Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αποκάλυψη: Ιδού το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Αλλαγές στο καθεστώς των πλειστηριασμών ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση, μετά τις πιέσεις της τρόικας για άρση του περιοριστικού μέτρου που προστατεύει τις κατοικίες από εκποίηση για οφειλές έως του ποσού των 200.000 ευρώ.
Η απαγόρευσή, που ισχύει από το 2008 και θα ισχύσει με τη σημερινή της μορφή έως το τέλος του 2012, έχει προστατέψει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα από τους πλειστηριασμούς, καθώς έως σήμερα όλοι όσοι δεν πληρώνουν τα δάνεια τους καλύπτονται από την ομπρέλα του συγκεκριμένου μέτρου. Όμως όπως όλα δείχνουν αυτή η κάλυψη θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται… αποκάλυψη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr, σε πρόσφατες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τραπεζών και υπό την επίβλεψη της τρόικας έχουν πέσει στο τραπέζι τρεις προτάσεις.

  • Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2013. Αυτή είναι η πρόταση που έχει κάνει η τρόικα και είναι γνωστή, όμως ούτε οι τράπεζες, ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνούν με αυτήν.
  • Σταδιακή μείωση του ποσού που θα καλύπτεται. Υπάρχει λοιπόν ένα σχέδιο το οποίο θα «μηδενίσει» σταδιακά το συγκεκριμένο ποσό από τα 200.000 που είναι σήμερα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα δύο χρόνια. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει την μείωση του καλυπτόμενου ποσού στις 150.000 ευρώ την 1/1/2013, στις 100.000 ευρώ από 01/7/2013, στις 50.000 ευρώ από την 1/1/2014 και απελευθέρωση από τον Ιούλιο του 2014.
  • Η τρίτη πρόταση προβλέπει την σταδιακή έναρξη των πλειστηριασμών, ανάλογα με τον χρόνο αδυναμίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να ξεκινήσουν από την 1/1/2013, για όσα δάνεια έχουν καταστεί «κόκκινα» το 2008 . Την 1η Ιουλίου του 2013 να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια του 2009 κ.ο.κ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εξάμηνο στις σταδιακές απελευθερώσεις στην δεύτερη και τρίτη πρόταση δεν είναι δεσμευτικό. Μπορεί να γίνει τρίμηνο ή έτος.

Επίσης αυτό που γνωριζουμε είναι ότι όποια και να είναι η τελική επιλογή υπουργείου και τραπεζών, πριν τον πλειστηριασμό θα δίδεται μία τελευταία ευκαιρία ευνοϊκής ρύθμισης στον δανειολήπτη. Επίσης, και οι τράπεζες επιθυμούν μία σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών προκειμένου να μην βρεθούν ξαφνικά με χιλιάδες ακίνητα στην κατοχή τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για δείκτες, κεφάλαια κλπ.


Η διαδικασία του πλειστηριασμού σήμερα.

Ο πρώτος πλειστηριασμός έχει ως τιμή εκκίνησης την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Ομως στην περίπτωση που δεν θα υπάρχει ενδιαφερόμενος, η διαδικασία επαναλαμβάνεται στο 80% της αρχικής τιμής. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε στην επόμενη συνεδρίαση το ακίνητο θα έχει μια ελεύθερη τιμή που θα ορίζεται από τους ενδιαφερομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters