Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ! ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; (ΦΩΤΟ&ΠΙΝΑΚΕΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Για «πολιτικές σκοπιμότητες», κατηγορεί τους δανειστές και ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
«Είναι προφανώς πολιτικές οι σκοπιμότητές τους. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επανειλημμένως έχουν μιλήσει με ψευδή στοιχεία για τις ελληνικές συντάξεις. Θέλουν να μας κάνουν Μπαγκλαντές και Ζάμπια» ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς.
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες των συντάξεων και των μισθών από τα δικά της χρήματα.
«Το πρόβλημά μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και μετά δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα», ανέφερε. Επανέλαβε τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.
«Δε νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείως και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός Δε μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα., την στιγμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια μείωση των επικουρικών κατά 60% και των κύριων από 30 έως 45%» κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ
Την Κυριακή η ελληνική πλευρά έστειλε ένα οκτασέλιδο επεξηγηματικό κείμενο για τις προτάσεις της πριν καταλήξει στο ναυάγιο.
Η ελληνική πλευρά δέχεται πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015 και 2% για το 2016 με δημοσιονομικό κενό να προκύπτει 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 (1,995 δισ) και 2% του ΑΕΠ για το 2016 (3,583 δισ.). Το μεγαλύτερο κομμάτι από το οποίο θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό προκύπτει από το αναμορφωμένο ΦΠΑ το οποίο αναμένεται να φέρει έσοδα 1,4 δισ. τον χρόνο.
Ο Guardian αποτυπώνει την κατάσταση με δύο τρόπους:
με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ γύρω από τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και με ένα σκίτσο που αποκαλύπτει την κατάσταση με πιο άμεσο τρόπο: ένα περιπολικό της ΕΕ (!) στο οποίο επιβαίνουν ο Γιούνκερ, η Μέρκελ και ένας ευστραφής αστυνομικός που μάλλον παραπέμπει στο ΔΝΤ κυνηγούν ένα… σαραβαλάκι το οποίο θυμίζει… Ελλάδα και οδηγός του είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
skitso
Το τανκ της ΕΕ σπρώχνει το αυτοκίνητο της Ελλάδας προς το Grexit. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν η Ελλάδα περάσει στη δραχμή θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά από την άλλη θα αποκτήσει μια ώθηση στο εμπόριο και τον τουρισμό. Αν χρεοκοπήσει, όμως, εντός του ευρώ η έννοια της αλληλεγγύης θα έχει ξεχαστεί εντός της Ευρωζώνης.
«Δεν θα ήταν έκπληξη αν, τελικά, οι Έλληνες αποφάσιζαν να αποχωρήσουν από το κοινό νόμισμα – και στη συνέχεια και άλλες χώρες με προβλήματα – και να αναζητήσει τις ευκαιρίες της μόνη της στο σκληρό κόσμο των παγκόσμιων αγορών».
Η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των FT: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει αν πει «όχι» στους πιστωτές
Με ένα άρθρο-φωτιά, οι Financial Times καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Μέσω συγκεκριμένων στοιχείων αναλύουν γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτε αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμη και αν υπάρξει Grexit.
ft_9
Ο συντάκτης του άρθρου στους FT Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι». Και καταλήγει στο συμπέρασμα: Δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. Ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…
voulgariavoulgaria1voulgaria2voulgaria3voulgaria4voulgaria5
ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
douleies
Τι θέλει ο Α. Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύτηκε η ημερομηνία σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.
2015-03-05t152525z_7139495_gm1eb351sww01_rtrmadp_3_russia-politics.medium
Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία.
Όπως εξηγεί αυτό θα συμβεί: «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».
H γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπη ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε ανατολικά της Ουκρανίας. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.
«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει – κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα – θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».
Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει – σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.
ΜΑΚΕΛΕΙΟ
- See more at: http://www.xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters