Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Προφυλακίστηκαν δημοσιογράφοι στην Τουρκία- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ

ΤΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ .
ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ  ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ  ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ .
Η  ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΛΙΤ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Προφυλακίστηκαν δημοσιογράφοι στην Τουρκία

Δύο διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή το βράδυ της Πέμπτης, μετά την εντολή ποινικού δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.
Το δικαστήριο κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με παραδόσεις όπλων από το τουρκικό κράτος σε τζιχαντιστές στη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Τζαν Ντιουντάρ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, όπως και ο Ερντέμ Γκιουλ, ο επικεφαλής του γραφείου της Τζουμχουριέτ στην Άγκυρα, κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών απορρήτων», διότι είχαν δημοσιεύσει τον Μάιο ένα άρθρο που αναφερόταν σε παραδόσεις όπλων από την υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, τη MİT, σε αντάρτες στη Συρία.


Το σημερινό μαύρο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Τούρκοι στρατοχωροφύλακες είχαν σταματήσει μια φάλαγγα φορτηγών της MİT στη νότια Τουρκία τον Ιανουάριο του 2014. Η αποκάλυψη της μεταφοράς όπλων που είχαν κρυφτεί, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, κάτω από κιβώτια με φάρμακα, είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνησή του υποστηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις που μάχονται εναντίον του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ, υπέβαλε προσωπικά μήνυση εναντίον του Ντιουντάρ, 54 ετών, και διεμήνυσε δημόσια, σε τηλεοπτική του συνέντευξή, ότι ο δημοσιογράφος «δεν θα τη γλιτώσει έτσι». «Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα», είπε προσθέσει ο Ερντογάν.
Ο Ντιουντάρ παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο το βραβείο για την ελευθερία του Τύπου της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) και του TV5 Monde.
Η οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της για τη βράβευση τον «πολιτικό διωγμό» με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι.
«Εάν οι δύο δημοσιογράφοι φυλακιστούν, αυτή θα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μεθόδους άλλων εποχών για να εξαλείψει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Τουρκία», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης, μία εβδομάδα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.
«Μην ανησυχείτε, αυτή η απόφαση είναι τιμητικό παράσημο για εμάς», είπε ο Ντιουντάρ πριν οδηγηθεί στο κρατητήριο ενώπιον πολλών δημοσιογράφων και εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρακολούθησαν τη διαδικασία στο δικαστικό μέγαρο της τουρκικής μεγαλούπολης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://greeknation.blogspot.gr/2015/11/blog-post_579.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters