Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κυρώσεις από Βρετανία και Ιαπωνία κατά της Ρωσίας

Τραβάει το σχοινί η Ιαπωνία κατά της Ρωσίας για χάρη της Δύσης με αφορμή την Κριμαία 

Πάγωμα συμφωνίας σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις Κουρίλες Νήσους…

Η Ιαπωνία, σύμμαχος των Η.Π.Α., ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μέτρα κατά της Μόσχας, αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέλεξε να αναγνωρίσει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής όπου η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χερσονήσου τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία .

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας, μια κίνηση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία θα αναστείλει τις
διαπραγματεύσεις σχετικά με τις διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας και στο πλαίσιο των μέτρων δεν θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συζητήσεις για νέες επενδύσεις και θα παγώσει τη συμφωνία σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις νήσους Κουρίλες που αποτρέπει επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Το Τόκιο «σκέφτεται και άλλες κυρώσεις», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Βλέπουμε ότι τα πάντα κινούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι θα γίνει δυστυχώς και σε περίπτωση σύρραξης…

το είδα




"Φοβερές" κυρώσεις από Βρετανία: Διακόπτει την στρατιωτική συνεργασία με Μοσχα



Περιέργως η Βρετανία δεν είχε "σκυλιάσει" έτσι όταν αποσπώνταν το Κόσοβο από την Σερβία. Την απόφαση της Βρετανίας να διακόψει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Ρωσία και να επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουίλιαμ Χέιγκ. 


«Διακόψαμε κάθε στρατιωτική συνεργασία», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αυτό αφορά κυρίως τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού και ειδών "διπλής χρήσης", που μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. 


Η απαγόρευση ισχύει για υλικό που «προοριζόταν για μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ή άλλων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν ή έχουν ήδη αναπτυχθεί» στα σύνορα με την Ουκρανία. 


Ο Χέιγκ ανακοίνωσε, αακόμα, ότι ακυρώνονται και τα προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή γαλλικών, ρωσικών, αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων. 


Κάλεσε, τέλος, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν ανάλογα μέτρα ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας σε άλλη περιοχή της Ουκρανίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. 


Η αλήθεια είναι ότι στην Μόσχα δεν τους κάηκε καρφί, έτσι και αλλιώς οι συναλλαγές τους με την Βρετανία στο στρατιωτικό τομέα ήταν ελάχιστες. Καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με την Σκωτία που πιθανότατα να του "χαιρετήσει" σε λίγους μήνες. 


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9848.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters