπλωματική πηγή.

Ο Kadakin γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1949 στο Κισινάου, Μολδαβία. Υπηρέτησε ως πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδία από το 1999 μέχρι το 2004 και ξανατοποθετήθηκε στη θέση αυτή το 2009.
Ο θάνατος του Erovinkin
Τέλη Δεκεμβρίου βρέθηκε νεκρός ο πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) και επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού «Rosneft», Oleg Erovinkin. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή. Μια πηγή είπε ότι το σώμα του Erovinkin «βρέθηκε σε ένα μαύρο Lexus στην λεωφόρο Kitaygorodskiy που είναι στο κέντρο της Μόσχας. Σύμφωνα μετά την αρχική έρευνα, φέρεται να υπέστη μια ξαφνική καρδιακή προσβολή. Το σώμα του αξιωματούχου εστάλη στο νεκροτομείο της FSB για περαιτέρω έρευνες.
Το θέμα εδώ είναι ότι ο Erovinkin, δεν είναι μόνο ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας, όχι. Έχει παρελθόν. Ο μεγαλοπετρελαιάς υπηρέτησε το 1974 και 1976, στις ένοπλες δυνάμεις της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ από το 1976 έως το 1994, εργάστηκε στο σώμα της ασφάλειας του κράτους. Το 1994 και 1996, υπηρέτησε ως αναπληρωτής προϊστάμενος ελέγχου σε σχέση με την προστασία των κρατικών μυστικών της διοίκησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 1997-1998, υπηρέτησε ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ των ετών 2004 και 2008, εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής Πληροφοριών και Υποστήριξης του Ρώσου προέδρου. Την 22η Μαΐου του 2008, ο Erovinkin διορίστηκε ως επικεφαλής της γραμματείας του αναπληρωτή πρωθυπουργού Igor Sechin, μέχρι τον Μάιο του 2012. Ο θάνατος του Erovinkin ήρθε σε μια ταραγμένη εποχή που οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.
Ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα Andrei Malanin
Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ασφάλειας, κλήθηκαν να διερευνήσουν μία σοβαρή υπόθεση, με διπλωματικές προεκτάσεις. Πρόκειται για την υπόθεση του Ρώσου πρόξενου στην Ελλάδα, Andrei Malanin, ο οποίος στις αρχές του Γενάρη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα της ρωσικής πρεσβείας επί της οδού Ηρώδου Αττικού.
Ο διπλωμάτης δεν είχε δώσει το παρών στο γραφείο του, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του και υπάλληλοι της πρεσβείας να ανησυχήσουν και να πάνε στο διαμέρισμα της πρεσβείας στον αριθμό 7 της Ηρώδου Αττικού, της πιο ακριβής οδού της Αθήνας, εκεί όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου.
Οι συνεργάτες του ειδοποίησαν την αστυνομία και εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν τον 55χρονο πρόξενο νεκρό. Ήταν πεσμένος στο πάτωμα σε ύπτια θέση, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του διπλωμάτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο επικεφαλής ελεγκτής ΝΑΤΟ
Ο Yves Chandelon, επικεφαλής ελεγκτής του ΝΑΤΟ στον τομέα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, βρέθηκε επίσης νεκρός στο αυτοκίνητό του. Το περιστατικό αυτό έχει επίσης έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά και υποψίες. Δεν πεθαίνει κάποιος έτσι στα καλά καθούμενα. Και ούτε μπορεί κάποιος να σκοτώσει έναν τέτοιο άντρα. Θα χρειαζόταν κάποιος με «ειδικά» χαρίσματα για να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή.
Υπάρχουν πολλές και περίεργες συμπτώσεις, οι οποίες συμβαίνουν πάνω από τρείς φορές, και πράγματα τα οποία επαναλαμβάνονται… παύουν να είναι και συμπτώσεις.
Η δολοφονία του Μπορίς Νεμτσόφ
Ο Μπορίς Νεμτσόφ με τέσσερις σφαίρες καρφωμένες στην πλάτη του κειτόταν νεκρός, μόλις μερικά μέτρα μακριά από το Κρεμλίνο. Τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας εξάπτουν ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία. Πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, πρώην κατάσκοποι έχουν βγει από τη μέση με μυστηριώδεις συνθήκες.

Η δολοφονία του Μπορίς Νεμτσόφ είναι η τελευταία σε μια σειρά από ανεξιχνίαστους, βίαιους θανάτους.

Ο Νεμτσόφ διοργάνωνε αντιπολεμική διαδήλωση στη Μόσχα και κάποιοι εκτιμούν ότι υπερεθνικιστές είναι πίσω από το έγκλημα. Θιασώτης αυτής της θεωρίας είναι και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Ο Νεμτσόφ ισχυριζόταν ότι θα δημοσιοποιούσε πειστικές αποδείξεις για τη μυστική εμπλοκή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Κάποιος φοβόταν πολύ ότι θα το έκανε» είπε ο Πέτρο Ποροσένκο.
Σύμφωνα με άλλο σενάριο, ρώσοι υπερεθνικιστές σκότωσαν τον Νεμτσόφ όχι μόνο για να πάρουν εκδίκηση αλλά και για να στείλουν ισχυρή προειδοποίηση στον Πούτιν να μην κάνει πίσω από τη σκληρή στάση στην Ουκρανία.

Ο Νεμτσόφ ήταν γνωστός για την αδυναμία του στη χλιδή και στις ωραίες γυναίκες, οι οποίες τον οδηγούσαν συχνά σε χλιδάτα ξενοδοχεία και «καταγραφές», όπως η τελευταία «καταγραφή» της Νταϊάνα με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ στο «Ρίτς» των Παρισίων…

Πολλά φημολογούνται για την τελευταία συνοδό του Νεμτσόφ και το ρόλο της στη θανατηφόρα διαδρομή…
Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς και θα μακραίνει ολοένα και πιο πολύ. Άλλο τόσο μακρά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν από όλες αυτές τις υποθέσεις. Όπως για παράδειγμα, ποτέ δεν έχουν αποκαλυφθεί οι λεπτομέρειες των συνθηκών από όλους αυτούς τους θανάτους των όχι και άσημων αξιωματούχων.

Αντί αυτού ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα συμβάντα.
Μην ξεχνάμε και τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, Andrey Karlov, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Άγκυρα και τον Ρώσο διπλωμάτη Petr Polshikov, που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.
Μέσα σ΄ αυτό το κατασκοπικό θρίλερ των σύγχρονων καιρών που ζούμε, φήμες θέλουν τους πραγματικά ισχυρούς και ορκισμένους εχθρούς του Βλαντιμίρ να έχουν πεθάνει, ή να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Οτιδήποτε.. ώστε να μην μπορούν να σταθούν μπροστά του.

Είναι οι θάνατοι αυτοί απαντήσεις στις υποθέσεις Σνόουντεν και WIKILEAKS του Ασάνζ;

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2017/02/wikileaks.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters