Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Η φυλή της Μογγολίας που ζει αρμονικά με λύκους, τάρανδους και άγριους αετούς.

Αν οι απόγονοι των αρχαίων μύθων μπορούσαν να ζήσουν ανάμεσα μας τότε σίγουρα θα ήταν οι κάτοικοι της Taiga στη Μογγολία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το πολικό ψύχος οι νομάδες της Μογγολίας είναι ένας λαός που έχει πνευματική επαφή με τη φύση και τα ζώα. Η έννοια της ίασης είναι κομμάτι του πολιτισμού τους, χωρίς όμως να ακολουθούν κανέναν άλλο «συνηθισμένο» κανόνα.
1

Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής, Πίνδαρος είχε γράψει για μια ιδανική πόλη που λεγόταν Υπερβορεία (Hyperborea): «Πέρα από τους ανέμους στα βουνά Αλτάι της Κεντρικής Ασίας, που ο ήλιος πάντα λάμπει, ζει μια φυλή θεραπευτών.Ούτε ασθένειες ούτε το απαίσιον γήρας προσβάλλουν την ιερά ταύτην γενεάν, χωρίς δε πόνον και μακράν των μαχών ζουν…».

Οι μελέτες που ασχολήθηκαν με το θέμα των Υπερβορείων, τοποθετούν αυτόν τον μυθικό λαό, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Οι μελέτες που ασχολήθηκαν με το θέμα των Υπερβορείων, τοποθετούν αυτόν τον μυθικό λαό, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η γνώση για τις περιοχές της Αρκτικής ζώνης και των συνθηκών που επικρατούν εκεί, όπως για παράδειγμα η αναφορά του Ηρόδοτου ότι στους Υπερβόρειους η μέρα διαρκεί έξι μήνες.

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η γνώση για τις περιοχές της Αρκτικής ζώνης και των συνθηκών που επικρατούσαν εκεί, όπως για παράδειγμα η αναφορά του Ηρόδοτου ότι στους Υπερβόρειους η μέρα διαρκούσε έξι μήνες.
Ο φωτογράφος Hamid Sardar-Afkhami, είναι ένας λόγιος της Μογγολίας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που ζει στο Θιβέτ και διερευνά την περιοχή των Ιμαλάϊων πάνω από μια δεκαετία. Με ετήσιες αποστολές στην ενδοχώρα της Μογγολίας προσπαθεί να τεκμηριώσει την προέλευση της πλειοψηφίας των νομάδων.

Στιγμές καθημερινότητας για τις γυναίκες της φυλής

Στιγμές καθημερινότητας για τις γυναίκες της φυλής

2

Οι άνθρωποι της Taiga κυριαρχούν σε απόκοσμα τοπία που κατοικούνται από αρκούδες, ταράνδους, άλογα, αετούς και λύκους. Αναπαράγουν ένα συγκεκριμένο είδος ταράνδων και δεν τους σκοτώνουν για το κρέας τους. Μέσα από τα χιονισμένα δάση  συλλέγουν κέρατα που πωλούν σε κοντινά χωριά για τις βασικές προμήθειες.

Η σχέση τους με τα ζώα είναι πνευματική

Η σχέση τους με τα ζώα είναι πνευματική

Από νηπιακή ηλικία δένονται με τα ζώα αφού τις περισσότερες φορές μεγαλώνουν μαζί!
Από νηπιακή ηλικία δένονται με τα ζώα αφού τις περισσότερες φορές μεγαλώνουν μαζί!

Η σχέση τους με τα ζώα είναι πολύ στενή, σχεδόν πνευματική από τη νηπιακή τους ηλικία, αφού τους θεωρούν μέλη της οικογένειας τους.

Περνούν ατέλειωτες ώρες κάνοντας βόλτες με τους ταράνδους, παίζουν με τους αετούς και διασκεδάζουν με τις αρκούδες.

14
Η παράδοση του κυνηγιού με τους αετούς τείνει να εξαφανιστεί
Η παράδοση του κυνηγιού με τους αετούς τείνει να εξαφανιστεί

Το κυνήγι με αετούς στη Μογγολία είναι μια παλιά παράδοση που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που την τηρούν. Οι κυνηγοί χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο είδος αετών για να αιχμαλωτίσουν μικρότερα ζώα όπως αλεπούδες και μαρμότες. Είναι τρόπος ζωής για τη φυλή τους.


mixanitouxronou.gr, thesecretrealtruth
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/blog-post_478.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters