Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ευθεία πολεμική απειλή μέσω της εφημερίδας Σαμπάχ: Εάν συνεχίσουν έτσι οι Έλληνες θα υπάρξει νέο ’74



Στα άκρα η τουρκική ρητορική με το σιωπηλό σιγοντάρισμα της Ουάσινγκτον. Θυμηθείτε: Έρχονται με σχέδιο συνεκμετάλλευσης οι Αμερικανοί

Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», ενταγμένη πλήρως στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν και του Νταβούτογλου όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», προσπαθεί να ρίξει το βάρος της ευθύνης για την διακοπή των συνομιλιών, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως μόνο αν υπάρξει μια συμφωνία να μοιραστούν τα κοιτάσματα της ΑΟΖ και στις δύο κοινότητες, θα σταματήσουν να βράζουν τα νερά της Μεσογείου. Αν αυτό δεν συμβεί τότε η ένταση στην περιοχή, σημειώνει, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, παραπέμποντας σε νέο 1974.
Εν ολίγοις οι Τούρκοι προσπαθούν να πετύχουν αυτό που γράφτηκε χθες στο άρθρο του Κίμωνα Γεωργακάκη, να διακοπούν οι έρευνες και να οδηγηθούν τα πράγματα σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό με την Άγκυρα σε θέση ισχύος. Να συνδεθεί δηλαδή το ενεργειακό με το Κυπριακό, κάτι που επ” ουδενί δεν πρέπει να δεχτεί η ελληνική πλευρά παρά τις απειλές.
Συμπληρώνει, η προκλητική εφημερίδα, πως η ελληνοκυπριακή πλευρά βρήκε άλλοθι στην παρουσία του Barbaros (δηλαδή οι Έλληνες φταίνε ακόμα και για την στρατολόγηση του Barbaros) για να προβεί σε συμφωνίες με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, κάτι που όμως επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θέτει εν αμφιβόλω την ηρεμία στην περιοχή. «Οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να μην θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της λύσης του προβλήματος», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.
«Από την αρχή του κυπριακού ζητήματος, η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και τα δικαιώματά τους», γράφει η «Σαμπάχ» και συνεχίζει, «ακόμα και το 1974 που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμή της. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται με την παρουσία τουρκικών σεισμικών πλοίων στην ΑΟΖ. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να διατηρηθούν τα τουρκικοκυπριακά συμφέροντα στην περιοχή».
Το άρθρο κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι συνάπτουν συμφωνίες με χώρες που η Τουρκία έχει πολύ κακές σχέσεις (βλ. Ισραήλ) και αυτό μόνο ωφέλιμο δεν μπορεί να είναι στις μεταξύ των δύο κοινοτήτων συνομιλίες. «Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να μας κρατούν »παγωμένους» στις διαπραγματεύσεις για να εμφανίζονται στο εξωτερικό ως οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού.
Για τους Τούρκους ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να περάσουν οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου είναι ο τουρκικός αγωγός, αλλά αυτό θα σήμαινε πως οι Ελληνοκύπριοι πως θα έπρεπε να συνεργαστούν. Δεν θα το κάνουν, σημειώνει η εφημερίδα, αντιθέτως προτιμούν να έχουν ζημία. Είναι φανερό πως ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μια τεταμένη κατάσταση στην περιοχή, σημειώνει η «Σαμπάχ».
Από την άλλη, όμως, είναι κατανοητό γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Για να καταλήξει: «Από την αρχή της υπόθεσης των υδρογονανθράκων ήταν φανερό πως υπήρχαν δύο λύσεις: η συνεργασία για το καλό και των δύο πλευρών ή η ένταση, όπως την ζούμε τώρα».
pygmi.gr
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/74.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters