Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση - Ανοίγει η προεκλογική περίοδος - ΒΙΝΤΕΟ


Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.


Στο σύντομο διάλογο που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι "φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές".

Πρόσθεσε ότι "πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πως μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το διάλογο από την ΕΡΤ



Κατά το διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα».

«Τώρα που αυτός ο δύσκολος κύκλος έφθασε στο τέλος του και σε αντίθεση με τη συνήθη στάση πολλών, που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατάνε τις θέσεις, τις έδρες, τα αξιώματα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις περιστάσεις, εγώ αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Και τα σωστά και τα λάθη. Και τις επιτυχίες και τις παραλήψεις. Γι' αυτό και αποφάσισα και σε λίγο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλλω την παραίτησή μου καθώς και την παραίτηση της κυβέρνησης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η εντολή που πήρε από το λαό στις εκλογές του Γενάρη «εξήντλησε τα όριά της».

«Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε αν εκπροσωπήσαμε την χώρα με αποφασιστικότητα και κουράγιο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα, να ανακάμψει η οικονομία, να μπούμε επιτέλους στη διαδικασία της απαλλαγής από τα μνημόνια. Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε ποιος και πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά επιτέλους ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Ποιος και πως μπορεί καλύτερα την απομείωση του χρέους. Ποιος και πως μπορεί να προχωρήσει με σίγουρο και σταθερό βηματισμό στις αναγκαίες, βαθιές, προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Εσείς με την ψήφο σας θα μας κρίνετε όλους. Και εκείνους που δώσαμε τη μάχη μέσα και έξω από τη χώρα για να μην βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα. Και εκείνους που επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται δανεισμό, δηλαδή μνημόνιο αλλά με δραχμή, διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε στην πρώτη στον τόπο κυβέρνηση της αριστεράς».

«Επαφίεμαι στην κρίση σας με τη συνείδησή μου ήσυχη. Περήφανος για την μάχη που έδωσα και εγώ και η κυβέρνησή μου» τόνισε.

Δείτε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από την ΕΡΤ



Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο νωρίς το απόγευμα, συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, με δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ανέφερε ότι «οι δυνάμεις του "όχι" θα βρουν τρόπο να εκφραστούν στις εκλογές».

«Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και συντριπτικά πλειοψηφικού «όχι» του λαού μας, θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν πολιτικά μέσα από ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που θα είναι αντιμνημονιακό, δημοκρατικό και πατριωτικό», σημείωσε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Στόχο θα έχει την ακύρωση και των δυο προηγούμενων μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και την αντικατάσταση τους από μια πολιτική ανάπτυξης και αναγέννησης, οικονομικής και πολιτικής της χώρας».

Δείτε το βίντεο του Mega:



Πριν από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία, μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα iskra.gr ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Γιατί εκλογές; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο; Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του "ΟΧΙ" και για να αιφνιδιάσει την "Αριστερή Πλατφόρμα" ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση».


http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_4053.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters