Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η Αλβανία δεν δέχεται τον επαναπατρισμό των εγκληματιών της


Στην άρνηση άλλων χωρών να αλλάξουν οι διμερείς συμφωνίες για επαναπατρισμό κρατουμένων προσκρούουν οι προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην άρνηση των άλλων χωρών προσκρούουν οι επίμονες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης
για τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επαναπροώθηση αλλοδαπών, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές.

Για το σωφρονιστικό πρόβλημα και τον συνωστισμό στις φυλακές είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε την κατάρτιση συμφωνιών με χώρες, όπως η Αλβανία, για την αμοιβαία έκτιση ποινών στις χώρες προέλευσης.

«Υπάρχουν τέτοιες διμερείς συμβάσεις, αλλά σύμφωνα με το περιεχόμενό τους δεν μπορείς να επαναπροωθήσεις κανέναν χωρίς τη συναίνεση του κρατούμενου» είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης και ενημέρωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την άρνηση αλλαγής των συμφωνιών και την απροθυμία των κρατουμένων να φύγουν από την Ελλάδα.

«Επί Καστανίδη είχε γίνει πρόταση στην Αλβανία να χτίσουμε με δικά μας έξοδα εκεί φυλακές. Δεν έγινε αποδεκτό» είπε ο κ. Καραγκούνης και προσέθεσε ότι το θέμα τέθηκε επίσης από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο στον Αλβανό ομόλογό του και στον Πρόεδρο της Αλβανίας, αλλά αρνήθηκαν.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε βόμβα μεγατόνων την κατάσταση στις φυλακές, και ζήτησε και από τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, διότι εκτός από το ανησυχητικό ζήτημα της ασφάλειας και κοινωνικής σταθερότητας, υπάρχει και ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσώπων που βρίσκονται συνωστισμένοι στις φυλακές μέσα σε συνθήκες υπερπλήρωσης.

Πηγή: Αυτόνομη
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_6412.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters