Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Να γιατί η Ελλάδα δεν έχει μηλίτη!

Γιατί η Ελλάδα δεν παράγει μηλίτη ενώ έχει τόσα μήλα; Έπρεπε να τον μάθουν οι Έλληνες με εισαγωγή από ξένη πολυεθνική;

Την αναγκαιότητα να καταργηθεί ο νόμος 2963/1922, ο οποίος απαγορεύει στην ελληνική ζυθοποιία τη χρήση ελληνικών φρούτων, επισημαίνει με ερώτησή της στη Βουλή, η νέα τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει... σχεδιασμός για την κατάργησή του από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμο Παπαδημητρίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά να καταργηθεί ο νόμος του 1922 ο οποίος απαγορεύει τη χρήση ελληνικών φρούτων –νόμος 95 ετών, δηλαδή μόλις 4 χρόνια ‘μικρότερος’ από τον πατέρα της που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας
 
Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως η ελληνική ζυθοποιία αποτελεί πλέον έναν από τους δυναμικότερους κλάδους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς συνεισφέρει ετησίως με έσοδα 1,9 δις ευρώ στο δημόσιο , συντηρεί 2.000 θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέα προστιθέμενη αξία  ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Όπως σημειώνει η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ ενώ οι Έλληνες ζυθοποιοί εξακολουθούν να επιχειρούν και να δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα με υψηλό εξαγωγικό δείκτη διάταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης απαγορεύει στη ζυθοποιία να κάνει χρήση ελληνικών φρούτων  στην παραγωγή μπίρας και να παράγει και να εμφιαλώνει ποτά από ζύμωση, όπως ο μηλίτης.
«Αυτή η παράλογη και αναχρονιστική διάταξη ισχύει από το 1922 και ουσιαστικά επιβάλλει τη χρήση αποκλειστικά εισαγόμενων φρούτων, καθώς και την εισαγωγή ποτών ζύμωσης. Στην ουσία, η απραξία του υπουργείου ν΄ αλλάξει αυτήν την παρωχημένη πολιτική εμποδίζει την ανάπτυξη της ελληνικής ζυθοποιίας, καταδικάζει περαιτέρω την ελληνική παραγωγή φρούτων και φυσικά δυσχεραίνει τη διατήρηση ή αύξηση των θέσεων εργασίας στις ζυθοποιίες, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία», τονίζει στην επίκαιρη ερώτησή της.
Αξίζει να ερωτηθεί η ίδια, ο πατέρας της και οι λοιποί νεοδημοκράτες πρωθυπουργοί γιατί δεν τον άλλαξαν τόσα χρόνια;
Επίσης καλό είναι να πληροφορηθεί η κα Μπακογιάννη ότι ο μηλίτης παρασκευάζεται με δυο τρόπους – είτε ως μπύρα, είτε ως αφρώδης οίνος. Υπάρχει και για τον δεύτερο απαγόρευση;
www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters