Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Η μέρα που η Guardian κατέστρεψε τους υπολογιστές που περιείχαν τα έγγραφα Snowden στα γραφεία της (Βίντεο)

Ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά στην ιστορία του... τύπου και της εφημερίδας Guardian οπτικοποιείται σε video που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από το site της.
Πρόκειται για την υπόθεση της καταστροφής των υπολογιστών που περιείχαν τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει από τον Edward Snowden, σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA, στα κεντρικά γραφεία της Guardian στο Λονδίνο.
Ήταν Σάββατο 20 Ιουλίου του 2013, όταν σε ένα έρημο υπόγειο στα HQ της Guardian στο King Cross της βρετανικής πρωτεύουσας, o deputy editor Paul Johnson, μαζί με την executive director Sheila Fitzsimons και τον computer expert David Blishen, υπό την επίβλεψη δύο τεχνικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ), χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία ώστε να καταστρέψουν τους σκληρούς δίσκους και τα τσιπ μνήμης στα οποία βρισκόταν τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Η απόφαση για την καταστροφή ελήφθη μετά από απειλές για νομική δράση από την αγγλική κυβέρνηση ενάντια στην εφημερίδα και φυσικά ήταν "συμβολική". Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Jeremy Heywood που στάλθηκε προσωπικά από τον David Cameron, με το συντάκτη της Guardian Alan Rusbridger, για την επιστροφή των εγγράφων, αλλά και τη διακοπή δημοσιεύσεων που σχετίζονται με τις διαρροές του πρώην υπαλλήλου της NSA.
Οι υπολογιστές που καταστράφηκαν ήταν τέσσερα Macbooks που περιείχαν όλο το υλικό του Snowden. Κανένα από τα computers δεν είχε συνδεθεί ποτέ με το Internet ούτε κάποιο άλλο δίκτυο, ενώ υπήρχαν πολλά ακόμη μέτρα ασφαλείας, όπως πρόσβαση σε αυτά από συγκεκριμένους συντάκτες, φρουροί όλο το 24ωρο, κωδικοί πρόσβασης, αλλά και απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο που βρισκόταν.
Όσο για την υπόθεση της καταστροφής τους, είναι φυσικά η πρώτη φορά που δίνεται στη δημοσιότητα ένα σχετικό video με υλικό από αυτήν, ενώ, όπως σχολιάζει ο παρευρισκόμενος συντάκτης Paul Johnson, "Ήταν η πιο σουρεαλιστική περίπτωση που έχω δει στη βρετανική δημοσιογραφία".
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, απλά δείτε το ακόλουθο videodigitallife
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2014/01/guardian-snowden.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters