Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν θα μπορούσε να προκαλέσει βιβλική καταστροφή στις ΗΠΑ

Ενδεχόμενη έκρηξη του γιγάντιου ηφαιστείου που λαγοκοιμάται κάτω από το Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ θα έστελνε τέφρα μέχρι το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, θα μπλόκαρε τις επικοινωνίες και τις μεταφορές και θα έριχνε τη θερμοκρασία σε όλο τον πλανήτη.


Ερευνητές της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS χρησιμοποίησαν ένα νέο μαθηματικό μοντέλο για να προσομοιώσουν τη μεταφορά τέφρας από μια υποθετική έκρηξη διάρκειας ενός μήνα.

Μια τέτοια έκρηξη εκτιμάται ότι θα απελευθέρωνε 330 κυβικά χιλιόμετρα τέφρας, ποσότητα περίπου 850 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την τέφρα που απελευθέρωσε η έκρηξη στο Όρος της Αγίας Ελένης το 1980.

Η ομπρέλα τέφρας από μια τέτοια έκρηξη στο Γέλοουστοουν, το οποίο βρίσκεται στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ, θα κάλυπτε τα Βραχώδη Όρη με ένα στρώμα πάχους μερικών μέτρων. Τα σωματίδια θα εξαπλώνονταν όμως σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη στα ανατολικά και το Μαΐάμι στα νοτιοανατολικά.

Το πέπλο τέφρας θα ανάγκασε τα αεροσκάφη θα καθηλωθούν, θα επηρέαζε τις χερσαίες μεταφορές και θα μπλόκαρε προσωρινά τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Η σκόνη θα κατέστρεφε τις γύρω καλλιέργειες και θα μπορούσε ακόμα να μειώσει τη θερμοκρασία του πλανήτη για μερικά χρόνια όπως συνέβη με την έκρηξη του Ταμπόρα στην Ινδονησία το 1816.

Η έκρηξη θα ήταν μακράν πιο δραματική από οποιαδήποτε ηφαιστειακή έκρηξη της σύγχρονης ιστορίας. Η καλδέρα που υπάρχει σήμερα στο Γέλουουστοουν, με διαστάσεις 55 επί 72 χιλιόμετρα, σχηματίστηκε κατά την τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 640.000 χρόνια.

Η USGS διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επικείμενη ενεργοποίηση του τέρατος.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο Geochemistry, Geophysics, Geosystems, μια επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής.

Newsroom ΔΟΛ
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_796.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters