Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΟΣΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

770.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Και οι 4 μαζί διαθέτουν συνολικά 2.448 καταστήματα !!!

Με μία απλή διαίρεση, 770.000.000 / 2.448, ακόμη και ο πιο αδαής στα οικονομικά, αντιλαμβάνεται ότι η μέση αξία ενός συστημικού τραπεζικού καταστήματος στην Ελλάδα ανέρχεται στα 315.000 ευρώ !!!
Δηλαδή, όσο ένα μικρό σουβλατζίδικο αφού, στα μεγάλα σουβλατζίδικα, μόνο τα κρέατα στα ψυγεία μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία !!! 

ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΤΟΓΥΡΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ 200 EUROBANK, 100 ΕΘΝΙΚΕΣ, 67 ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ή 50 ALPHA BANKΟλοκληρώθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών !!!Σε ολική επαναφορά του τραπεζικού συστήματος σε ιδιωτικά χέρια οδηγεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου η συμμετοχή των παλαιών μετόχων των τραπεζών εκμηδενίζεται και μαζί της τα περίπου 25 δισ. ευρώ που είχε τοποθετήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης το καλοκαίρι του 2013.

Πειραιώς. Χθες ανακοινώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς η ολοκλήρωση με επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα άντλησε από τους επενδυτές 1,34 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο της. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στο 0,003 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount 86% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης (0,021 ευρώ) και 99,8% χαμηλότερο σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου την άνοιξη του 2014 (1,7 ευρώ). Η Πειραιώς θα αντλήσει επιπλέον 3,3 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, εκ των οποίων το 25% θα καλυφθεί με κοινές μετοχές και το 75% με ειδικές ομολογίες (Cocos), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και του δυσμενούς σεναρίου. Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου της Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική. Η τράπεζα ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ότι συγκέντρωσε 1,16 δισ. ευρώ στην τιμή του 0,02 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε discount 93% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής το πρωί της ίδιας ημέρας (0,32 ευρώ) και κατά 99% χαμηλότερα σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου του 2014 (2,2 ευρώ). Η Εθνική θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε διάθεση μετοχών σε Ελληνες επενδυτές στην ίδια τιμή με την οποία δόθηκαν στους ξένους. Με την αύξηση κεφαλαίου η ΕΤΕ κάλυψε τις ανάγκες του βασικού σεναρίου, ενώ περίπου 3 δισ. ευρώ θα αντλήσει από το ΤΧΣ για να καλύψει τις ανάγκες του δυσμενούς σεναρίου.

Alpha. Η τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει 2,7 δισ. ευρώ έναντι 1,55 δισ. ευρώ, που ζητούσε, ενώ η τιμή καθορίστηκε στο 0,04 ευρώ. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε discount 34,4% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Τετάρτης (0,061 ευρώ) και είναι περίπου 93,8% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή (0,65 ευρώ), που πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank την άνοιξη του 2014. Στελέχη της τράπεζας, εκτός της υπερκάλυψης, υπογραμμίζουν και την υψηλή ποιότητα των επενδυτών που μετείχαν στη διαδικασία. Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο παρέμεινε σε τιμή κατά πολύ υψηλότερη της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στο 0,057 ευρώ, δηλαδή 42% υψηλότερα από την αύξηση, αποτυπώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς. Η Alpha Bank συγκέντρωσε συνολικά 2,3 δισ. ευρώ καλύπτοντας το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών, χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια του ΤΧΣ.

Eurobank. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η αύξηση της Eurobank, η οποία επίσης κάλυψε το σύνολο των κεφαλαίων χωρίς κρατική συνδρομή. Οι επενδυτές προσέφεραν στην Eurobank 2,5 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ, που ζητούσε. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε στο 0,01 ευρώ, 52% χαμηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Τετάρτης (0,021 ευρώ) και 96,7% χαμηλότερα από την τιμή με την οποία ιδιωτικοποιήθηκε (0,31 ευρώ) η τράπεζα την άνοιξη του 2014. Στην αύξηση μετείχε η Fairfax και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές ενισχύοντας το ποσοστό συμμετοχής τους, ενώ η μετοχή στο Χρηματιστήριο έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στο 0,017 ευρώ, 70% υψηλότερα από την τιμή της αύξησης, αποτυπώνοντας επίσης τις υψηλές προσδοκίες της αγοράς.

Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου οδηγεί σε εκμηδενισμό των παλαιών μετόχων, και κυρίως του Δημοσίου, που μέσω του ΤΧΣ κατείχε μεγάλο ποσοστό των μετοχών. Στη Εurobank, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών διαμορφώνεται στο 93%, ενώ το ποσοστό του ΤΧΣ από 35% συρρικνώνεται σε περίπου 2,3%. Στην Alpha Bank οι ιδιώτες θα ελέγχουν το 89% των μετοχών, ενώ το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ περιορίζεται στο 11% από 66,2%, που ήταν πριν από την αύξηση. Στην Εθνική Τράπεζα το ΤΧΣ θα διατηρήσει υψηλότερη συμμετοχή, καθώς θα πραγματοποιηθεί μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της τράπεζας σε κοινές και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ποσοστό του Δημοσίου. Πάντως, οι ιδιώτες θα έχουν την πλειοψηφία. Τέλος, στην Πειραιώς η συμμετοχή του ΤΧΣ από 66,9%, που είναι σήμερα, θα περιοριστεί στο περίπου 25%, και οι νέοι μέτοχοι θα ελέγχουν περίπου το 63% της τράπεζας.

ΠΗΓΗ
http://www.kathimerini.gr/839419/article/oikonomia/epixeirhseis/oloklhrw8hkan-oi-ay3hseis-kefalaioy-twn-tessarwn-trapezwn?utm_source=hootsuite
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_23.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters