Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Οι 4 λόγοι της ξαφνικής εμπλοκής με το ΔΝΤ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Οι 4 λόγοι της ξαφνικής εμπλοκής με το ΔΝΤ

Δύσκολες προμηνύονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς και κυρίως με το ΔΝΤ και την Ντέλια Βελσκουλέσκου, εφόσον βέβαια αυτές αρχίσουν κάποια στιγμή.

Το μήνυμα το έστειλε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή ανήθηκε να απαντήει πόσα χρήματα μπορεί να συνεισφέρει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι της εμπλοκής;
1. Το ΔΝΤ ζήτησε επίσημη πρόκληση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα
Ενώ από την μία πλευρά η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, από την άλλη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συν αυτώ το θέτουν ως απαράβατο όρο για να κλείσει η νέα συμφωνία-μνημόνιο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, το ΔΝΤ ζήτησε επίσημη πρόσκληση από την Αθήνα.
«Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.
Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στείλει αύριο Παρασκευή, ειδική επιστολή στην επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία θα της ζητά και επισήμως να έρθουν στην Αθήνα τα κλιμάκια του ΔΝΤ.

2. Το ΔΝΤ επιμένει στο… βιώσιμο χρέος
Το αγκάθι του «χρέους» -το οποίο το ΔΝΤ το θέτει ως πρϋπόθεση για τη συνέχιση των συζητήσεων- παραμένει στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ράις άφησε να εννοηθεί ότι η διατύπωση στο κείμενο της 12ης Ιουλίου για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ικανοποιητική, θεωρώντας προφανώς ότι δεν είναι σαφής. Αυτό, δηλ. σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα λάβουν σαφείς αποφάσεις, που θα οδηγούν σε δραστική αναδιάρθρωση του χρέους (επιμήκυνση πληρωμών τουλάχιστον 30 ετών ζητά το ΔΝΤ) και μετά το Ταμείο θα εμπλακεί.

 3. Το ΔΝΤ επιμένει στην κατάργηση των 100 δόσεων αλλά και στις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών
Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ φέρεται να επιμένει στην κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων αλλά και στις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών. Άλλωστε, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι το γεγονός ότι έκλεισε το κεφάλαιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν σημαίνει ότι οι Θεσμοί στην πορεία της αξιολόγησης δεν θα ζητήσουν και τη λήψη ακόμα περισσότερων.

 4. Το ΔΝΤ επιμένει σε επιτόπιες επιθεωρήσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς
Και βέβαια το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, το Ταμείο επιμένει ότι δεν γίνεται επιθεώρηση χωρίς επιτόπιες έρευνες σε υπουργεία και οργανισμούς, ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι τα στελέχη της αντιπροσωπείας στην Αθήνας θα έχουν συναντήσεις με υπουργούς. Κι αυτό τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι ψάχνει να βρει φόρμουλα για να μην γίνονται οι συναντήσεις στο υπουργείο…

http://newsnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters