Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Η μέρα που η Guardian κατέστρεψε τους υπολογιστές που περιείχαν τα έγγραφα Snowden στα γραφεία της (Βίντεο)

Ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά στην ιστορία του... τύπου και της εφημερίδας Guardian οπτικοποιείται σε video που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από το site της.
Πρόκειται για την υπόθεση της καταστροφής των υπολογιστών που περιείχαν τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει από τον Edward Snowden, σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA, στα κεντρικά γραφεία της Guardian στο Λονδίνο.
Ήταν Σάββατο 20 Ιουλίου του 2013, όταν σε ένα έρημο υπόγειο στα HQ της Guardian στο King Cross της βρετανικής πρωτεύουσας, o deputy editor Paul Johnson, μαζί με την executive director Sheila Fitzsimons και τον computer expert David Blishen, υπό την επίβλεψη δύο τεχνικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ), χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία ώστε να καταστρέψουν τους σκληρούς δίσκους και τα τσιπ μνήμης στα οποία βρισκόταν τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Η απόφαση για την καταστροφή ελήφθη μετά από απειλές για νομική δράση από την αγγλική κυβέρνηση ενάντια στην εφημερίδα και φυσικά ήταν "συμβολική". Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Jeremy Heywood που στάλθηκε προσωπικά από τον David Cameron, με το συντάκτη της Guardian Alan Rusbridger, για την επιστροφή των εγγράφων, αλλά και τη διακοπή δημοσιεύσεων που σχετίζονται με τις διαρροές του πρώην υπαλλήλου της NSA.
Οι υπολογιστές που καταστράφηκαν ήταν τέσσερα Macbooks που περιείχαν όλο το υλικό του Snowden. Κανένα από τα computers δεν είχε συνδεθεί ποτέ με το Internet ούτε κάποιο άλλο δίκτυο, ενώ υπήρχαν πολλά ακόμη μέτρα ασφαλείας, όπως πρόσβαση σε αυτά από συγκεκριμένους συντάκτες, φρουροί όλο το 24ωρο, κωδικοί πρόσβασης, αλλά και απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο που βρισκόταν.
Όσο για την υπόθεση της καταστροφής τους, είναι φυσικά η πρώτη φορά που δίνεται στη δημοσιότητα ένα σχετικό video με υλικό από αυτήν, ενώ, όπως σχολιάζει ο παρευρισκόμενος συντάκτης Paul Johnson, "Ήταν η πιο σουρεαλιστική περίπτωση που έχω δει στη βρετανική δημοσιογραφία".
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, απλά δείτε το ακόλουθο videodigitallife
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2014/01/guardian-snowden.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters