Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η αξιοπρέπεια -ΥΠΑΡΧΕΙ;- της ελληνικής -λέμε τώρα- κυβέρνησης δοκιμάζεται στο Παρίσι. Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

XARDOUBELIS
Η τρόικα είχε δείξει από την αρχή ότι σκοπεύει να παίξει σκληρό παιχνίδι, αφού η συμπεριφορά της έδειχνε να μην την ενδιαφέρει να κλείσει η συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση, αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της. Με λίγα λόγια ανελαστικές διαπραγματεύσεις. Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να προλάβει το Eurogroup στις αρχές του Δεκεμβρίου και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο...
παρά να πάει στο Παρίσι στις εκπνοές του Νοέμβρη για να προσπαθήσει να πείσει την τρόικα ότι το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δις μπορεί να καλυφθεί με τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει να πάρει όπως ο ΕΝΦΙΑ, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων όσον εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή. Η τρόικα δυσκολεύεται να πειστεί – για αυτό άλλωστε αρνούνταν να ορίσει ως τώρα ημερομηνία επίσκεψης στην Ελλάδα – ότι το κενό μπορεί να καλυφθεί και ζητά μέτρα που θα διασφαλίζουν 5,5 δις πλεόνασμα. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει μέτρα περαιτέρω χρηματοδότησης των κρατικών ταμείων από τους πολίτες, ή ακόμη περαιτέρω μείωσης των δημοσίων δαπανών. Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό και των δύο, από τον οποίο η κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει έξω το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν να μην πλήξουν άλλο τις συντάξεις, τα όρια συνταξιοδότησης και τα έτη εργασίας για συνταξιοδότηση. Ωστόσο η τρόικα δεν έχει υποχωρήσει σε αυτά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιθυμεί να αυξηθούν σε 20 από 15 έτη, ως προς το τελευταίο.
Πολλαπλά τα χτυπήματα στην αξιοπρέπεια μιας κυβέρνησης που αναγκάζεται να πάει στο Παρίσι και να διαλεχθεί εκεί σε κάτι που ονομάζεται ξανά προπαρασκευαστική συζήτηση. Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν αισιόδοξος εχθές δηλώνοντας ότι «Κάναμε πρόοδο και συνεχίζουμε σκοπός είναι να κλείσουμε την αξιολόγηση» ενώ από την Κομισιόν, σύμφωνα με το Βήμα, λένε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία» και πως «οι δύο πλευρές βρήκαν μια μέση λύση για να γίνει μια συζήτηση από κοντά και να αρθούν παρεξηγήσεις». Όμως τα νέα από το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξα όπου εκτιμάται ότι η συνάντηση στο Παρίσι δε θα καταλήξει σε συμφωνία και ότι είναι μεγάλη η απόσταση των υπολογισμών τους με εκείνους της κυβέρνησης.
Αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξοι της παρέας, η κυβέρνηση θα ψάχνει πέτρα να κρυφτεί ή ακόμη και πρωθυπουργό να αναλάβει μεταβατική κυβέρνηση και οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα και από όσο θα τις ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters