Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Το μεγάλο κόλπο πίσω απο το νόμo ΕΝΦΙΑ για τα κόκκινα δάνεια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Το να γράψεις ότι γράφουν όλοι π,χ, για την Αργεντινή είναι εύκολο, το να γράψεις όμως για κάτι μόνο εσύ θέλει προσοχή  και τουλάχιστον ευθύνη.
Η Αργεντινή χρεοκόπησε επιλεκτικά γιατί δεν ήθελε να πληρώσει 1.5 δις ευρώ ενώ η Ελλάδα χρεοκόπησε επιλεκτικά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει χρέος 300 δις ευρώ και βάλε. Δεν είναι το ίδιο. Σημειώστε ότι, επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει αδυναμια αποπληρωμής ποσού που αναφέρεται σε συγκεκριμένη οικονομική οφειλή. Η Ελλάδα εχει ήδη υποστεί επιλεκτική χρεοκοπία και αυτό είναι καταγεγραμμένο είτε το λέει ο Βενιζέλος είτε όχι. Η επιτυχία αυτή έχει καταχωρηθεί διεθνώς και στην ιστορία σαν επιτυχία δική του και του Σαμαρά.
Στο μέλλον η Ελλάδα θα έχει μπροστά της ξανά τον κίνδυνο και πάλι μιας τουλάχιστον επιλεκτικής χρεοκοπίας. Όπως είχα προειδοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο, τα Ελληνικά CDS θα “τσιμπήσουν”. Αυτό δεν το έγραψα τυχαία αλλά γιατί έχω αντιληφθεί πλέον, πώς ότι γίνεται σε αυτό το τόπο δεν γίνεται για καλό. Απο κεί και πέρα το “ψάχνω” προς το χειρότερο και ως “εκ θαύματος” στις προβλέψεις μου συνήθως πέφτω μέσα…
Σχετικά με το ΕΝΦΙΑ. Eίναι ένας ακόμη αντισυνταγματικός νόμος που κουρελιάζει το σύνταγμα της χώρας.
Στη συνέχεια, θα επικεντρωθώ μόνο στο κομμάτι που αφορά το ΕΝΦΙΑ που ΔΕΝ θα πληρώνουν οι τράπεζες για όσα ακίνητα έχουν στη κατοχή τους, γιατί για τα άλλα έχουν ήδη μιλήσει άλλοι.  
Οι πολίτες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ενώ οι τράπεζες όχι.
Τι σημαίνει όμως αυτό;
Αν σε ένα σενάριο, οι πολίτες “δώσουν” στην τράπεζα το ακίνητό τους γιατί δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν το ΕΝΦΙΑ ή κάτι άλλο, τότε η τράπεζα θα μπορεί να “κρατήσει” τo ακίνητο που θα έχει πάρει για όσο χρόνο χρειάζεται για να βρεί τιμή να το μεταπουλήσει στη τιμή που αυτή θέλει π.χ. όταν “φουσκώσουν” ξανά οι τιμές των ακινήτων που έχουν αποκτήσει οι τράπεζες και αφού με τον ΕΝΦΙΑ  και τα κόκκινα δάνεια οι τιμές της γής θα έχουν οδηγηθεί στον πάτο.

Η κερδοσκοπία κατά των πολιτών είναι φανερή.

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/08/o_20.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters