Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

BLOGGERS , ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ


Τεράστια η εμμονή του Λευκού Οίκου για την επιτήρηση του λάου

20140715_53c4e58758c61


Αποκαλυπτικό – Τεράστια η εμμονή του Λευκού Οίκου για την επιτήρηση του λάου

BLOGGERS , ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ

Οι Εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν τροφοδοτήσει την εμμονή του Λευκού Οίκου για την επιτήρηση του λάου.
Ο Jay Carney είναι ελεύθερος. Αλλά δεν είναι χαλαρός- τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Μετά την παραίτησή του ως γραμματέας Τύπου για τον Πρόεδρο Ομπάμα στις 20 Ιουνίου, ο Carney έδωσε διορατικότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα των διαβαθμισμένων εγγράφων και απάντησε στις επικρίσεις ότι η διοίκηση έχει το πιο οργουελικό χαρακτήρα στην πρόσφατη ιστορία.

«Ξέρω – επειδή τα κάλυψα – ότι αυτό ειπώθηκε από τους Κλίντον και Μπους, και μάλλον θα πρέπει να λεχθεί για τον επόμενο Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Carney σε πρόσφατη συνέντευξή του στη New York Times Magazine. «Νομίζω ότι μια μικρή προοπτική είναι χρήσιμη … Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών. Μερικά πράγματα τα συζητάμε τοσο πολύ που ξεχνάμε πόσο σοβαρά είναι. «
Αλλά, θα μπορούσε επίσης να είναι η μεταβαλλόμενη φύση της σχέσης μεταξύ των ΜΜΕ και ο Λευκός Οίκος. Σε μια πρόσφατη δήλωση στο New America Foundation, δημοσιογράφοι και ιστορικοί αμφισβήτησαν τον Carney, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έχει πιο πολλά μυστικά από προηγούμενους επιβαίνοντες.
«Όλο και περισσότερο, ο Ομπάμα και ο Λευκός Οίκος έχουν γίνει τόσο εύθραυστα, και τοσο ελεγχόμενα, που οι άνθρωποι φοβούνται να ανταποκριθούν σε μένα», δήλωσε η Kimberly Dozier, πρώην δημοσιογράφος του Associated Press. Ήταν μια από τους δημοσιογράφους της οποίας τα τηλεφωνικά αρχεία ελήφθησαν ,από την περασμένη άνοιξη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά την έρευνά της σε μια διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με την Αλ-Κάιντα. Για το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω έρευνας, ορισμένοι κριτικοί είπαν, ήταν άνευ προηγουμένου.
Σύμφωνα με την ProPublica, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει κατατεθεί οκτώ περιπτώσεις βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, ο οποίος ποινικοποιεί την αποκάλυψη πληροφοριών που θεωρούνται επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια. Πριν από την κυβέρνηση Ομπάμα, μόνο τρεις γνωστές περιπτώσεις είχαν ποτέ χρεωθεί στα πλαίσια του νόμου.
Αλλά μερικοί λένε ότι η καταστολή από την κυβέρνηση Ομπάμα δεν οφείλεται σε μια εξαιρετική προσπάθεια, αλλά μάλλον λόγω των εξελίξεων στον τομέα της επιτήρησης.
«Οι δικηγόροι της κυβέρνησης του Μπους μου είπαν ότι ήθελαν να ασκήσουν δίωξη σχετικά με τις διαρροές, αλλά η τεχνολογία δεν είχε προχωρήσει στο σημείο όπου είναι σήμερα, όταν είναι τόσο εύκολο να παρακολουθείτε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα των ανθρώπων», δήλωσε ο Dozier, ο οποίος είναι τώρα συμβάλλοντας συγγραφέας στη The Daily Beast. «Υπάρχουν πιο απλά εργαλεία για το Υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα από ό, τι είχαν τότε.»
Ο Thom Shanker, ο ανταποκριτής του Πενταγώνου για την εφημερίδα New York Times, σημείωσε ότι ο εργοδότης του έχει εφαρμόσει αυστηρά πρότυπα για την εξισορρόπηση των κινδύνων για την ασφάλεια των εκθέσεων διαβαθμισμένων πληροφοριών με το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει.
«Όταν είχαμε αναφερθεί στο WikiLeaks, είχαμε συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, και το συμπέρασμα ήταν ότι η αμερικανική κοινή γνώμη έμαθε πώς λειτουργούσε», δήλωσε ο Shanker. «Ζητήσαμε από τον τότε υπουργό Άμυνας Robert Gates, ο οποίος ήταν πρώην διευθυντής της CIA, την γνώμη του για την ιστορία WikiLeaks, και είπε,« Ως επαγγελματίας στην υπηρεσία ασφάλειας , είμαι πολύ αναστατωμένος με αυτό που συμβαίνει, αλλά μπορώ να σας πω ότι εγώ Δεν βλέπω καμία συγκεκριμένη βλάβη στα προγράμματα της εθνικής μας ασφάλειας, λόγω του τρόπου που οι πληροφορίες χειρίστηκαν. «
Αλλά, όπως η δημοσιογραφία των πολιτών – οι άνθρωποι χωρίς επίσημο Τύπο αναφοράς που υπάγονται σε προσωπικά blogs – γίνονται όλο και πιο δημοφιλής, αυτό θα είναι ολοένα και πιο επικίνδυνο μιας και αυτοί δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά πρότυπα, τα οποία οι δημοσιογράφοι τηρούν.
Ο Matthew Pinsker, καθηγητής ιστορίας στο Dickinson College, επεσήμανε ότι αυτή η «νέα» μορφή της δημοσιογραφίας είναι μια ιστορική αναδρομή για τα προηγούμενα μοντέλα που δεν εκτιμούν την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία. Κατά κάποιο τρόπο, οι bloggers χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές των φυλλαδιογράφων του 19ου αιώνα, όπου ο καθένας με μια μανιβέλα θα μπορούσε να σταθεί σε μια γωνιά και να φωνάξει σε μια ομάδα ανθρώπων.
Εάν αυτοί οι bloggers δεν μπορούν να κρατηθούν στα ίδια πρότυπα των δημοσιογράφων στον 20ο αιώνα, «ίσως η κυβέρνηση Ομπάμα είναι δικαιολογημένο που τιμωρεί τις διαρροές πληροφοριών με το σκληρότερο τρόπο», δήλωσε ο Pinsker.
Ανεξάρτητα από αυτό, δεδομένου ότι τόσο τα νέα της βιομηχανίας και της τεχνολογίας επιτήρησης εξακολουθούν να εξελίσσονται, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να καθορίσει ποια αδικήματα έχουν αξία και την σκληρότερη τακτική – εξισορρόπησης των εθνικών συμφερόντων ασφαλείας με σεβασμό για την Τέταρτη Εξουσία.
«Η κυβέρνηση πρέπει πραγματικά να πάρει το μήνυμά της από τον αμερικανικό λαό, και γνωρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι με τη χρήση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ειδήσεων,» είπε ο Shanker. «Η σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης είναι σαν ένας γάμος: είναι ένας δυσλειτουργικός γάμος, αλλά θα μείνουν μαζί για τα παιδιά. «
Μετάφραση – Απόδοση Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το HellasForce
 
hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/bloggers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters