Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

KΥΠΡΟΣ. Έξω φρενών η Θεοχάρους με τον ανόητο - όπως λέει- Βενιζέλο!

«Δεν θα ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τις ανοησίες του Βενιζέλου» - Πυρά και στο κυπριακό ΥΠΕΞ: «Να πάρει θέση επιτέλους!»
Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους στις εξηγήσεις που έδωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος για την ενέργειά του να στείλει ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία μετά την καταγγελία της κ. Θεοχάρους για αδράνεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ όσον αφορά το τουρκικό έγγραφο που αναφερόταν σε «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία». Με τηλεφωνική της παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Παύλου Μυλωνά, η κ. Θεοχάρους επισήμανε πως ο κ. Βενιζέλος προέβη σε μια δημόσια απολογία για όσα έπραξε με τη ρηματική διακοίνωση και όσα παρέλειψε να πράξει με την αδράνειά τους στις τουρκικές θέσεις... και πως οι αιτιολογίες που πρόβαλε στη Βουλή των Ελλήνων ήταν μια απόπειρα για να καλύψει τις παραλείψεις του.
Ανεβάζοντας τόνους, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε ως ανοησίες τις θέσεις Βενιζέλου και πως δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στο θέμα. Τόνισε όμως πως νιώθει την ανάγκη να εκφράσει δημόσια πως πρόθεσή της δεν ήταν να διαταράξει τις σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα, πόσω μάλλον να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επισήμανε πως δεν άσκησε κριτική, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, αλλά έκανε μια ερώτηση όχι προσωπική αλλά προς την Προεδρία της ΕΕ. «Η επίθεση του Έλληνα ΥΠΕΞ καταντάει νοσηρή και οι τοποθετήσεις του ήταν άθλιες», σχολίασε η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και δεν την αφορούν. «Οι έντιμοι πατριώτες στη Βουλή των Ελλήνων θα συνεχίσουν να ανακρίνουν τον κ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε.
«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ άλλες επιθέσεις από τον κ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε η Ευρωβουλευτής, στρέφοντας τα πυρά της πλέον και προς το κυπριακό ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε επιτέλους να πάρει θέση για το θέμα και να πάψει να είναι ουδέτερο.
«Δεν θα ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τις ανοησίες του κ. Βενιζέλου», κατέληξε η κ. Θεοχάρους, «που έχουν διαταράξει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Γιατί έστειλα τη ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία - Επανήλθε με πυρά κατά Θεοχάρους
Συνέχεια στην κόντρα του με την Ελένη Θεοχάρους έδωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Κ. Βενιζέλος κατηγόρησε ουσιαστικά την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ ότι προσπάθησε να διαταράξει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας. Απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης αναφορικά με την κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΞ να στείλει ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι προέβη στην πιο πάνω ενέργεια ώστε να αποσαφηνιστεί ότι οι απόψεις της κ. Θεοχάρους ήταν προσωπικές και δεν εξέφρασαν τον ΔΗΣΥ ή την κυπριακή Κυβέρνηση.

«Τις αρμονικές και αδελφικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου επιχείρησε να διαταράξει Κύπρια ευρωβουλευτής που έλαβε τον λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της ελληνικής Προεδρίας από τον Έλληνα πρωθυπουργό», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας: 

«Η άσκηση κριτικής από την Κύπρια ευρωβουλευτή στην ελληνική Προεδρία για δήθεν ελλιπή αντίδραση στις τουρκικές έγγραφες θέσεις που υποβλήθηκαν μετά το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στις 23/6/2014, δεν συνιστά στην ουσία της κριτική κατά του προσώπου του Έλληνα ΥΠΕΞ και προεδρεύοντος του Συμβουλίου, αλλά άδικη και αβασάνιστη κριτική κατά της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «η κ. Ευρωβουλευτής -που ανήκει σημειωτέον στο κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ και ήταν ανθυποψήφια του κ. Αναστασιάδη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα στήριζε ο ΔΗΣΥ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας- προσπάθησε να δημιουργήσει τη νοσηρή εικόνα της δήθεν αντίθεσης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Έλληνα Αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ σε σχέση με το Κυπριακό».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι αυτή η εικόνα έπρεπε να αποσαφηνιστεί ότι ήταν ατομική άποψη της κ. Ευρωβουλευτού, απολύτως αντίθετη από τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησής της.

«Αυτό ζήτησε και επισήμως το ελληνικό ΥΠΕΞ από το αντίστοιχο κυπριακό διά της διπλωματικής οδού, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Υπουργών», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/k_17.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters