Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΙΜΙΑ 1996-2015 > ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΧΑΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΛΟΨΟ...Γράφει ο Ντίνος Ρητινιώτης > Κάτι δημοσιογράφοι, λέει, ξεκίνησαν με μια βάρκα από τα παράλια απέναντι από τα Δωδεκάνησα, έφτασαν στις βραχονησίδες Ίμια και κατέβασαν από εκεί την γαλανόλευκη για να σηκώσουν την ημισέληνο. Ένας από αυτούς, ο μακρυμάλλης, δεν νομίζω ότι θα βγει ποτέ από τα μάτια μου. Όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 «Γιατί ρε πατέρα;». Η απάντηση που ποτέ δεν πήρα, ίσως να ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να μου δώσει. Τα βουρκωμένα του μάτια και ο κόμπος στο λαιμό που δεν άφηνε να ξεμυτίσουν λέξεις, μου εξηγούσαν πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε πρόχειρη εξήγηση ενδεχομένως να επιχειρούσε. Μια κακοδιατυπωμένη ανάλυση της κατάστασης γύρω από το status quo στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, τα 12 ναυτικά μίλια, τη συνθήκη των Παρισίων, τον Σημίτη, την Τσιλέρ, έναν κάποιον Πάγκαλο, λίγο θα άγγιζαν τον πιτσιρικά που είχε καθηλωθεί μπροστά από την τηλεόραση. Τα σφιγμένα, όμως, χείλη του, είπαν πολλά, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν.
Και μερικές ημέρες αργότερα, στις 31, πρωί πρωί, ξανά μανά μπροστά από την τηλεόραση. Τα Ίμια, βλέπετε, δεν ήταν πια μερικές σκόρπιες κι άγνωστες βραχονησίδες. Είχαν γίνει εδώ και μερικές ημέρες κτήμα όλων μας. Μάτια, αυτιά στραμμένα , λοιπόν, στις μικρές αυτές θαλασσοκουκίδες, τις κολλημένες στα πλευρά της μαμάς Ελλάδας. Μικρές Ελλάδες κι αυτές, μικρές «χαλάστρες» του αιγαιοπελαγίτικου μπλε, φούσκωσαν τις ημέρες εκείνες κι έγιναν μια υπόθεση μεγάλη. Που έγινε μεγαλύτερη το πρωί εκείνο, όταν ακούσαμε τα νέα για τον Παναγιώτη, τον Έκτορα, τον Χριστόδουλο…
 
 
Έπεσε, λέει, το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.
Το ελικόπτερο που ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου σηκώθηκε από τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» για να πάει να ελέγξει την –αρνητικά διαμορφωθείσα τις προηγούμενες ώρες- κατάσταση στις βραχονησίδες. Το ελικόπτερο που λίγες ημέρες μετά ανασύρθηκε από τα νερά που το κατάπιαν με λαιμαργία. Το ελικόπτερο για το οποίο μας λένε "οι μεγάλοι" πως έφταιξε το βέρτιγκο των πιλότων, όταν παντού ψιθυρίζεται πως φταίχτρες ήταν οι σφαίρες των τούρκων κομάντο.
 
 
19 χρόνια μετά.
Και τρεις ανήσυχες σκιές, σκιές-φρουροί, καθρεφτίζονται νυχθημερόν στα άγια εκείνα νερά, που στέλνει ο Γραίγος και η Τραμουντάνα στις καλυμνιώτικες άκριες. Στα καταγάλανα νερά που κάποιοι τα ήθελαν και κάποιοι άλλοι τα άφησαν να γίνουν γκρίζα.
Σε πείσμα και των μεν και των δε, ο Παναγιώτης, ο  Έκτορας, ο Χριστόδουλος, δεν λένε να και δεν θα το κουνήσουν ρούπι.

provocateur
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/1996-2015.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters