Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αθόρυβο και Αόρατο: η επόμενη γενιά υποβρυχίων έφθασε στο Ισραήλ

Αθόρυβο και Αόρατο: η επόμενη γενιά υποβρυχίων έφθασε στο Ισραήλ (Getty Images)
Κινείται αθόρυβα, αλλά μην αφήνετε την γαλήνη του να σας ξεγελάσει - είναι ένα από τα περισσότερο εξελιγμένα εργαλεία του πολέμου. Η αορατότητα αυτών των υποβρυχίων παρέχει στο Ισραήλ ένα βασικό πλεονέκτημα σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις. Η συμβολή εν καιρώ ειρήνης: τεράστια - συγκέντρωση πληροφοριών. Το υποβρύχιο είναι ένα κατασκοπευτικό εργαλείο. Σε περιόδους πολέμου είναι ένα από τα πιο επιθετικά μέσα του Ισραήλ. Δεν ξέρετε πού είναι και δεν ξέρετε πού θα σας βυθίσει.
Στο Ισραήλ έχει παραδοθεί το τέταρτο υποβρύχιο από τη Γερμανία. Η παράδοση είναι αμφιλεγόμενη, διότι το INS Tanin μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα.
Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 στον κύριο ναύσταθμο του Ισραηλινού Ναυτικού στην Χάιφα έφθασε το υποβρύχιο Tanin, το οποίο ολοκλήρωσε την κατασκευή του στη Γερμανία - το πρώτο από τα τρία τροποποιημένα υποβρύχια κλάσης Dolphin που έχει παραγγείλει το Ισραήλ. Το υποβρύχιο απέπλευσε από το Κίελο στις 3 Σεπτεμβρίου και 20 ημέρες μετά έφθασε στο Ισραήλ, διανύοντας πάνω από 7.500 μίλια, τα περισσότερα - εν καταδύσει. Ένα 50-μελές πλήρωμα (35-μελές το πλήρωμα του υποβυχίου) είχε νωρίτερα εκπαιδευτεί για μήνες στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα. Την τελετή υποδοχής για το υποβρύχιο Tanin παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.
Το Tanin (στα εβραϊκά σημαίνει κροκόδειλος) είναι μια τροποποιημένη έκδοση των ντιζελοκίνητων υποβρυχίων Dolphin (ειδική έκδοση εξαγωγής IKL800) που ναυπηγήθηκαν για το Ισραήλ στη Γερμανία, και μεταφέρθηκαν στο Ισραηλινό Ναυτικό την περίοδο 1999-2000. Η τροποποίηση Tanin έχει επιμηκυνθεί κατά 11 μέτρα (έως 68,6 μέτρα) σε σχέση με τα υποβρύχια Dolphin, το οποίο επέτρεψε την εγκατάσταση συστήματος αναερόβιας πρόωσης Siemens, ένα παρόμοιο σύνολο που υπάρχει στο γερμανικό πρόγραμμα υποβρυχίων 212A. Όταν βυθίζεται πλήρως το εκτόπισμα των 2.400 τόνων έχει αναδείξει το Tanin ως το μεγαλύτερο υποβρύχιο που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η κατασκευή του Tanin διεξήχθη στο γερμανικό ναυπηγείο Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW) της ThyssenKrupp Marine Systems στο Κίελο, επί τη βάσει μιας σύμβασης του 2006 για δύο σκάφη αξίας € 1,3 δις, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο καλύφθηκε από την κυβέρνηση της Γερμανίας. Το δεύτερο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Ισραήλ τον Μάρτιο του 2015.
Το 2012 επιτεύχθηκε γερμανική-ισραηλινή συμφωνία για την κατασκευή του τρίτου υποβρυχίου Tanin, ενώ η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να πληρώσει € 135 εκατομμύρια από το συνολικό κόστος του σκάφους (εκτιμάται από Γερμανούς εμπειρογνωμόνες σε περίπου € 550 εκατομμύρια). Η μεταφορά του στο Ισραήλ προγραμματίζεται για το 2017.
Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με δέκα τορπιλοσωλήνες, τέσσερις από αυτούς με αυξημένη διάμετρο. Από αυτούς κατά πάσα πιθανότητα εξαπολύονται πυραύλοι κρουζ ενός αγνώστου τύπου, με πυρηνικές κεφαλές.
Σύμφωνα με Ισραηλινούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες το υποβρύχιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αντίποινα για την περίπτωση που το Ισραήλ δεχτεί επίθεση από το Ιράν με μη συμβατικά όπλα. Τα υποβρύχια κλάσης Dolphin μπορούν να αναβαθμιστούν από το Ισραήλ με πυρηνικά όπλα, και ως εκ τούτου, η παράδοσή τους είναι στην Μέση Ανατολή αμφιλεγόμενη. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την κατοχή πυρηνικών όπλων, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων έχει περίπου 200 πυρηνικές κεφαλές.■

fox2magazine
http://greeknation.blogspot.gr/2014/09/blog-post_481.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters