Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το 90% των χρημάτων από τα δάνεια επέστρεψε σε δανειστές και τράπεζες!

 

Μιχάλης Ψύλος

Από το 2010 λέγαμε ότι με τα μνημόνια σώθηκαν οι γαλλογερμανικές τράπεζες και όχι η Ελλάδα . Τότε, πολλοί ,ακόμη και καλοπροαίρετα , δεν συμφωνούσαν ή διατηρούσαν έντονες επιφυλάξεις για αυτή την άποψη. Σήμερα όμως, η επιβεβαίωση έρχεται πανηγυρικά ακόμη και από τους ίδιους τους …διασώστες. Ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αποκαλύπτει η βρετανική οργάνωση οργάνωσης Jubilee Debt Campaign αποδεικνύει ότι πάνω από το 90% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα από το ΔΝΤ, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χρησιμοποιήθηκαν για τη σωτηρία των τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας και επιστράφηκαν στους δανειστές ,ενώ λιγότερο από το 10% εξυπηρέτησε πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού.
Τα αριθμητικά στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκθεση με τίτλο «Έξι βασικά στοιχεία για το χρέος της Ελλάδας και τις επικείμενες εκλογές »,που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική οργάνωση την περασμένη Τρίτη .Όπως αναφέρεται στην έκθεση της βρετανικής οργάνωσης , «από το 2010, το ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουνι δανείσει στην Ελλάδα 252 δισεκατομμύρια ευρώ.Στην ίδια περίοδο, 232.9 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους ,χωρίς να υπολογιστούν τα «δώρα» που δόθηκαν στους κερδοσκόπους ’για να αποδεχτούν την αναδιάρθρωση του χρέους με το περιβόητο PSI το 2012. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από το 10% των δανείων χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς» .
Η Jubilee Debt Campaign αναφέρει επίσης : «Το 2010, σχεδόν όλο το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου ήταν σε ιδιωτικούς φορείς, όπως οι τράπεζες. Σήμερα, το 78% έχει περάσει στον δημόσιο και θεσμικό τομέα, κυρίως στις χώρες της Ευρωζώνης , στον EFSF και στο ΔΝΤ». Αναλυτικότερα ,σήμερα το χρέος της Ελλάδας είναι ακόμη 317 δις.ευρώ .εκ των οποίων τα 247,8 δισεκατομμύια –το 78% -είναι στα χέρια της τροικας. «Ο συνδυασμός ήταν θανατηφόρος : Η ελληνική οικονομία συνετρίβη και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 133% του ΑΕΠ το 2010 σε πάνω από 174% σήμερα» αναφέρει η έκθεση.
Όπως λέει ο Τίμ Τζόουνς ,οικονομολόγος της βρετανικής οργάνωσης «οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες διασώθηκαν , ενώ το χρέος έμεινε στον ελληνικό λαό. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας άδικης αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, όπως συνέβη σε πολλά μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου στη δεκαετία του 1980 και του 1990. Το χρέος πρέπει να διαγραφεί .Χρειαζόμαστε μια νέα διαδικασία για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους, έτσι ώστε οι δανειστές να μην εξακολουθήσουν να σώζονται , αφήνοντας το κόστος στους λαούς»
Η έκθεση της Jubilee Debt Campaign επιβεβαιώνει απλά αυτό στο οποίο συγκλίνουν σχεδόν όλοι οιι αναλυτές στην Ευρώπη: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Και το σημαντικότερο: Μπορεί να διαγραφεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους χωρίς ουσιαστικά να ανοίξει …μύτη. Γιατί σήμερα η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιωτικές τράπεζες, αλλά σε κράτη της Ευρωζώνης, ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΔΝΤ. Αν, λοιπόν, μια ελληνική κυβέρνηση ζητήσει επίμονα να κουρευτεί το χρέος τα πάντα συναρτώνται με την πολιτική βούληση των ηγετών. Η Ελλάδα μέσω των Μνημονίων έχει δεθεί μεν χειροπόδαρα από τους ξένους δανειστές, αλλά όταν το 78% του χρέους της έχει «ευρω-κρατικοποιηθεί» σημαίνει ότι η επίλυση του προβλήματος μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης, ακόμη και αν υποθέταμε ότι διαγράφεται όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος, είναι απολύτως χειρίσιμα από οικονομική σκοπιά.Με απλά λόγια ,οι αλλαγές στη δομή του ελληνικού δημόσιου χρέους που έχουν συντελεστεί ,έχουν ανατρέψει τα πάντα εκ βάθρων και το θέμα μπορεί να λυθεί με πολιτικές αποφάσεις, αν δεν θέλει η Γερμανία να τιναχτεί στον αέρα η ευρωζώνη

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters