Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι αγορές -που θα χορεύουν πεντοζάλη με τον Τσίπρα (!)- γκρεμίζουν τη Ρωσία

Καταρρέει το ρούβλι
 
REUTERS/KACPER PEMPEL
«Καταρρέει» το ρούβλι προς τα 80 ρούβλια/δολάρια, καθώς εντείνεται η φημολογία περί επιβολής ελέγχων ροής κεφαλαίων από την κυβέρνηση της χώρας.
Οι απώλειες έφτασαν λίγη ώρα νωρίτερα το 19% στα 80,10 ρούβλια/δολάριο, ενώ στις 15:53, βρίσκεται στα 78 ρούβλια/δολάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1998, όταν και η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών.

Η εικόνα που εμφανίζει αυτήν την ώρα το ρούβλι δεν θυμίζει σε τίποτα την πρωινή άνοδο, όταν και το ρωσικό νόμισμα σημείωνε κέρδη 10,8%, μετά την πρωτοφανή αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τη νύχτα (μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Wall Street), η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προέβη σε μια γενναία αύξηση του βασικού της επιτοκίου από το 10,5% στο 17%.

Αφορμή στάθηκε το μίνι «κραχ» που υπέστη το ρούβλι τη Δευτέρα, ,όταν και υποχώρησε κοντά στα 67 δολάρια, λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε ότι η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί έως4,7% το 2015, εφόσον η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιηθεί στα 60 δολάρια/βαρέλι. Μπορεί η Ρωσία να διαθέτει ακόμη 416 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα και το κρατικό χρέος να μην ξεπερνά το 9,2% του ΑΕΠ, ωστόσο οι ανησυχίες των ξένων κορυφώνονται για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας και των ρωσικών εταιρειών.
Ναυτεμπορική
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_680.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters