Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ. Το ΑΠΟΛΥΤΟ χάος στο Φέργκιουσον: Νεκρός ΚΙ ΑΛΛΟΣ 20χρονος από τα επεισόδια για την άδικη απόφαση

Φέργκιουσον: Νεκρός 20χρονος από τα επεισόδια για την άδικη απόφαση

Απόλυτο χάος επικρατεί στην πόλη Φέργκιουσον από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε αθώος τον αστυνομικό για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν. Μέσα στην αναταραχή και στον πανικό που έχει προκληθεί οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ένα ακόμα νεκρό.  Πρόκειται για έναν 20χρονο, που εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο...
σε μικρή απόσταση από το συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου. Η απόφαση να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Γουίλσον προκάλεσε νέο κύμα βίας και χάους στο Φέργκιουσον.
Σύμφωνα με το CBS, ο Ρίτσαρντ Τέιλορ, κάτοικος της περιοχής όπου βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου την Τρίτη, ανέφερε ότι είδε τέσσερις ανθρώπους με όπλα στο διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίοι μιλούσαν για το πώς θα λεηλατήσουν καταστήματα και έλεγαν ότι θέλουν να σκοτώσουν κάποιον. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς.
Εθνοφρουρά στο Φέργκιουσον - Πυρπολούνται κτίρια
Ο 20χρονος είναι ο ΝτεΑντρε Τζόσουα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμό, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, αν και η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για το αν ο θάνατος του 20χρονου οφείλεται στην αναταραχή που προκλήθηκε στο Φέργκιουσον το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από την απόφαση για την υπόθεση του θανάτου του Μπράουν.

Εκκληση για να σταματήσει η βία

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων, το οποίο αποφάσισε να μην προσαγάγει στη δικαιοσύνη τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον.

«Μπορέσαμε να δούμε μέχρι ποιο σημείο αυτή η απόφαση είναι άδικη. Διαμαρτυρόμαστε δημοσίως και όσο πιο δυνατά μπορούμε για λογαριασμό του Μάικλ Μπράουν», δήλωσαν οι Μπέντζαμιν Κραμπ και Άντονι Γκρέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων δεν ήταν δίκαιη εξαιτίας της σύγκρουσης συμφερόντων του εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση και επειδή η κατηγορούσα αρχή δεν μπόρεσε να υποβάλει ερωτήματα στον Ουίλσον.

«Θα στραφούμε κατά της απόφασης αυτής γιατί σε όλη την Αμερική, είτε είναι στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, την Καλιφόρνια, το Κλίβελαντ, νεαροί μαύροι σκοτώνονται από τους αστυνομικούς», υπογράμμισε ο Κραμπ.

Πάντως οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν ότι καταδικάζουν τις βίαιες διαδηλώσεις. Από την πλευρά του ο πατέρας του θύματος, ο Μάικλ Μπράουν ο γηραιότερος, αν και σκόπευε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου, τελικά δεν το έκανε.

Διχασμένη η αμερικανική κοινωνία

Τη στιγμή που στο Φέργκιουσον, αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ «μυρίζει μπαρούτι» η αμερικανική κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη για ακόμη μια φορά.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, παρά την έκκληση για ψυχραιμία, δέχεται πολύ σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του στο θέμα, ενώ, στα social media έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μηνύματα απύθμενου ρατσιστικού μίσους.

Εκείνο, μάλιστα, που έχει προκαλέσει της μεγαλύτερη οργή είναι ένα hashtag που έχει δημιουργηθεί από το βράδυ της Δευτέρας το #chimpout. Θέμα συζήτησης σε αυτό το hahtag είναι η ομοιότητα της διαμαρτυρίας μαύρων διαδηλωτών με τον τρόπο που χοροπηδούν οι χιμπατζήδες. Δυστυχώς, την ώρα που η χώρα φλέγεται, το συγκεκριμένο hashtag έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή στο Twitter.
 
https://www.blogger.com/home?pli=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters