Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ιδού κάτι Γάλλοι «φιλέλληνες» …κολώνα της Κύπρου


Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, για το ζήτημα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους δανειστές της, κάνοντας τις υποσχέσεις του Ολάντ στον Αντώνη Σαμαρά να μοιάζουν ειρωνείες, ή μάλλον πιο
συγκεκριμένα, συνήθεις διπλωματικές αβρότητες για την επίτευξη του μεγάλου τους στόχου, να «σπρώξουν» στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας τις φρεγάτες FREMM, τις οποίες δεν τις θέλει (εκτός κι αν ο νέος Α/ΓΕΝ ορίστηκε… υπό προϋποθέσεις).

Ο Μοσκοβισί, συμπεριφερόμενος σαν ένα γνήσιο… σκυλάκι της Γερμανίδας καγκελαρίου (τουλάχιστον με την Μέρκελ ξέρεις όμως τι σκέφτεται, δεν κρύβεται, όσο κυνική κι αν είναι) και προφανώς η κυβέρνησή του, δεν βρήκε ούτε έναν καλό λόγο για τους Κύπριους, ούτε μια προσπάθεια δεν έκανε ώστε να ελαφρυνθεί το βάρος και ο απροκάλυπτος εκβιασμός στην κυβέρνηση της νήσου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για τη χώρα που συμμετέχει στη διαδικασία αξιοποίησης των κοιτασμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της εταιρίας TOTAL, ενώ είχε προβεί και σε ξεκάθαρες αναφορές υπαινισσόμενη ακόμα και την αποστολή του αεροπλανοφόρου Ντε Γκολ για να προστατευθούν τα κοιτάσματα έναντι πάσας επιβουλής!

Δεν διαφωνούν ούτε οι Κύπριοι για την ανάγκη να μειωθεί ο τραπεζικός τους τομέας. Το μόνο που ζητούν είναι να μην γίνει με τρόπο που θα καταστρέφει μέσα σε μια νύχτα την οικονομία της νήσου, με τρόπο που θα εξαερώσει το 50% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ)…

Τόσο παράλογο είναι αυτό για τους Γάλλους «εταίρους» μας; Τόσο υπερβολικό είναι να βρεθεί ένας λογικός και να ζητήσει έναν «οδικό χάρτη», διαρκείας 1-2 ετών με την παράλληλη δραστηριοποίηση των Κυπριών σε διάφορους τομείς (π.χ. αγροτικό σε συνεργασία με το Ισραήλ που διαθέτει εκπληκτικές τεχνολογίες) ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασης του τμήματος του ΑΕΠ που θα απολεσθεί;

Και υπάρχουν κι άλλοι τομείς, οι οποίοι μάλιστα αφενός θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδύσεις (από το να τα χάσουν δεν θα συμμετείχαν οι Ρώσοι ολιγάρχες σε κοινοπραξίες;) και αφετέρου θα μπορούσαν ακόμα και να αφορούν και το βόρειο κατεχόμενο τμήμα, αφού τόσο πολύ ενδιαφέρονται για την επανένωση της νήσου όπως αναφέρουν.

Για ποιον λόγο ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη «γερμανική μπότα» στο κεφάλι της Κύπρου; Μήπως είχαμε δίκιο όταν λέγαμε για τις συνεννοήσεις της Μέρκελ με τον Ερντογάν στο πρόσφατο ταξίδι; Μήπως η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που αναφέραμε περνάει μέσα από την παράδοση της Κύπρου στον Αττίλα; Με αυτές τις πρακτικές δημιουργεί το γερμανικό Ράιχ στην Ευρώπη η Μέρκελ; Και αυτές τις λογικές συμφωνούν οι αρεσκόμενοι να θεωρούν εαυτούς ως… μεγάλη δύναμη Γάλλοι; Αυτοί θα κάνουν την κυβέρνηση του Βισί και τον Πετέν να μοιάζουν… αντιστασιακοί!

Κατά τα άλλα – για κάποιους τα λέμε αυτά – φταίγαμε εμείς οι «πολεμοκάπηλοι» που προειδοποιούσαμε ότι αφήνουν τη χώρα «γυμνή», έρμαιο των ορέξεων των ισχυρών… Θυμίζουμε ότι μεγαλύτερος μάγκας δεν είναι ο στρατηγός που κερδίζει στη μάχη τον αντίπαλο, αλλά αυτός που πετυχαίνει το αποτέλεσμα χωρίς να πέσει ντουφεκιά… Ας όψονται οι διεθνολογικώς αστοιχείωτοι και οι σχέσεις με παριζιάνικα… πεκινουά που φοβούνται εύσχημα πάντως ότι έρχεται η σειρά τους…
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4314.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters