Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η κορυφαία Αθηνά Κρικέλη, έρχεται με ένα τεκμηριογράφημα – κόλαφο για την έκρηξη στο Μαρι της Κύπρου.

 

Η γυναίκα που συγκλόνισε την Αμερική με το ντοκουμέντο για τους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα, ξαναχτυπά.

Με ένα νέο τεκμηριογράφημα/ντοκυμαντέρ έρχεται τον Ιανουάριο η διεθνώς αναγνωρισμένη δημοσιογράφος-σκηνοθέτιδα της Νέας Υόρκης Αθηνά Κρικέλη να προσεγγίσει με το δικό της δημοσιογραφικό πρίσμα, την ιστορία , το πρίν και το μετά της φονικής έκρηξης πού εγινε τον Ιούλιου του 2011 στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης της Κύπρου.

Η ανατίναξη ενός περίεργου φορτίου ταρακούνησε τα θεμέλια της Ναυτικής Βάσης, του Ηλεκτροδοτικού σταθμού που βρισκόταν ακριβώς δίπλα, αλλά και τα θεμέλια της χώρας.

Τα γυρίσματα διήρκησαν 3 μήνες όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες απο 35 συνεντεύξεις με σκοπό να μπορέσει ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει τις κινήσεις και τα γεγονότα πρίν αλλά και μετά την έκρηξη. Τραγικός απολογισμός της έκρηξης: Σκοτώθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 62.

Το τεκμηριογράφημα αυτό είναι μια προσπάθεια  να καταγραφεί η θυσία των 13 ανθρώπων αλλά και η αδιαφορία πολλων πρίν και μετά.

“Είναι το δυσκολότερο τεκμηριογράφημα – δηλώνει η δημοσιογράφος/σκηνοθέτιδα  Αθηνά Κρικέλη. Οχι μόνο λόγω της θεματολογίας, αλλά  διότι πολλοί προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές ώστε να είναι πράγματι ένας αγώνας δρόμου – αν θέλετε – χαμηλών τόνων και γρήγορων κινήσεων για να μη μας πιάνουν τα γραφειοκρατικά γρανάζια. Σίγουρα από τα 26 ντοκυμαντέρ που έχω κάνει μέχρι τώρα αυτό με στιγμάτισε και με σημάδεψε. Με στιγμάτισε γιατί γνώρισα μια πολύ άσχημη πλευρά της Κύπρου και με σημάδεψε γιατί την ίδια στιγμή συνάντησα τους πιο όμορφους έλληνες”

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2013, ( μια ημερομηνία που επέλεξε η ίδια η Αθηνά Κρικέλη τιμώντας τα 13 θύματα), στο Θέατρο Ζήνα Πάλας της Λευκωσίας. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο στη Λεμεσό στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2013 ενώ θα προβλήθεί και στα αμερικανικα κανάλια μόλις ολοκληρωθεί ο υποτιτλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters