Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Είναι αυτή η μικρότερη χώρα του κόσμου;

Βρίσκεται έξι ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές Suffolk, σε διενθή ύδατα, και μοιάζει σαν μια παλιά πλατφόρμα πετρελαίου, έναν περιστασιακό παρατηρητήριο. Το Πριγκιπάτο του Sealand, όπως το αποκαλούν οι κάτοικοί του, προσπαθεί να αναγνωριστεί ως η μικρότερη χώρα του κόσμου.
Έχει δικό του βασιλιά, νόμισμα, γραμματόσημο και ύμνο. Το μικρό αυτό κράτος, παρόλο που καμία άλλη χώρα δεν το αναγνωρίζει, καταλαμβάνει 491,46 τετραγωνικά μέτρα. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελείται από δύο πύργους που συνδέονται μέσω μιας πλατφόρμας.
Από το 1967 οι κάτοικοι του Sealand, που αγγίζουν σε αριθμό τους 22, δηλώνουν ανεξάρτητοι από την Μεγάλη Βρετανία. Παράγουν μόνοι τους πόσιμο νερό και πιάνουν ψάρια και αστακούς. Το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων που χρειάζονται, όμως, το εισάγουν από την Βρετανία.
Το μικρό αυτό έθνος έχει, επίσης, το δικό του νόμισμα, το δολάριο Sealand, και την δική του ποδοσφαιρική ομάδα, που λέγεται Sealand All Stars.
Το νόμισμα του Sealand
Οι κάτοικοι βγάζουν χρήματα πουλώντας μέσω ενός διαδικτυακού καταστήματος ενθύμια από το Sealand και τίτλους. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε τον τίτλο του Κόμη ή της Κόμισσας για £199.99 και τον τίτλο του Λόρδου για £29.99. Την ίδια στιγμή μπορείτε να αγοράσετε 0,09 τετραγωνικά μέτρα με £19.99, ή μια κούπα ή μία φανέλα της ομάδας.



Το παραπάνω είναι ο εθνικός ύμνος του Sealand
Το Sealand πρακτικά ιδρύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1966, όταν ο Roy Bates ανέλαβε το φρούριο, που τότε ήταν γνωστό ως HM Roughs. Ο Bates ήταν πρώην ταγματάρχης πεζικού στο πρώτο τάγμα των Βασιλικών Τυφεκιοφόρων.
Το φρούριο είχε κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σαν ένα από τα πολλά για την υπεράσπιση στα ανοικτά των ακτών Suffolk. Εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1950.
Ο Bates, τότε 46 χρονών, ήταν ψαράς και άνοιξε έναν δικό του πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η ενέργεια παραβίαζε το βρετανικό δίκαιο, με αποτέλεσμα ο Bates να αναζητήσει μία νέα βάση, σε περιοχή εκτός της βρετανικής δικαιοδοσίας.
Το γραμματόσημό τους
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1966 κατέλαβε το Roughs, μαζί με την σύζυγό του, Joan, την κόρη του, Penelope, και τον γιο του, Michael. Τον επόμενο Σεπτέμβρη, αυτο-ανακηρύχθηκε “Πρίγκιπας του Sealand” και έκανε την γυναίκα του “Πριγκίπισσα”.
Ακολούθησε μία σειρά προκλήσεων από την βρετανική κυβέρνηση, που έστελνε αναγνωριστικούς αντιπροσώπους στο Sealand, όμως η οικογένεια κατάφερε να διατηρήσει την πλατφόρμα που είχε καταλάβει. Μάλιστα, έβγαλαν και δικό τους σύνθημα “E Mare Libertas” (Ελευθερία από την θάλασσα).
Αριστερά: το ζεύγος Bates, όταν ανέλαβε τον θρόνο Δεξιά: το ζευγάρι λίγο πριν τον θάνατο του βασιλιά το 2012
Τον Οκτώβρη του 2012, ο Roy Bates απεβίωσε σε ηλικία 91 χρόνων, και τον διαδέχθηκε ο 63χρονος γιος του, Michael, που εξακολουθεί να μένει εκεί με την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο νεότερος κύριος Bates, γνωστός ως Πρίγκιπας Michael, ισχυρίζεται ότι το μικρό έθνος έχουν αναγνωρίσει η Γερμανία και η Γαλλία και ότι οι Σκοτσέζοι θα μπορούσαν να εμπνευστούν από τον αγώνα του πατέρα του, για να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως χαρακτηριστικά λέει: “Δεν ήταν εύκολο για μας στην αρχή, όμως η κατάσταση είναι διαφορετική με την Σκοτία, αφού δεν εξαρτάται άμεσα από την Βρετανία και το αντίστροφο. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει ποτέ, αλλά αν τελικά παλέψει για την ανεξαρτησία της, θα έχει την υποστήριξή μας. Οι Σκοτσέζοι είναι πολύ καλοί και ανεξάρτητοι άνθρωποι”.
Το εθνόσημο του Sealand
“Εισάγουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη τις περισσότερες από τις προμήθειές μας, εκτός από τα τοπικά προϊόντα, όπως το ψάρι και τον αστακό. Εμείς φτιάχνουμε το δικό μας νερό, που παράγεται κατά 99 τοις εκατό από πράσινη ενέργεια”, προσθέτει.
“Υπάρχουν τριάντα δωμάτια σε διάφορα μεγέθη και το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας το περνάμε στους υπολογιστές, όπου επεξεργαζόμαστε τις παραγγελίες από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ενημερωνόμαστε για την ασφάλεια και την συντήρηση του έθνους μας”, λέει.
Η οικογένεια Bates σχεδιάζει μέσα στο έτος να υπάρχει η δυνατότητα τουριστικών ταξιδιών στην πλατφόρμα τους. Αν επιθυμείτε, λοιπόν, θα μπορέσετε σύντομα να την επισκεφθείτε...
http://www.apocalypsejohn.com/2014/06/einai-auth-h-mikroterh-xwra-tou-kosmou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters