Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας που έκλεισε με τους δανειστές ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας που έκλεισε με τους δανειστές

Μια σκληρή συμφωνία που διώχνει το Grexit αλλά που δημιουργεί μεγάλες υποχρεώσεις στην Ελλάδα καθώς και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το αναπτυξιακό πακέτο που προβλέπεται τα επόμενα χρόνια, έκλεισε μετά από μια Σύνοδο Κορυφής θρίλερ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιουνκερ ανέφερε ότι τώρα είναι δυνατή η εφαρμογή ενός προγράμματος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με επιπλεον κονδύλια ύψους 35 δισ. ευρώ.
Αναφερόμενοι στο ταμείο που θα δημιουργηθεί για την εξόφληση των δανείων ανέφεραν ότι θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα και θα είναι ύψους 50 δισ. ευρώ.
Οι κοινοτικοί ιθύνοντες ανέφεραν πως το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί στο μέλλον, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως ειναι βέβαιος οτι οι σημερινές αποφάσεις θα εγκριθούν απο τη Βουλή των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ηγετών και αξιωματούχων το νέο πρόγραμα περιλαμβάνει 3ετές πακέτο - μαμούθ 86 δισ. ευρώ από τα οποία τα 25 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποφευχθεί το bail-in δηλαδή το «κούρεμα» καταθέσεων.
Στα βασικά σημεία της συμφωνίας άξια λόγου είναι:
  • Η ελληνική Βουλή είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει άμεσα τα προαπαιτούμεν και στη συνέχεια ψηφίζει όλο το πρόγραμμα
  • Στη συνέχεια συγκαλείται Eurogroup και επιβεβαιώνει τη συμφωνία
  • Από εκεί και στο εξής η νέα συμφωνία περνά από το γερμανικό κοινοβούλιο και άλλα κοινοβούλια.
  • Θα υπάρξει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και για να ανοίξουν οι τράπεζες. Βεβαίως αναμένεται και αύξηση του ELA από την ΕΚΤ ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα.
  • Από τα 50 δις του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ένα μεγάλο μέρος θα πάει και στην ανάπτυξη. Τα ακίνητα που θα εισφερθούν είναι το ζητούμενο καθώς και στο παρελθόν είχε κατατεθεί μια τέτοια πρόταση αλλά ναυάγησε διότι ήταν αδύνατο να βρεθούν τέτοια assets που θα μπορούσαν να είναι αξιοποιήσιμα. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα υπάρξει ένα ταμείο όπου θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και θα υπάρξει ρευστοποίηση αυτών είτε με αξιοποίηση είτε με πώληση. Οπως μεταδίδει ο Ράιν Χιθ από το Politico τα 50 δις τα 37,5 δισ. θα πάνε για την εξόφληση του χρέους και τα 12,5 για την ανάπτυξη. Είπε ακόμη ότι θα συσταθεί συμβούλιο διακυβέρνησης που θα αποφανθεί ποια στοιχεία ταιριάζουν να μεταφερθούν εκεί. Οπως είπε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός η εταιρεία θα εποπτεύεται από την ΕΕ.
  • Το Ταμείο θα συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι οποίες θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως.
  • Οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2015 πρέπει να ανακληθούν. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διευκρινιστεί. Εννοεί τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας; Είναι επίσης η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι επαναπροσλήψεις χιλιάδων υπαλλήλων που ήταν σε διαθεσιμότητα ή οι καθαρίστριες;
  • Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ονομαστικό κούρεμα χρέους. Αυτό είπε η Αγκ. Μέρκελ βάζοντας τέλος στα σενάρια αλλά ανοίγοντας ένα νέο γύρο συζητήσεων για το τι θα γίνει τελικά με το χρέος. «Δεν υπάρχει καμία διαγραφή χρέους για την Ελλάδα», είπε και ο κ. Ντάισελμπλουμ.
  • Σύμφωνα με την Ανγκ. Μέρκελ, μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να έχουν νομοθετηθεί τα προαπαιτούμενα: αλλαγή του συνταξιοδοτικού, στην αλλαγή του καθεστώτος της ΕΛΣΤΑΤ, ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του κώδικα δημόσιας διοίκησης.
  • Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας
Ημερησία


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_602.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters