Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Απλά μαθήματα δημοσιογραφίας

Tα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέκρυψαν επιμελώς την ψήφιση της τροπολογίας που αποτελεί «δώρο» της συγκυβέρνησης προς τους «βαρόνους των media», τηρώντας σιγή ασυρμάτου τόσο για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης όσο και του κλάδου. 
Κλείνουν σήμερα οκτώ μέρες από την κατάθεση της (γνωστής στους αναγνώστες της εφημερίδας μας) αιφνιδιαστικής τροπολογίας-μπόνους στους χρεοκοπημένους βαρόνους των Μέσων Ενημέρωσης. Η τροπολογία ξανατροποποιήθηκε (ώστε να ικανοποιηθούν κάπως οι διαφημιστές) και υπερψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία απήργησαν σε όλη την Ελλάδα...
όλες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ.
Πέρα από τον αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό, χαριστικό για τη Διαπλοκή και αντεργατικό για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, χαρακτήρα της νέας νομοθετικής παρέμβασης του μνημονιακού συστήματος, αυτήν τη βδομάδα ζήσαμε και μια πρωτοφανή εμπειρία αποσιώπησης μια μεγάλης είδησης (και πριν και μετά την υπερψήφιση της συγκεκριμένης σκανδαλώδους τροπολογίας).
Τα Μέσα της Διαπλοκής (μεγάλες εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια και ιστοσελίδες) τήρησαν σιγή ασυρμάτου και απέκρυψαν εντελώς από το μέρος της ελληνικής κοινωνίας που τα παρακολουθεί ένα ζήτημα θεμελιώδους σημασίας.
Δεν αγνοήθηκε μόνο η είδηση για την κατάθεση της τροπολογίας. Δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε το περιεχόμενο του δώρου της κυβέρνησης προς τους φίλους της μεγαλοκαναλάρχες έναντι των υπηρεσιών τους υπέρ των μνημονιακών πολιτικών.
Η απεργία
Δεν εκπλήσσει η σταθερή πολιτική των Ομίλων της Διαπλοκής να αποκλείσουν άλλη μια φορά τις απόψεις των σωματείων του Τύπου που απεργούσαν στρεφόμενα κατά των συμφερόντων των αφεντικών τους και κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το σκάνδαλο ήταν και είναι, ότι τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, των ακροατών και των αναγνωστών των εκατοντάδων ενημερωτικών Μέσων που κατέχουν οι -κατά Κ. Καραμανλή- «νταβατζήδες», δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν ποτέ τη σφοδρότητα της αντίθεσης στη συγκεκριμένη υπόθεση (με τις μεγάλες και άμεσες αρνητικές συνέπειες για τη Δημοκρατία) όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Από τη Μεταπολίτευση έως τώρα δεν υπήρξε ποτέ τέτοια συμπεριφορά του καρτέλ της Διαπλοκής. Η αλαζονεία, η περιφρόνηση θεσμών και αρχών καθώς και ο κυνισμός των ΜΜΕ δεν είχε προηγούμενο. Διευθυντικά στελέχη των ενημερωτικών τομέων των Ομίλων της Διαπλοκής για να σώσουν ίσως την ελάχιστη αξιοπιστία που τους είχε απομείνει, προέταξαν το μεγαλειώδες επιχείρημα ότι δεν ήταν και τόσο μεγάλη η είδηση για το νέο στάτους λειτουργίας των ΜΜΕ, όταν υπάρχουν άλλα σοβαρά πράγματα που απασχολούν τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Ονόματα της δημοσιογραφίας, των καναλιών, των ραδιοφώνων, των μεγάλων εφημερίδων κ.ο.κ. έλεγαν υποκριτικά στα «πηγαδάκια» των πολιτικοδημοσιογραφικών στεκιών ότι δεν νοιάζει την κοινωνία ο μικρόκοσμός μας. Κι όμως όταν ετέθη, το 2004, με τεράστια καθυστέρηση στη χώρα μας και κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος, θέμα νομοθεσίας κατά της συγκέντρωσης των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ σε λίγα χέρια και υπέρ της επιβολής «ασυμβιβάστων» των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, που είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι δημοσίου χρήματος (η υπόθεση δηλαδή του περίφημου «βασικού μετόχου»), επί μήνες όλα τα Μέσα της Διαπλοκής το είχαν αναδείξει σε μείζον και μοναδικό τους θέμα. Είχαν βγει στα κεραμίδια. Επικαλέστηκαν τις αρχές του «ελεύθερου ανταγωνισμού», προσέφυγαν στα Οργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ακυρωθεί η τότε προσπάθεια να ελεγχθεί η δραστηριότητά τους εφόσον κατέχουν (τις πάντοτε προσωρινές) άδειες χρήσης και εκπομπής δημοσίων συχνοτήτων. Ετσι φτάσαμε στον «συμβιβαστικό» νόμο 3414/2005 και έκτοτε στην οριστική αχρήστευση του Συντάγματος που ορίζει ρητά ότι τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι δημόσια υπηρεσία που παραχωρείται, ύστερα από διαγωνισμό, με σύμβαση σε ιδιώτες, οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο παραχωρείται έναντι τιμήματος και αποκλείονται από την παραχώρηση ηλεκτρονικών ΜΜΕ οι ιδιώτες που είναι εργολάβοι ή προμηθευτές του Δημοσίου, καθώς και οι στενοί τους συγγενείς.
Τώρα, το αντισυνταγματικό δώρο της συγκυβέρνησης που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο από τους βαρόνους της Διαπλοκής του συνόλου των ΜΜΕ και τους ξελασπώνει οικονομικά για να συνεχίσουν μαζί με τις μνημονιακές δυνάμεις την ηγεμονία τους στην καθημαγμένη κοινωνία και δημοκρατία μας, δεν υπάρχει ως είδηση. Δεν αξίζει ούτε εκατό λέξεις, ούτε μια κουβέντα στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές της Διαπλοκής.
Του Δημήτρη Τρίμη από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters