Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Κίνα έγινε και επισήμως η πρώτη οικονομική δύναμη του κόσμου -Ξεπέρασε τις ΗΠΑ

Η Κίνα έγινε και επισήμως η πρώτη οικονομική δύναμη του κόσμου -Ξεπέρασε τις ΗΠΑ 
Η αλματώδης ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας δεν έχει αφήσει αμέτοχο κανέναν σημαντικό σχολιαστή στην παγκόσμια αγορά. Άπαντες κατέτειναν στο συμπέρασμα πως στο εγγύς μέλλον θα καταφέρει να καταλάβει τα πρωτεία στην παγκόσμια οικονομία υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ.
Επισήμως αυτό συνέβη πολύ νωρίτερα από ότι περίμεναν ακόμα και οι πιο επιφανείς αναλυτές των παγκόσμιων οικονομικών μεγεθών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε επισήμως το ΔΝΤ, στο περιθώριο της τελευταίας συνόδου του, η αξία της κινεζικής οικονομίας αγγίζει τα 11 τρισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πως άφησε κατά τι στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ των οποίων η αντίστοιχη αξία υπολογίζεται σε 10,8 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Επί του παρόντος οι κινέζοι προηγούνται με βραχεία κεφαλή, όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η μεταξύ τους διαφορά, συν τω χρόνω, θα μεγαλώνει υπέρ της Κίνας. Η ραγδαία εκβιομηχάνιση του ασιατικού γίγαντα και η εξάπλωσή του σε διάφορους άλλους τομείς της οικονομίας (ναυτιλία και εμπόριο) αναμένεται να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά την κινεζική οικονομία.
Οι ίδιοι αναλυτές σημειώνουν πως η αξία της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να αγγίξει σύντομα (το 2019) τα 16,7 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ΗΠΑ μετά βίας θα φτάσουν τα 13,8 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Παρά το γεγονός πως η ανάπτυξη έχει συρρικνωθεί παγκοσμίως, η Κίνα αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει μιας και ο ρυθμός ανάπτυξής της μπορεί να πέφτει από 7,4 σε 7,1 για το 2015 αλλά οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ χαμηλότερα με το δικό τους ρυθμό ανάπτυξης να αυξάνεται από το φετινό 2,2 σε 3,1 για το 2015.
Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά στα στοιχεία που αναλύονται. Ο πληθυσμός της Κίνας ανέρχεται σε 1,3 δισ. κατοίκους, τέσσερις φορές περισσότερο από των ΗΠΑ. Αυτό με απλή αναλογική καθιστά τους Αμερικανούς πολίτες μακράν πλουσιότερους από τους Κινέζους, παρά το γεγονός πως η οικονομία τους βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ρωσία, Βραζιλία, Γαλλία, Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters