Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας Έχασαν «τα Αυγά και τα Πασχάλια» – Τους κάνουν Πλάκα οι Τρομοκράτες ή ο Ερντογάν Χάνει τον Έλεγχο …

οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκίας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Νέα τρομοκρατική επίθεση υπέστη η Τουρκία στο κέντρο της πρωτεύουσας της, που στοίχισε τη ζωή περίπου 40 μέχρι τώρα αθώων θυμάτων, που απλά έτυχε να είναι εκεί. Όμως αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι οι πολυδιαφημισμένες μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεδομένου ότι είχαν πληροφορίες για το χτύπημα, είτε δεν φαίνονται ικανές να τις αξιοποιήσουν και να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες, που κυριολεκτικά γίνονται κάτω από τη μύτη τους, εμφανίζοντας μεγάλες αδυναμίες είτε φαίνεται να μην αξιοποιούν εσκεμμένα τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους για λόγους εσωτερικούς ή πολιτικούς και στις δύο περιπτώσεις βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τουρκικό κράτος που η βία και ο φόβος καθορίζει τις εξελίξεις οδηγώντας το σε συνεχόμενη αποσταθεροποίηση.

Έτσι, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι. Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε στάσεις λεωφορείων. Η νέα ισχυρή έκρηξη έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 40 νεκρούς και 120 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Περίεργα όμως πράγματα έχουν να κάνουν με το ποιος γνώριζε τι, αφού η αρχική πληροφόρηση ανέφερε πως οι ΗΠΑ ήταν ενήμερες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Τουρκίας. Πλέον, μία ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αλλάζει τα δεδομένα, αφού αναφέρει ξεκάθαρα πως ναι μεν γνώριζε, αλλά το έμαθε από την ίδια την Τουρκία !!!!!!

Στην πρώτη ανακοίνωση που υπάρχει στο site της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, η οποία έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2016 (δηλαδή πριν το χτύπημα), αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η αμερικανική πρεσβεία πληροφορεί τους αμερικανούς πολίτες πως υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με πιθανό τρομοκρατικό σχέδιο εναντίον κτιρίων της τουρκικής κυβέρνησης κοντά στην περιοχή Bahcelievler στην Άγκυρα. Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την περιοχή. Συμβουλεύουμε τους αμερικανούς πολίτες παραμείνουν ασφαλείς, να είναι σε ετοιμότητα για ό, τι συμβαίνει κοντά τους, να παρακολουθούν τοπικά μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών».

Υπάρχει όμως και μία δεύτερη ανακοίνωση, με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2016, η οποία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την προέλευση των πληροφοριών. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σχετικά με τα ερωτηματικά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης για την προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας στους αμερικανούς πολίτες της Άγκυρας, αυτά είναι τα δεδομένα: Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική πρεσβεία αντιλήφθηκε μία απειλή μέσω μίας προειδοποίησης της τουρκικής κυβέρνησης στα social media. Αφού επιβεβαιώθηκε η προειδοποίηση με τις τουρκικές αρχές, η πρεσβεία έδωσε την ειδοποίηση σε όλους τους αμερικανούς πολίτες στην Άγκυρα, τόσο κυβερνητικούς εργαζομένους όσο και πολίτες και στους τούρκους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, όπως κάνουμε συστηματικά όταν μαθαίνουμε πληροφορίας για απειλές από την τουρκική κυβέρνηση».

Θεωρούμε, όπως και να έχουν τα πράγματα στην υπόθεση, ότι υπάρχουν αρκετές σκιές, με την διαχείριση και αξιοποίηση των πληροφοριών. Οι περίφημες μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας είτε έχουν αποδυναμωθεί με τις διώξεις Ερντογάν και αιφνιδιάζονται είτε ενδεχομένως να πολεμούν από μέσα το καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση η βία θα είναι σε πρώτο πλάνο, τουλάχιστον όσο ο Ερντογάν θα ελέγχει τα πράγματα σ την Τουρκία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters