Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σε γερμανούς συνταξιούχους θέλει να δώσει τα χερσοχώραφα ο Στουρνάρας.

Ασυγκράτητος τροικάνας!Βάλτε τον Μαυραγάνη στη θέση του πριν είναι αργά!

Την ώρα που όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας, υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο απέτυχε, ο Στουρνάρας πιο τροικάνας από την ίδια την Τρόικα απειλεί να αρπάξει τα χερσοχώραφα και να τα δούσει μπιρ παρά σε γερμανούς συνταξιούχους.

Ευτυχώς ο Μαυραγάνης κάνει ότι μπορεί να σώσει τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας ενός νοσηρού υπουργείου Οικονομικών. Καλούμε το εγκεφαλικό Μαξίμου να τον αντικαταστήσει χθες πριν η ΝΔ βρεθεί ένα πρωί στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Ιδου το ρεπορτάζ από τον Σπύρο Δημητρέλη του Capital>

«ʼΕχω 20 στρέμματα σε κάτι κατσάβραχα που δεν ξέρω ούτε που βρίσκονται», «δεν φτάνει που παράγουμε θα μας ζητήσουν και φόρο για τα χωράφια μας»: είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από πολλούς φορολογούμενους. Από αυτούς που πληροφορήθηκαν το σχέδιο της διακομματικής επιτροπής για το ενιαίο φόρο ακινήτων, που πρώτο αποκάλυψε το Capital.gr, περί φορολόγησης με κατʼ αποκοπήν φόρο ανά στρέμμα των εκτός σχεδίου εκτάσεων, όπως είναι τα χωράφια, τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, οι βοσκότοποι, τα λατομεία, τα ιδιωτικά δάση κ.ά.

Τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν της δημοσιοποίησης της είδησης αντελήφθη αμέσως το κυβερνητικό επιτελείο και έσπευσε να ανακοινώσει ότι «δεν έχει ακόμη ληφθεί καμιά απόφαση για το θέμα των αγροτεμαχίων», αφήνοντας όμως έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο για την επιβολή του φόρου. Οι γνώστες των τεκταινόμενων στο οικονομικό μέτωπο της κυβέρνησης σημειώνουν ότι μόνο με ένα θαύμα θα γλιτώσουν οι φορολογούμενοι τη φορολόγηση των χωραφιών τους. Από την άλλη όμως υπάρχουν και ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις εντός της τρικομματικής κυβέρνησης που είναι άγνωστο που θα καταλήξουν.

Από τη μια πλευρά η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι η φορολόγηση των αγροτών μέσω της επιβολής φόρου στα αγροτεμάχια μπορεί να απειλήσει τη σχέση της με τα αγροτικά στρώματα τα οποία παραδοσιακά αλλά και σε αυτήν τη δύσκολη για τα πολιτικά κόμματα συγκυρία τη στηρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητείται μέχρι και την τελευταία στιγμή κάποια εναλλακτική λύση προκειμένου να γλιτώσουν οι αγρότες το φόρο.

Στον αντίποδα βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ που αντλούν την εκλογική τους επιρροή κυρίως από τα αστικά στρώματα και η φορολόγηση των αγροτεμαχίων δεν πρόκειται να τους προκαλέσει μεγάλο πολιτικό κόστος.

Στη μέση αυτών των αντίρροπων δυνάμεων βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων να αποφέρει το 2014 και καθένα από τα επόμενα έτη στο δημόσιο ταμείο το ποσό των τουλάχιστον 2,6-2,7 δισ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά αναλύονται ως εξής: από τα εντός σχεδίου ακίνητα των φυσικών προσώπων 1,5 δισ. ευρώ, από τα νομικά πρόσωπα περίπου 500 εκατ. ευρώ και από τα αγροτεμάχια άλλα περίπου 700 - 750 εκατ. ευρώ. Αν δεν εισπραχθεί το μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί στα αγροτεμάχια τότε θα πρέπει να μεταφερθεί στις υπόλοιπες δυο κατηγορίες και κυρίως στα φυσικά πρόσωπα καθώς, όπως συζητείται στη διακομματική επιτροπή, η υπέρμετρη φορολόγηση των επιχειρήσεων θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Στην ουσία αν δεν φορολογηθούν τα αγροτεμάχια ο λογαριασμός για τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να διαμορφωθεί σε ποσά 2,1- 2,2 δισ. ευρώ, όσα είναι δηλαδή και αυτά που φέρνει το χαράτσι. Πολιτικά είναι δύσκολο να διατηρηθεί και να μονιμοποιηθεί το χαράτσι, οπότε και πάλι το βάρος πέφτει στα αγροτεμάχια. Αυτό το γόρδιο δεσμό καλείται μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα πρέπει να θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων να λύσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/05/blog-post_757.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters