Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ανοιχτός ο δρόμος για μηνύσεις στον Ομπάμα

Ψήφισμα που ανοίγει τον δρόμο για την υποβολή μήνυση σε βάρος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα πέρασε η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι.


Η πρόταση πέρασε με 225 ψήφους υπέρ έναντι 201 κατά.Οι δικηγόροι της Βουλής αναλαμβάνουν πλέον να συντάξουν τη μήνυση κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε εβδομάδων, αρχίζοντας μία περίοδο έντονης πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται πως ο Ομπάμα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες του προεδρικού θώκου.

Αφορμή είναι ορισμένες «εκτελεστικές εντολές» που έχει δώσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος προκειμένου να παρακάμψει τη σθεναρή αντίσταση που αντιμετωπίζει από το Κογκρέσο, όπου οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν συστηματικά διάφορα νομοθετήματα.

Πολλές από τις επίμαχες «εκτελεστικές εντολές» αφορούν τροποποιήσεις που έγιναν στη μεγάλη μεταρρύθμιση Υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ομπάμα, το περίφημο Obamacare.

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έχει απορρίψει την προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να τον μηνύσουν είναι ένα «πολιτικό κόλπο», τονίζοντας πως οι πρωτοβουλίες του έχουν βοηθήσει να ξεπεραστεί η πολιτική παράλυση στο Κογκρέσο.

«Έχουμε προβεί σε περισσότερες από 40 εκτελεστικές κινήσεις με στόχο να βοηθήσουμε σκληρά εργαζόμενες οικογένειες.Τότε είναι που ενεργούμε, κάτι που δεν κάνει το Κογκρέσο σας», έχει δηλώσει ο κ. Ομπάμα.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_187.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters