Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, η ΤτΕ ζητά την πλήρη απαλλαγή της από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ



Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος
Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, η ΤτΕ ζητά την πλήρη απαλλαγή της από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ

Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά την πλήρη απαλλαγή της από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα 29 ακίνητα που έχει στην κυριότητά της.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής στον Τύπο - Εφημερίδα των Συντακτών - η Τράπεζα σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκθέτει την νομική βάση, επί της οποίας ζητά να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ. Ειδικότερα, επικαλείται τις διατάξεις του Καταστατικού της, που ρητά ορίζουν ότι απολαμβάνει πλήρη φορολογική ατέλεια, καθώς και το γεγονός ότι την ισχύ των διατάξεων αυτών έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.

Ως δεύτερο επιχείρημα, επικαλείται την ιδιότητά της ως Κεντρική Τράπεζα. Υπό τη θεσμική της αυτή ιδιότητα και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, πληρώνει κάθε έτος στο κράτος μέρισμα που φτάνει στο 88% των καθαρών κερδών της, και για το 2013 ανήλθε στο ποσό των 817.800.000 ευρώ. Ρητά, λοιπόν, εκτίθεται ότι η ΤτΕ αντί να καταβάλλει φόρους, πληρώνει ετησίως μέρισμα, το οποίο καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η ανακοίνωση καταλήγει ότι η απαλλαγή της ΤτΕ από τον ΕΝΦΙΑ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, γιατί ούτως ή άλλως το Δημόσιο θα εισπράξει το ισόποσο του καταλογισθέντος ΕΝΦΙΑ, ενόψει των παραπάνω διατάξεων περί διανομής μερίσματος.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΤτΕ

10/12/2014 - Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Με αφορμή σημερινές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τα εξής:
Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο κυρώθηκε με τους Νόμους 3423/1927 και 3424/1927 ως παράρτημα διεθνούς σύμβασης και έχει, συνακόλουθα, υπερνομοθετική ισχύ, η ΤτΕ απαλλάσσεται παντός φόρου ή τέλους.
Η απαλλαγή των ακινήτων που ανήκουν στην ΤτΕ από κάθε άμεσο και έμμεσο φόρο, δασμό, τέλος κ.λ.π. έχει επιβεβαιωθεί από σειρά αποφάσεων των αρμόδιων δικαστηρίων, αλλά και από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο.
Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο ισχύει και για τις κεντρικές τράπεζες των περισσοτέρων χωρών – μελών της Ε.Ε.
Η διεθνής πρακτική προβλέπει την πληρωμή στο κράτος μερίσματος επί των καθαρών κερδών των κεντρικών τραπεζών, το οποίο για την περίπτωση της Τράπεζας της Ελλάδος ισοδυναμεί με ποσοστό 88% επί των καθαρών κερδών της.
Στην πράξη, η ΤτΕ αντί να καταβάλλει φόρους, πληρώνει ετησίως μέρισμα, το οποίο καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο.
Με βάση τα παραπάνω, η απαλλαγή της ΤτΕ από τον ΕΝΦΙΑ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, γιατί, ούτως ή άλλως, το Δημόσιο θα εισπράξει το ισόποσο του καταλογισθέντος ΕΝΦΙΑ, ενόψει της διάταξης του άρθρου 71 του Καταστατικού της Τράπεζας που περιορίζει τους μετόχους σε μέρισμα 12% και, όπως προαναφέρεται, αποδίδει στο Δημόσιο το υπόλοιπο 88%.
Βάσει δε αυτής της διάταξης του καταστατικού της ΤτΕ, το Δημόσιο έλαβε στη χρήση του 2013 το ποσό των 817.800.000 ευρώ.
Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι δεν τίθεται καν θέμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ των λοιπών, πλην του Δημοσίου, μετόχων, ενόψει του ότι οι τελευταίοι συστηματικά εισπράττουν πάντοτε μέρισμα, το οποίο ουδέποτε υπερβαίνει, βάσει του Καταστατικού, το ελάχιστο καταβλητέο 12%.
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/PressReleases/DispItem.aspx?Item_ID=4790&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=DT

http://www.lawnet.gr/news/apallagi-apo-ton-enfia-zita-i-trapeza-tis-ellados-33885.html

Dr. ΕΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο Νο1 ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ... ... ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ;;
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.com/2014/07/dr-1.html
http://knossopolis.com/2011-07-09-17-17-48.html




Ρότσιλντ Εθνική Τράπεζα και "Ελληνικό" Κράτος


ͽΙͼ"ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ-ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ"ͽΙͼ
₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ₪₪₪₪₪

Οι Τραπεζίτες Ρότσιλντ, το νεοσύστατο Κράτος και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Το 1821 στην Ελλάδα έλαβε χώρα η επανάσταση των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πρωτεργάτες τον Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια, Υψηλάντη, Καραΐσκάκη, Κανάρη, Μπουμπουλίνα κτλ. Οι Γνωστές παρεμβάσεις των ξένων και των εδώ ανδρείκελων τους, έφεραν ως αποτέλεσμα το 1831 την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Εκεί ουσιαστικά τελειώνει η προσπάθεια των Ελλήνων για ένα πραγματικά ανεξάρτητο Κράτος. Όσοι σκέφτηκαν "μα από τοτε είμαστε ένα ελεύθερο Κράτος" δεν έχουν παρά να λάβουν υπόψιν τους τα παρακάτω στοιχεία. http://knossopolis.com/2011-07-09-17-17-48.html
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2013/07/rothschild.html
http://www.logiosermis.net/2013/07/rothschild.html#ixzz2aSw3LQ39
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/03/group-inter-alpha.html
Οι Τραπεζίτες Rothschild, το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος και η Εθνική Τράπεζα
Το 1821 στην Ελλάδα έλαβε χώρα η επανάσταση των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πρωτεργάτες τον Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια, Υψηλάντη, Καραΐσκάκη, Κανάρη, Μπουμπουλίνα κτλ.
Οι Γνωστές παρεμβάσεις των ξένων και των εδώ ανδρείκελων τους, έφεραν ως αποτέλεσμα το 1831 την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.
Εκεί ουσιαστικά τελειώνει η προσπάθεια των Ελλήνων για ένα πραγματικά ανεξάρτητο Κράτος. Όσοι σκέφτηκαν "μα από τοτε είμαστε ένα ελεύθερο Κράτος" δεν έχουν παρά να λάβουν υπόψιν τους τα παρακάτω στοιχεία.
Ξεκινώντας το ταξίδι μας στην "θεία άλη" σημαντικό είναι να λάβουμε γνώση περί των Rothschild:

Ευρετήριο:
Μέρος 1ο: H παρουσία των Ρότσιλντ στην Ελλάδα
Μέρος 2ο: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) και Ρότσιλντ
Μέρος 3ο: Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) γίνεται ΝΠΔΔ
Μέρος 4ο: Όθων (Otto), σύσταση ΕΤΕ και Ρότσιλντς
Μέρος 5ο: Επεξήγηση του Τραπεζικού συστήματος
Μέρος 6ο: Τα ΦΕΚ περί Εθνικής Τραπέζης
Μέρος 7ο: Χρονολόγιο Εθνικής Τραπέζης
Μέρος 8ο: Χρήσιμα ως προς την ενημέρωση μας οπτικοακουστικό υλικό
Μέρος 9ο: Ντοκιμαντέρ που επεξηγούν το ΧρηματοΠιστωτικό Σύστημα
Μέρος 10ο: Δείτε που είναι το σπίτι των Ρότσιλντ στην Κέρκυρα
Μέρος 11ο: ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ЭЄ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ


http://knossopolis.com/2011-07-09-17-17-48.html

Μέρος 4ο
Μέρος 4ο: Όθων (Otto), σύσταση ΕΤΕ και Ρότσιλντς
Στην παρακάτω Ελαιογραφία απεικονίζεται ο Όθων με το Βασιλικό διάταγμα ιδρύσεως της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος. Ναι ο γνωστός φιλέλλην Όθων που έβαλε φυλακή τον Κολοκοτρώνη...




Νικηφόρος Λύτρας (1832-1904).
Λάδι σε μουσαμά, 255x127 εκ.
Καλλιτεχνική συλλογή ΕΤΕ
http://ha.nbg.gr/exhibitions/En_1/pdf/30.html



Ιδού και το ΦΕΚ συστάσεως της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος το 1836 η οποία όμως δεν θα καρποφορήσει:


Για να δούμε μερικά πράγματα που έχουν ενδιαφέρον στο ΦΕΚ αυτό:



Πρώτο σημαντικό σημείο είναι ότι συστήνεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό να αναπτυχθεί στην Ελλάδα η Γεωργία, η Βιομηχανία, το Εμπόριο και η Ναυτιλία.

Δεύτερο σημαντικό σημείο είναι ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δια του άρθρου 1 του ΦΕΚ με Αριθμό 101/25.01.1836 αποκτά το αποκλειστικό προνόμιο να εκδίδει το χρήμα

ϡ Τραπεζογραμμάτια ονομάζονται τα χαρτονομίσματα που έχουμε στην τσέπη μας (αποδείξεις ΕΔΩ)



Τρίτο και βασικότερο σημείο είναι ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! (άρα ούτε ¨Εθνική" είναι ούτε "της Ελλάδος")

Άρα έχουμε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία η οποία αποτελείται είτε από Έλληνες ιδιώτες είτε από αλλοδαπούς ιδιώτες, στην οποία ο επίσης αλλοδαπός Όθωνας δίνει το αποκλειστικό προνόμιο κοπής χρήματος προς το Κράτος με σκοπό επαναλαμβάνουμε την ανάπτυξη της Γεωργίας, της Βιομηχανίας του Εμπορίου και της Ναυτιλίας.

Το αποκλειστικό προνόμιο φαίνεται και στο ΦΕΚ της 23.08.1841



και στο ΦΕΚ 14.01.1842


Αναφέρεται επίσης και στην επίσημη ιστοσελίδα τους: www.nbg.gr

Η πρώτη προσπάθεια δεν καρποφόρησε (1836) αλλά καρποφόρησε η δεύτερη το 1841 με το ακόλουθο ΦΕΚ:




Για να δούμε μερικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στο ΦΕΚ



ϡ Η ΕΤΕ είναι ΑΕ


ϡ Η διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο...


ϡ Εδώ φαίνεται η στενή συνεργασία μεταξύ "φιλελλήνων" Otto και Ρότσιλντ



ϡ Ο αέρας ο κοπανιστός (ελέω Βασιλέως) εις αντάλλαγμα υποθηκών και ενεχύρων...


ϡ Συνδέονται τα Τραπεζογραμμάτια της ΕΤΕ με τα "Ελληνικά" Νομίσματα
ϡ Εδώ βλέπουμε αυτό που εφαρμόσθηκε αργότερα στις ΗΠΑ ως "legal tender"



ϡ Νόμοι που ξεχωρίζουν τον νόμιμο απατεώνα από τον μη νόμιμο απατεώνα



ϡ δίνουν νομοθετημένο τίποτα και παίρνουν κόπο


ϡ το "Εθνική" και το "της Ελλάδος" αποτελεί μέρος εξαπάτησης



ϡ Η Τράπεζα που είχε ανοίξει ο Καποδίστριας αποτελεί νομοθετικό παρελθόν, νέοι ορίζοντες για τους "φιλέλληνες" Otto και Ρότσιλντ οι οποίοι πήραν τα καλαμάκια ανά χείρας (για να μας πιουν το αίμα)



Μην μας μπερδεύουν οι Πρόεδροι της ΕΤΕ, αυτοί είναι απλοί μεγαλόμισθοι υπάλληλοι. Σημασία έχει ποιοι είναι οι μέτοχοι δηλαδή οι ιδιοκτήτες...


Για να δούμε τώρα την σχέση της ΕΤΕ με τους Ρότσιντ όπως αναφέρεται στο επίσημο Χρονολόγιο της ΕΤΕ (αναλυτικά το χρονολόγιο θα το δούμε παρακάτω):






Ελληνικό Κράτος 1.000 μετοχές
Ν. Ζωσιμάς 500 μετοχές
Ι.Γ. Ευνάρδος 300 μετοχές
Βασιλιάς Λουδοβίκος Βαυαρίας 200 μετοχές
Κ. Βρανής 150 μετοχές
Θ. Ράλλης 100 μετοχές


αναφέρονται σε ποιους ανήκουν οι 2250 μετοχές, αφήνουν αόριστο το πόσες μετοχές ανήκουν στους Τραπεζίτες Ρότσιλντς... γιατί άραγε; για να μην πάρουμε χαμπάρι ότι η Εθνική όχι μόνο δεν ήταν ποτέ "Εθνική" και "της Ελλάδος", αλλά ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών άνηκε εξ αρχής στους Ρότσιλντ άρα ο Ρότσιλντ έλεγχε απόλυτα το νέο και φτωχό Κράτος;

Οι μετοχές συνολικά ήταν 5.000, με τιμή 1000 Δραχμών καθ έκαστη, άρα 5.000.000 Δραχμές όπως βλέπουμε παρακάτω στο ΦΕΚ 30.03.1841. Οι 2750 μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 55% των μετοχών ήταν των Ρότσιλντ.


όσον αφορά τις 1.000 μετοχές που είχε το Ελληνικό Κράτος, όπως θα δούμε στο επίσημο Χρονολόγιο της Εθνικής Τραπέζης, πρόκειται για έναν ακραίο εμπαιγμό διότι ήταν θέμα χρόνου αυτές οι μετοχές να φύγουν από τα χέρια του Κράτους εφόσον ο αναγκαστικός και αποκλειστικός δανεισμός του Κράτους από την ΕΤΕ θα έφερνε χρέος... Δηλαδή μας έδωσαν και μια αβάντα 1.000 μετοχές για να μας ρίξουν μια εντελώς ηλίθια στάχτη στα μάτια αφού ήταν θέμα χρόνου όχι μόνο να φύγουν από τα χέρια του Κράτους οι 1000 μετοχές αλλά να ξεκινήσει η υπερχρέωση του Κράτους από την ιδιωτική Εταιρεία που ήταν και το ζητούμενο!






http://knossopolis.com/2011-07-09-17-17-48.html#section4
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/12/blog-post_579.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters