Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι αγορές -που θα χορεύουν πεντοζάλη με τον Τσίπρα (!)- γκρεμίζουν τη Ρωσία

Καταρρέει το ρούβλι
 
REUTERS/KACPER PEMPEL
«Καταρρέει» το ρούβλι προς τα 80 ρούβλια/δολάρια, καθώς εντείνεται η φημολογία περί επιβολής ελέγχων ροής κεφαλαίων από την κυβέρνηση της χώρας.
Οι απώλειες έφτασαν λίγη ώρα νωρίτερα το 19% στα 80,10 ρούβλια/δολάριο, ενώ στις 15:53, βρίσκεται στα 78 ρούβλια/δολάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1998, όταν και η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών.

Η εικόνα που εμφανίζει αυτήν την ώρα το ρούβλι δεν θυμίζει σε τίποτα την πρωινή άνοδο, όταν και το ρωσικό νόμισμα σημείωνε κέρδη 10,8%, μετά την πρωτοφανή αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τη νύχτα (μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Wall Street), η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προέβη σε μια γενναία αύξηση του βασικού της επιτοκίου από το 10,5% στο 17%.

Αφορμή στάθηκε το μίνι «κραχ» που υπέστη το ρούβλι τη Δευτέρα, ,όταν και υποχώρησε κοντά στα 67 δολάρια, λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε ότι η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί έως4,7% το 2015, εφόσον η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιηθεί στα 60 δολάρια/βαρέλι. Μπορεί η Ρωσία να διαθέτει ακόμη 416 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα και το κρατικό χρέος να μην ξεπερνά το 9,2% του ΑΕΠ, ωστόσο οι ανησυχίες των ξένων κορυφώνονται για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας και των ρωσικών εταιρειών.
Ναυτεμπορική
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_680.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters