Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Sea Shadow: Το πλοίο τεχνολογίας stelth του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που κατέληξε για παλιοσίδερα.

Είναι κάτι ανάμεσα σε καταμαράν και θαλάσσια νυχτερίδα...
Ο λόγος για το πρώτο πλοίο stealth του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού το οποίο αν και κατασκευάστηκε το 1985 δεν παρουσιάστηκε δημόσια μέχρι το 1993.

Πρόκειται για το φουτουριστικό Sea Shadow το οποίο είναι προϊόν της Lockheed Martin με την DARPA, τη διάσημη Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου.

Οι Αμερικανοί έκαναν δοκιμές με το πλοίο μέχρι και το 2006 ωστόσο μετά κατέληξε στα αζήτητα και απομακρύνθηκε από την υπηρεσία.

Το κόστος του Sea Shadow ξεπέρασε τα 195 εκατομμύρια δολάρια ωστόσο κατέληξε για παλιοσίδερα (scrap) μιας και δεν κατάφερε να δώσει στο αμερικανικό ναυτικό ένα προϊόν που θα έκανε τη διαφορά.

Από την έναρξη του προγράμματος stealth πλοίου το Sea Shadow ήταν «ζευγάρι» με την φορτηγίδα υποβρυχίων HMB-1, όπου η πλωτή δεξαμενή συνέχισε να στεγάζει το σκάφος όταν αποσύρθηκε από την υπηρεσία το 2006.

Πηγή έμπνευσης για το Sea Shadow υπήρξε το πλοίο που συμμετείχε στη ταινία τουJames Bond, «Tomorrow Never Dies».


tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters