Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μπαίνει στην Μεσόγειο Θάλασσα ο ρωσικός Στόλος μεταφέροντας μεγάλο φορτίο οπλικών συστημάτων στην Συρία


Με στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, πιθανόν και τμήματα των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300PMU2 των οποίων η παράδοση είχε αναβληθεί στις συριακές ένοπλες δυνάμεις, εισέρχεται στην Μεσόγειο τις επόμενες ώρες ο ρωσικός στόλος, ο οποίος  την Παρασκευή πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στο Στενό της Μάγχης.
 
Τα συστήματα μεταφέρονται στα πλοία υποστήριξης που βρίσκονται στο στόλο.
 
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, βασικά ο Στρατός και η Αεροπορία έχουν εξαπολύσει τεράστια αντεπίθεση τον τελευταίο μήνα (πάνω από 2.500 αεροπορικές επιδρομές!) κατά των ισλαμιστών ανταρτών και των δυτικόφιλων του FSΑ, αλλά χρειάζονται επειγόντως νέα όπλα και εφόδια για τα παλαιότερα που χρήζουν συντήρησης. Π.χ. οι τεθωρακισμένες δυνάμεις χρειάζονται ανανέωση στα άρματα μάχης, ανταλακτικά κλπ.
 
Και από ότι τελικά διαφαίνεται το Κρεμλίνο έχει λάβει τις αποφάσεις του, σχετικά με την στρατιωτική ενίσχυση της Συρίας, ενόψει των χερσαίων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε Συρία και Ιράκ.
 
Η ισραηλινή εφημερίδα ynetnews.com αναφέρει ότι πηγές της στη Μόσχα αναφέρουν ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την κατάρρευση του καθεστώτο, το οποίο άλλεται τόσο από ισλαμιστές όσο και από τους δυτικόφιλους και φαίνεται ότι τελικά και ενώ είχε ανακοινωθεί το αντίθετο, η Ρωσία θα παραδώσει τελικά στην Συρία το σύστημα αντιαεροπορικής/αντιπυραυλικής άμυνας S-300.
 
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της Wall Street Journal το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό τις ΗΠΑ, ότι η Ρωσία σκοπεύει να προμηθεύσει τελικά την Συρία με το προηγμένο σύστημα πυραύλων εδάφους – αέρος S-300.
 
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι την κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Μόσχα, Σύρων εκπροσώπων του καθεστώτος, η Δαμασκό, έλαβε «ισχυρότατες» υποσχέσεις «ευρείας» ρωσικής στρατιωτικής υποστήριξης, από την πολιτική ηγεσία.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Al-Watan, η οποία επικαλέστηκε ανώνυμους δυτικούς διπλωμάτες, «ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι», τόνισαν την απόλυτη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην συριακή στρατιωτική προσπάθειά, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ισλαμικού στρατού» .
 
Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί από το 2010 ενώ η Συρία έχει ήδη καταβάλλει στη Ρωσία και 900 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερις συστοιχίες πυραύλων S-300 με έξι εκτοξευτήρες και 144 πυραύλους, βεληνεκούς 200 χλμ.
 
Η Μοίρα του ρωσικού Στόλου της Β. Θάλασσας της οποίας επικεφαλής σκάφος είναι το αντιτορπιλικό  Severomorsk  κλάσης Udaloy I ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου από το ομώνυμο λιμάνι του Severomorsk.  
 
Τα σκάφη του ρωσικού Ναυτικού έχουν διανύσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 2.700 χλμ. σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά τις επόμενες ώρες εισέρχονται στα θερμά νερά της Μεοσγείου από το Γιβραλτάρ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters