Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η πιο θανατηφόρα μορφή βίας είναι η φτώχεια

Στοιχεία που σοκάρουν αναφορικά με την κατάσταση της χώρας αναφέρονται στη νέα ενδιάμεση Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι 6,3 εκατομμύρια Έλληνες πλήττονται από τη φτώχεια.
Το γύρο της Ελλάδας, έκανε το θέμα που αποκάλυψε η «Ροδιακή» για τον 35χρονο που η εφορία του άρπαξε μέσα από τον ένα και μοναδικό λογαριασμό του, το ποσό των 300 ευρώ. Η πρόθεση του 35χρονου να «παραδώσει» το παιδί του στην Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, προκειμένου να το… μεγαλώσουν, ήταν μια κίνηση απελπισίας, αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη ενέργεια, με στόχο να δείξει σε όλο της το μεγαλείο το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ίδιος.
"Πού είσαι μαμά; Που είσαι μπαμπά;"
Το δράμα των γονιών της Ρόδου, το δράμα των γονιών της Αλεξανδρούπολης που το παιδάκι τους έκλεβε κεριά από την εκκλησία για να διαβάσει τα μαθήματα του!
Η ζωή δεν είναι πάντα τόσο τρυφερή. Κάποια παιδιά δε θα νιώσουν ποτέ τη ζεστή αγκαλιά των γονιών τους . Κάποια παιδιά θα την αναζητήσουν μα δε θα μπορέσουν να τη βρουν. Οι γονείς τους αναγκάστηκαν να απαρνηθούν το μεγαλύτερο δώρο που τους δόθηκε ποτέ.
Γονείς που τους λύγισε η κρίση. Εκατοντάδες οικογένειες που δεν έχουν λεφτά, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στο ίδρυμα γιατί έπρεπε να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν. Θα τα καταφέρουν;
Παιδιά έχουν καταγραφεί επισήμως που λιποθύμησαν από την πείνα στο σχολείο, αλλά αρνήθηκαν να πάρουν βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία γιατί ντρέπονται μην στιγματιστούν!
Θα ήθελα ν’ ακούσω δύο λόγια συμπάθειας σ΄ αυτούς που αληθινά δοκιμάζονται από την συγκυρία. Κάποιοι πρέπει να προτείνουν λύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν προτού η κοινωνική ειρήνη αποτελέσει παρελθόν και άμεσα αντί της καθημερινής «κοκορομαχίας» και θεσμικής αδιαφορίας Το Σύνταγμα μας θεωρεί ύψιστο αγαθό την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η δημοκρατία μας αυτά τα φαινόμενα δεν τα ανέχεται.
«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».


*Ο Αντώνης Π. Αργυρός είναι τ.Υπουργός Επικρατείας, Δικηγόρος ΑΠ.


e-parembasis.blogspot.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters