Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έκοψαν το ρεύμα στην κυπριακή βουλή και κλείδωσαν δεκαδες βουλευτές μέσα

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν κατά των δρομολογούμενων ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών ενώ ρίφθηκαν αντικείμενα όπως φρούτα, πέτρες και κροτίδες. Τα επεισόδια έχουν αυτή την ώρα κοπάσει. Κατά διαστήματα οι διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους φωνάζοντας συνθήματα. Καταφέρονται εναντίον βουλευτών με βαρείς χαρακτηρισμούς. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Μέχρι στιγμής η Βουλή είναι ακόμη αποκλεισμένη και κανείς δεν μπορεί να εξέλθει του κτιρίου.





Η κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία διεκόπη λόγω της κατάστασης, επανάρχισε γύρω στις 11, αφού οι βουλευτές μεταφέρθηκαν από το ισόγειο στο δεύτερο όροφο. Στην ατζέντα της συνεδρίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις CYTA, Αρχής Ηλεκτρισμού και Αρχής Λιμένων. Νωρίτερα, γίνονταν σκέψεις όπως η συνεδρία αναβληθεί.Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν κατά των δρομολογούμενων ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών ενώ ρίφθηκαν αντικείμενα όπως φρούτα, πέτρες και κροτίδες. Τα επεισόδια έχουν αυτή την ώρα κοπάσει. Κατά διαστήματα οι διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους φωνάζοντας συνθήματα. Καταφέρονται εναντίον βουλευτών με βαρείς χαρακτηρισμούς. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Μέχρι στιγμής η Βουλή είναι ακόμη αποκλεισμένη και κανείς δεν μπορεί να εξέλθει του κτιρίου.





Οι οργισμένοι διαδηλωτές έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία. Συγκρούστηκαν με άνδρες της Δύναμης, κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής και επιχειρούν να πετύχουν είσοδο από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου. Στο σημείο κλήθηκαν δυνάμεις από τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό.



Οι απεργοί γιουχάισαν τον υπουργό οικονομικών και τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ παρεμπόδισαν Γενικό Εισαγγελέα να εισέλθει στο κτίριο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής οικονομικών πως δεν μπορεί να παρευρεθεί στη συνεδρία υπό το καθεστώς εκφοβισμού.

Φώναζαν συνθήματα όπως «πουλημένοι» και «κάτω τα χέρια από την ΑΗΚ». Επιπλέον, οι απεργοί έριξαν αντικείμενα όπως φρούτα, μπουκάλια νερού και πέτρες. Ρίχθηκαν επίσης κροτίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί διαδηλωτών.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσκεψη στη βουλή, αποκλείστηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην αίθουσα που συνεδριάζει η ολομέλεια της βουλής, όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση βουλευτών, αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο με τη συνοδεία αστυνομικών.


Χωρίς ρεύμα η Βουλή

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στης Βουλής μεταφέρθηκε από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο, όταν οργισμένοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.

Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία ότι γινόταν συζήτηση για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η συνεδρία. Εξάλλου, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί στη Βουλή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημίες στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.


Δυναμικότερες κινητοποιήσεις από αύριο

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ εξήγγειλαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από αύριο, με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής.

Όλα τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της Αρχής θα παραμείνουν κλειστά.

Για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος, δήλωσε ότι τα μέτρα, θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Για σήμερα, ανέφερε, δεν αναμένονται διακοπές στη ηλεκτροδότηση, αλλά αύριο, ενδεχομένως, να υπάρξουν, καθώς η παραγωγή θα βρίσκεται στο όριο.

Υπέδειξε ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να διεξαχθεί διάλογος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters