Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα έχει το πιο Μορφωμένο πληθυσμό αλλά είναι η λιγότερο Ανταγωνιστική!


13888-11888

Διαβάζοντας κάποιους πίνακες της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016 βρήκα και αυτόν που είναι πολύ σημαντικός και καταγράφει την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα.


Έχει τίτλο: Performance of selected advanced economies on selected human capital–related indicators.


Η χώρα μας είναι στις κατώτατες θέσεις σε όλα εκτός από «την διαθεσιμότητα σε επιστήμονες και μηχανικούς» (Availability of scientists and engineers) και στην «ποιότητα εκπαίδευσης στα μαθηματικά και την επιστήμη» (Quality of math and science education)…

Το πιο ειρωνικό όμως είναι στην στήλη «πρακτικές πρόσληψης και απόλυσης» (Hiring and firing practices) όπου η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Γερμανία!!!!!

Όπως και στην στήλη «ευελιξία στον καθορισμό αποδοχών» (Flexibility of wage determination!)
Δεν μπορεί κάποιος μας δουλεύει…. Βέβαια στην στήλη της αποδοτικότητας κλπ ας μην το συζητάμε καλύτερα.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters