Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Malware της NSA σε 50.000 δικτυακά σημεία στον κόσμο, αποκαλύπτει ο Σνόουντεν


 

 
 (Φωτογραφία:  Associated Press ) 
 
Σε ολλανδική απογευματινή εφημερίδα αποκάλυψε πρόσφατα ο πρώην συνεργάτης της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, έγγραφα που δείχνουν ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία έχει εγκαταστήσει κατασκοπευτικό λογισμικό σε 50.000 σημεία εξοπλισμού δικτύων ανά τον κόσμο, υποκλέπτοντας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και πακέτα δεδομένων από το 2008.


Η εφημερίδα NRC δημοσιεύει τα έγγραφα Σνόουντεν στον δικτυακό της τόπο,και συγκεκριμένα μια παρουσίαση με ημερομηνία 2012 στην οποία επιδεικνύεται ο τρόπος που η υπηρεσία πληροφοριών χρησιμοποιεί την τεχνική «εκμετάλλευσης δικτύων υπολογιστών», η οποία παραπέμπει στην εγκατάσταση malware, σε όλες τις ηπείρους.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η χρήση της τεχνικής από μια άλλη μυστική υπηρεσία, αυτή της Μ.Βρετανίας, GCHQ, αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο 2013 και αφορούσε στην εγκατάσταση του λογισμικού σε δικτυακό εξοπλισμό της εταιρείας επικοινωνιών του Βελγίου, Belgacom. Η GCHQ είχε εγκαταστήσει προ ετών το malware στον εξοπλισμό της Belgacom, στέλνοντας ψευδεπίγραφα e-mail δήθεν από την υπηρεσία δικτύωσης επαγγελματιών LinkedIn σε υπαλλήλους της εταιρείας επικοινωνιών, προκειμένου να τους ξεγελάσει, να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστές της εταιρείας και να εγκαταστήσει το «ύπουλο» λογισμικό της.
 
http://amphiktyon.blogspot.com/2013/11/malware-nsa-50000-malware-nsa-50000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters