Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ραδιουργίες που οδηγούν στο … σχέδιο «Ανάν βήτα»

Του Κώστα Μαυρίδη*


Στο περασμένο άρθρο συνδέσαμε τα «έγγραφα Ντάουνερ» (2009), με την  πρόσφατη διαρροή των εγγράφων wikileaks. Και στις δύο περιπτώσεις καταγράφονται σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις για εξαπάτηση των Ε/κ για το σχέδιο λύσης. Μάλιστα, στο μυαλό «δικών μας»  επικρατεί η εξεύρεση μεθόδων και λεκτικού για εξαπάτηση αντί η βελτίωση της ουσίας, μέχρι τι πρέπει να προβάλλεται και τι δεν πρέπει, ώστε η κοινή γνώμη άλλα να νομίζει (π.χ. για το συμφωνημένο σχέδιο των «δύο ηγετών») και να οδηγείται αλλού, στο σχέδιο Ανάν βήτα!
Για τα «έγγραφα Ντάουνερ», οι πρώτες αντιδράσεις στις τότε αποκαλύψεις, ήταν σιωπή. Όταν οι αποκαλύψεις αυξάνονταν, η σιωπή μετατράπηκε σε αμφισβήτηση της γνησιότητας των εγγράφων. Και όταν διογκώθηκε και έφτασε μέχρι και την Βουλή, η αυθεντικότητα των εγγράφων … έγινε παραδεκτή. Στην περίπτωση των wikileaks, Ν. Αναστασιάδης και Αβ. Νεοφύτου φέρονται να υποβάλλουν απόψεις/εισηγήσεις στον Αμερικανό πρέσβη, για το πως να γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν π.χ. έγγραφο: 08NICOSIA766 – 23 Μαΐου 2006, παρ. 6: «Ο Αβ. Νεοφύτου πρότεινε όπως … Οι Ε/Κ θα πρέπει να καθησυχαστούν ότι η ΕΕ παίζει κεντρικό ρόλο ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει». Αλλού, αναφέρεται σκέψη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα είναι όμως συγκάλυψη συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ κ.ά. Για όλα όμως επικρατεί σιωπή. Μάλλον είμαστε στο πρώτο στάδιο της αντίδρασης. Μέσω πίεσης ίσως κάποιοι μιλήσουν για όσα τους αφορούν.

Στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων, οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι  ασφάλεια και ευρωπαϊκή νομιμότητα (επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις, τουρκικός στρατός, έποικοι, λειτουργικό κράτος) είναι αδιαπραγμάτευτα για τους Ε/κ που απαιτούν τερματισμό της κατοχής με αποκλεισμό της Τουρκίας από οποιονδήποτε παρεμβατικό ρόλο. Τις προάλλες, «κυκλοφόρησε» στις Βρυξέλλες η εκπεφρασμένη αλλαγή της Τουρκίας: οι εγγυήσεις δεν θα είναι εμπόδιο στο σχέδιο λύσης “των δύο ηγετών”, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους την προ-περασμένη βδομάδα και προφανώς διαβιβάστηκε στο Προεδρικό στην Λευκωσία. Γιατί στο Προεδρικό, όσο και οι “δύο ηγέτες”, συμπεριφέρονται για το θέμα των εγγυήσεων ως να μην γνωρίζουν οτιδήποτε;  Εύλογη εξήγηση είναι πως κρατείται για το τέλος της διαδικασίας, οπόταν θα εμφανιστεί ως μέγιστη υποχώρηση της Τουρκίας στο κεφάλαιο της … ασφάλειας. Αν η πρόσφατη δήλωση του κ. Γιούνκερ, περί «στήριξης προς τους δύο ηγέτες», θεωρήθηκε ως «θετικότατο μήνυμα» (!), κατ΄αναλογίαν για τις εγγυήσεις θα παίξουν τις καμπάνες.

Πάντως, στο Προεδρικό ξέρουν από αποκρύψεις. Το 2013, για εξίσου σοβαρό θέμα για την οικονομία  είχαμε παρόμοια απόκρυψη. Το πολυδιαφημιζόμενο «πρώτο κούρεμα» που πρότεινε η Κυβέρνηση -περιελάμβανε και τις εγγυημένες καταθέσεις κάτω από €100.000 σε όλες τις τράπεζες-, προβάλλεται ως η μεγάλη και σωστική επιλογή που χάθηκε! Μερικές βδομάδες μετά τα συμβάντα, ο Μ. Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρ. Κεντρ. Τράπεζας (ΕΚΤ), εξήγησε ότι το «πρώτο κούρεμα» που περιελάμβανε τις εγγυημένες καταθέσεις, απορρίφθηκε από την ΕΚΤ την επόμενη μέρα. Η ΕΚΤ επέμβηκε την επόμενη μέρα, αλλά η Κυπριακή Κυβέρνηση ουδέποτε ενημέρωσε για την ακύρωση την κυπριακή κοινωνία. Μέχρι σήμερα υπάρχουν πρόσωπα (π.χ. πρώην Πρόεδρος Γ. Βασιλείου) που επιμένουν να θεωρούν σωστική επιλογή το «πρώτο κούρεμμα», ενώ στην πράξη είχε απορριφθεί και εκφράζονται ως να ξέρουν τα γεγονότα καλύτερα από τον ίδιο τον Μ. Ντράγκι! Ίσως θεωρούν τον Ντράγκι απορριπτικό… Αξιοσημείωτο που τον Μάρτιο 2015, δύο χρόνια μετά τα συμβάντα, ένας εκ των συμβούλων του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος ήταν μαζί του στο δεύτερο Γιούρογκουπ, αναγνώρισε δημόσια την πραγματικότητα όπως ακριβώς την περιέγραψε ο Μ. Ντράγκι.

Επανερχόμενοι στο Κυπριακό, η απάντηση στο γιατί οι εξαπατήσεις στοχεύουν μόνο τους Ε/κ, είναι απλή. Οι Ε/κ απέρριψαν συντριπτικά το σχέδιο Ανάν και πρέπει να εξαπατηθούν για να το δεχτούν.

*Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) – costas.mavrides@europarl.europa.eu


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_576.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters