Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

UFO: Εξωγήινα Σκάφη ή Χρονοταξιδιώτες και Παραφυσικά Φαινόμενα;

“Οι περισσότεροι γνωρίζουμε μόνο δύο ερμηνείες για τα UFO: πως είτε είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, είτε εξωγήινα σκάφη. Όμως αυτές οι ερμηνείες δεν είναι οι μοναδικές. Καμία από τις δύο, εξάλλου, δεν μπορεί να απαντήσει σε πάρα πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο των UFO.


Στο άρθρο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο άλλες πιθανές ερμηνείες του φαινομένου: Την πιθανότητα τα UFO να είναι «χρονοταξιδιώτες» και ττην περίπτωση τα UFO να είναι κάποιο είδος παραφυσικού φαινομένου. 

Πριν όμως προχωρήσουμε σ’ αυτές τις «παράξενες» ερμηνείες, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη κάνοντας κριτική στις πιο γνωστές απόψεις, για να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που θα μας χρειαστούν παρακάτω… 

(Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο Strange 91


ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ

 Η πιο προσβλητική εξήγηση για τα UFO, την οποία την ακούμε αρκετά συχνά, είναι ότι οι άνθρωποι που τα βλέπουν είναι ψυχικά διαταραγμένοι. Τη λένε συνήθως άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το φαινόμενο και το απορρίπτουν εξαρχής. 

 
Δεν έχουν όμως υπόψη τους ότι οι πραγματικοί ερευνητές και των δύο στρατοπέδων, υπέρ ή κατά του φαινομένου, έχουν επανειλημμένα παραδεχτεί ότι πολλές θεάσεις και μαρτυρίες για UFO είναι πραγματικά ανεξήγητες, και γίνονται από φυσιολογικούς, συνήθως έξυπνους και παρατηρητικούς ανθρώπους, που είναι έντονα προβληματισμένοι από αυτό που είδαν. 

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες, δεν θα είχαν γίνει εξάλλου τόσα επίσημα ερευνητικά προγράμματα για το φαινόμενο. 

Προσέξτε όμως εδώ: Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ αποδέχονταν την ύπαρξη των UFO και των εξωγήινων, όταν είδαν τελικά ένα UFO και έζησαν κάποια παράξενη εμπειρία που συνόδευε τη θέαση, έμειναν προβληματισμένοι, ακριβώς γιατί αυτό που είδαν δεν εξηγούνταν με κανέναν λογικό τρόπο, ούτε καν με το εξωγήινο σενάριο! 

Έχω συναντήσει ανθρώπους που πριν να γίνουν και οι ίδιοι «μάρτυρες», δήλωναν θετικοί απέναντι στην πιθανότητα ύπαρξης των UFO, όταν όμως τελικά είδαν ένα, έμειναν γεμάτοι ερωτηματικά, δηλώνοντας ότι αυτό που είδαν ξέφευγε από κάθε ερμηνεία που μπορούσαν να δώσουν, είτε φυσική, είτε «εξωγήινη»! 

 
Οι μάρτυρες σαν αυτούς είναι πάντα οι πιο αξιόπιστοι και δίνουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αφού, ακριβώς επειδή αμφιβάλλουν για αυτό που είδαν, δεν παγιδεύονται στις προκαταλήψεις τους και θυμούνται όλα τα γεγονότα που παρακολούθησαν, χωρίς να παγιδεύονται από την «επιλεκτική» μνήμη! 

Αυτοί λοιπόν οι μάρτυρες, που η λογική τους είναι πάνω από κάθε αμφιβολία, αναφέρουν πολλές φορές, όπως θα δούμε παρακάτω, γεγονότα και καταστάσεις που δεν ταιριάζουν με τα γνωστά σενάρια, ούτε των φυσικών φαινομένων, ούτε της «εξωγήινης επίσκεψης». 

Για να κλείνουμε με αυτό το θέμα, αν και διάφοροι προσπαθούν να υποστηρίξουν το αντίθετο, το φαινόμενο είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται για κανενός είδους παραίσθηση. Πολλές καθαρά επιστημονικές μελέτες, όπως μια πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD), αν και προσπαθούν να υποβιβάσουν τα UFO ως κάποιο άγνωστο φυσικό φαινόμενο, παραδέχονται παρόλα αυτά ότι το φαινόμενο είναι πραγματικό…”



ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 

Έτσι φτάνουμε στη «φυσική» ερμηνεία για τα UFO που λέει ότι πρόκειται για «άγνωστα φαινόμενα της ατμόσφαιρας». (Αυτή είναι και η ερμηνεία της βρετανικής έκθεσης του MOD που ανέφερα προηγουμένως, την οποία θεωρώ ύποπτη και αναχρονιστική, για τους λόγους που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω.) 

Μια σοβαρή ερμηνεία για τα UFO ήταν ότι διάφορες πυκνώσεις/αραιώσεις της ατμόσφαιρας σε μεγάλο υψόμετρο, οι οποίες οφείλονται σε διαφορές θερμοκρασίας, φτιάχνουν ένα είδος ρευστού «μεγεθυντικού φακού» που προκαλεί τη συγκέντρωση ή τη διάθλαση του φωτός των άστρων ή του Ήλιου ή της Σελήνης. Το αποτέλεσμα είναι τα αστρικά σώματα να φαίνονται στο έδαφος μεγαλύτερα ή μικρότερα ή να «κινούνται» απότομα από τη θέση τους. 

Μπορεί αυτή να είναι η εξήγηση για τα «παράξενα φώτα» που κινούνται αστραπιαία στην ατμόσφαιρα; Για να δώσει απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα, ο F. G. Menkello, επιστήμονας αξιωματούχος της Αμερικανικής Αεροπορίας, δημιούργησε ένα φυσικό μοντέλο για να περιγράψει πώς με τη διάθλαση του φωτός μέσα από στρώματα αέρα διαφορετικής θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οπτικά φαινόμενα που να μοιάζουν με UFO. 


Όμως κατέληξε ότι για να δημιουργηθούν φαινόμενα σαν τα UFO απαιτούνται διακυμάνσεις θερμοκρασίας αρκετών χιλιάδων βαθμών Κελσίου! 

Αυτές οι διακυμάνσεις, φυσικά, δεν συναντιούνται ποτέ στην ατμόσφαιρα της Γης! 

Αυτή η εξήγηση αδυνατεί επίσης να εξηγήσει γιατί έχουν καταγραφεί UFO με τόσες χιλιάδες διαφορετικές μορφές (δίσκοι, τρίγωνα, ρόμβοι, μεταλλικά αντικείμενα) και πώς εξηγείται ότι πολλές φορές πετούν τόσο χαμηλά στο έδαφος ώστε να τα παρατηρούν από κοντά οι θεατές τους! Επίσης, πώς γίνεται κάποιοι να μιλούν για προσγείωση τέτοιων αντικειμένων, για σβήσιμο των αυτοκινήτων τους καθώς εκείνα πλησιάζουν, κλπ; Πώς μια διάθλαση του φωτός προκαλεί το σβήσιμο των κινητήρων στο έδαφος; Η φυσική ερμηνεία δεν μπορεί να εξηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό των θεάσεων, γιατί δεν υπάρχει φυσικό μοντέλο που να εξηγεί όλα τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί…”
(Συνεχίζεται...)


strange-omniverse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters