Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πώς τα capital controls "εξαφάνισαν" τους πωλητές ακινήτων

akinita1 
Σε πλήρη «ακινησία» οι αγοραπωλησιες ακινήτων, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Τα capital controls και η αναταραχή των τελευταίων μηνών έχουν αναγκάσει τους περισσότερους πωλητές ακινήτων να «εξαφανιστούν» και απλώς να αναμένουν τις εξελίξεις σχετικά με την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και το βάθος χρόνου που θα έχουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι.
Έτσι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, τις τελευταίες ημέρες και ως αποτέλεσμα των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, παρατηρήθηκε το εξής: οι πωλητές ακινήτων εξαφανίστηκαν από την κτηματαγορά, αρνούμενοι να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση, έως ότου αποκατασταθεί η ισορροπία στο τραπεζικό σύστημα και, κυρίως, έως ότου φανεί η διάρκεια που θα έχουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι.
Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες αγωνιούσαν προκειμένου να βρουν αγοραστή για το ακίνητό τους και με τον τρόπο αυτό να αποπληρώσουν άλλες υποχρεώσεις, ή απλώς να απαλλαγούν από το φορολογικό βάρος που συνεπάγεται η κατοχή ακινήτου σήμερα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μεσιτών, τις τελευταίες ημέρες, οι πωλητές είναι λίαν επιφυλακτικοί απέναντι στην ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, καθώς δεν γνωρίζουν το πώς και το πότε θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα που θα αποκομίσουν από τη μεταβίβαση του ακινήτου τους.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι αγοραστές έχουν την ανάποδη επιθυμία, καθώς, φοβούμενοι τυχόν «κούρεμα» των καταθέσεών τους, επιθυμούν με κάθε τρόπο την απομείωσή τους, αγοράζοντας όχι μόνο ακίνητα, αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές, εξέλιξη που πιστοποιείται και από την πορεία των πωλήσεων οχημάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η τάση αυτή καταγράφηκε ώς ένα βαθμό και στην αγορά κατοικίας, ιδίως κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, καθώς, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, επικράτησε η άποψη πως ένα ακίνητο, μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποφέρει υπεραξίες, έστω κι αν σήμερα οι προοπτικές της αγοράς είναι αρνητικές.
Mία επίσης νέα τάση που δημιούργησε η κρίση είναι αυτή της «συγκατοίκησης» ελεύθερων επαγγελματιών. Δικηγόροι και γιατροί συμμαχούν πλέον κάτω από την ίδια στέγη, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters